Kategoria: Konepaja | 442 viestiä | 216,8 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 19.04.2026
Vastannut: kirill potemkin, 19.04.2026
Randomi jutusteluketju
Diara
Lapsuudenkotikaupungissani (tulipas sanahirviö) Lahdessa on toistaiseksi aurinkoista, tosin en pääse säästä nauttimaan. Päivä nimittäin kuluu koulukirjoja selaillen, keskiviikkona on säätötekniikan tentti ja englannin suullinen koe. Jälkimmäinen on todennäköisesti läpihuutojuttu, mutta täytyy siihenkin hieman valmistautua, säätötekniikassa täytyy hieman kertailla Laplace-muunnosten sääntöjä niin eiköhän sekin sitten ihan kivasti mene.
Viimeinen viikko ennen syyslomaa on käynnistymässä ja loma tulee todella tarpeeseen. Sitä ennen täytyy tosin selvitä noista kahdesta tentistä, seminaarityön raportista ja torstaina Suomen suurimmista opiskelijabileistä - Hämeenkadun Approsta. Onneksi saimme opettajat perumaan perjantain tunnit, joten viikko loppuu aikaisemmin eikä tarvitse juhlimisen jälkeen raahautua kouluun kuten niin monena perjantaiaamuna. Lomasuunnitelmat on vielä ihanan auki, varmaan raahaudun mökille lukemaan kirjoja osaksi aikaa.

Vanamo
Helsingin suunnalla paistaa myös aurinko ja toivottavasti paistaa vielä parin tunninkin päästä, kun olisi tarkoitus kävellä keskustaan syömään kaverin kanssa. Helsingissä ja joissain muissakin kaupungeissa on parhaillaan meneillään Syö Helsinki -kampanja ja tietyissä ravintoloissa on tarjolla 10 euron tarjousannoksia...
noreen
Ai mitä, eikö sää olekaan kaikkialla samanlainen! Minulla on vielä kaksi viikkoa syyslomaan, mutta jospa kestän siihen saakka.. Huokaus. Ehkä pitäisi tänäänkin keskittyä historian itsenäisen suorituksen tehtäviin.
Kirjoitin tuossa äsken yhden novellin kuolemansynnistä. En tiedä lähetänkö juuri tätä, mutta onpahan yksi "valmiina". Muokkailuahan se vielä vaatii, mutta..

Rinja
Kotiuduin juuri Turun kirjamessuilta, joilla istuin muutamia tunteja myyntipöydän takana ja harjoitin sen jälkeen vähän kiertelyä. Samanlaisen keikan heitin perjantaina, ja silloin onnistuin löytämään itselleni vain yhden kirjan; tänään en jaksanut edes etsiä. Sen sijaan tänään löysin viereisen hallin ruokamessuilta suklaalla kuorrutettuja mansikka-banaani-vartaita ja viinirypälevartaita ja omnomnom :cheesy:
Athilora
Sorruin sitten tupakkaostoksille loppujen lopuksi.
Sain yhden version syysprojektia varten valmiiksi. Saa nähdä otanko uusiksi vai laadinko toisen kappaleen. Se riippunee aika paljon tiettyjen yksilöiden suhtautumisesta tekstiini.
Sorruin sitten tupakkaostoksille loppujen lopuksi.

Tapsa
Knox GargolSorruin sitten tupakkaostoksille loppujen lopuksi.Aika rankkaa.
Häh, onko Turussakin kirjamessut? Onko porukka menossa Helsingin vastaaville?
Idea hautuu syysprojektia varten.
[quote="Knox Gargol" post=1728]Sorruin sitten tupakkaostoksille loppujen lopuksi.[/quote]
Aika rankkaa.

Häh, onko Turussakin kirjamessut? Onko porukka menossa Helsingin vastaaville?
Idea hautuu syysprojektia varten.
Iivari
Elänyt etelässä viisi vuotta, eikä vielä tiedä, että Helsingin kirjamessut eivät ole ainoat laatuaan :roll: Ne Turun vastaavat on kansainvälisyydestään (niiden virallinen nimi on Turun Kansainväliset Kirjamessut) kirjailijoitten lemppari, koska niissä ei perinteisesti ole ollut yhtä lihatiskimäistä markkinameininkiä vaan niissä on kuulemma pystynyt sekä puhumaan kirjallisuudesta että oikeasti juttelemaan tuttavien kanssa, kun Helsingin vastaavat ovat niin hektiset, että niissä pitää vain olla kirjojensa puhuva ja hymyilevä markkinointimainospatsas. Tai näin ainakin vielä muutama vuosi sitten :) Ja siis syksyhän on kustantamoille nimenomaan sesonki ja "kirjamessusyksy" sillä muitakin messuja on joka viikonlopulle, vaikka nämä ovat ne kaksi isointa.
Hanjeu
Tietääkö kukaan että järjestääkö ESC (vai mikä sen nimi ny onkaan...) kojua sinne messuille ja kelle oisi ilmoittautua halukkuutensa tulla sinne työskentelemään vapaaehtoisena?
Tapsa
IivariElänyt etelässä viisi vuotta, eikä vielä tiedä, että Helsingin kirjamessut eivät ole ainoat laatuaanMä olen käynyt Turussa kerran. :lol:![]()
[quote="Iivari" post=1812]Elänyt etelässä viisi vuotta, eikä vielä tiedä, että Helsingin kirjamessut eivät ole ainoat laatuaan :roll: [/quote]
Mä olen käynyt Turussa kerran. :lol:
07.10.2013
Celestine
Tuohon syysprojektiin oisi kiva osallistua, aihe nyt vaan on vähän hankala. Jos jotain keksin, varmaan kirjoitankin, saa nytnähdä ehdinkö.
Lauantaina pari koulukaveria olisi tulossa meille, mikä on ihan huippua, nimittäin ne ei ole koskaan käyneet täällä päin. Kovaa ääntä ja huonoa huumoria luvassa :cheesy:

No mutta, tää viikko onkin sitten vaan nelipäivänen (ja siitäkin on jo neljäsosa mennyt) koska perjantaina on taksvärkki. Mielummin siivoan kotona kuin ajan pyörällä kolme kilomeriä tuulessa ja tuiskussa kouluun. Sitten onkin jo syysloma :heart: Menen Helsinkiin ja perheen kanssa katsomaan balettia. Lisäksi ihmettelen pääkaupungin nähtävyyksiä. Ei tarvitse lähteä ulkomaille, kun allekirjoittanut fiilistelee kotikaupungin bussipysäkillä italialaista tunnelmaa :lol: Ja Helsinki nyt on tähän hommaan vielä parempi. Lisäksi nään serkkuja, jippiii!

07.10.2013
Emelie
CelestineHermo menee. Eikö tässä maailmassa ole jo kokeita tarpeeksi? Tänään oli hissan koe, huomenna ruotsin koe ja torstaina fysiikankoe. Pitikö ne ruotsin epäsäännölliset verbit opetella? Miten potentiaalienergia lasketaan? Belgia.Itse muistelen, että yläaste, minulla varsinkin 8. luokka, oli ihan tuskaa kokeiden kanssa. Niitä tuntui olevan ihan joka viikko, kun yhdesä pääsi eroon, niin seuraavaan sai alkaa lukea. Uh, onneksi ne ajat ovat takana päin, en ikinä koskaan haluaisi palata niihin aikoihin. Eli jaksamista, joskus sekin loppuu!
Tänään tuli tehtyä divarikierros Vallila-Kallio-Hakaniemi akselilla. Harmi, että verkossa ei ole mitään kattavaa, ajantasalla olevaa divarilistaa. Harmillisen moni ennalta katsottu antikvariaatti oli kadonnut, mutta kyllä niitä siltikin löytyi ihan tarpeeksi.
[quote="Celestine" post=1894]Hermo menee. Eikö tässä maailmassa ole jo kokeita tarpeeksi? Tänään oli hissan koe, huomenna ruotsin koe ja torstaina fysiikankoe. Pitikö ne ruotsin epäsäännölliset verbit opetella? Miten potentiaalienergia lasketaan? Belgia. [/quote]

Itse muistelen, että yläaste, minulla varsinkin 8. luokka, oli ihan tuskaa kokeiden kanssa. Niitä tuntui olevan ihan joka viikko, kun yhdesä pääsi eroon, niin seuraavaan sai alkaa lukea. Uh, onneksi ne ajat ovat takana päin, en ikinä koskaan haluaisi palata niihin aikoihin. Eli jaksamista, joskus sekin loppuu! :wink:

Kirjaneito
CelestineHermo menee. Eikö tässä maailmassa ole jo kokeita tarpeeksi? Tänään oli hissan koe, huomenna ruotsin koe ja torstaina fysiikankoe. Pitikö ne ruotsin epäsäännölliset verbit opetella? Miten potentiaalienergia lasketaan? Belgia.Yläasteella kokeita tosiaan on tuolla lailla joka välissä todella ärsyttävästi. Lukiossa tuo onneksi loppuu kun kehiin astuvat koeviikot (vaikka eivät nekään kyllä mitään nannaa ole). Koeviikoissa on se hyvä puoli, ettei kokeiden ohella tarvitse keskittyä muihin kouluhommiin tai jakson aikana vastaavasti kokeisiin.
Yläasteella kokeita tosiaan on tuolla lailla joka välissä todella ärsyttävästi. Lukiossa tuo onneksi loppuu kun kehiin astuvat koeviikot (vaikka eivät nekään kyllä mitään nannaa ole). Koeviikoissa on se hyvä puoli, ettei kokeiden ohella tarvitse keskittyä muihin kouluhommiin tai jakson aikana vastaavasti kokeisiin. :smile:

Itse välttelen paraikaa matikan läksyjen tekemistä. (Pitkä matikka...) Väsymys alkaa taas ottaa valtaa, sillä meikäläinen ei voi mennä päivää pirteänä kuuden tunnin yöunilla. Tämäniltainen orkesterin konsertti vaikeutti nukahtamista, koska stressasin soolosellistin osaani, johon tässä konsertissa kuului vielä se soolo-osuus... Onneksi konsertti on nyt kunnialla suoritettu! (Myönnettäköön kyllä, että nukahtamista viivytti myös Veronica Rothin Insurgent. Eihän jännään kohtaan voi lopettaa sitä lukemista! :wink: ).
Vanamo
Olen selvästikin menossa Helsingin kirjamessuille, sillä ilmoittauduin vapaaehtoistyövoimaksi. Laitoin myös Hanjeulle yhteystiedot eli kyllä, ESC ja muut pitävät jälleen myös omaa pistettään.
Huomenna pitäisi ilmestyä Pasi Ilmari Jääskeläisen uutuus Sielut kulkevat sateessa eli sitä voisi sitten etsiskellä Suomalaisesta kirjakaupasta. Suomalaisesta, koska minulla on sinne lahjakortti, jota olen jemmaillut juuri kyseistä tarkoitusta varten. Kirjamessuilta voi sitten metsästää kirjaan nimmarin. :cheesy:

The Big Bad Wolf
VanamoMulla on outo tunne, että ladoin tuota jo yhden niteen hyllyyn tänään aamulla... Terveisin Suomalaisen tetiläinen
TET-harjoittelu on mukava. Työympäristö ihana, koordinaatit selvillä ja näin päin pois. Ikään kuin kahden viikon loma, kun ei kouluun tarvitse mennä. (Celestinelle tsemppiä kokeisiin!) Aakkostaminen on syvältä, mutta muuten ei mitään erikoisen ikävää ole työlistalla.
Kouluruoasta ei päässyt eroon. Tänään oli kasviskiusausta. Lukion keittiötädit ovat niin paljon kivempia kuin yläasteen.
Liikaa kirjoja myöhästyy ylihuomenna. En osaa päättää mitä,uusin ja mitä en, joten sekoilen ja törmäilen seiniin. Kuvainnollisesti. Tänään oli hyvä kirjoituspäivä.
[quote="Vanamo" post=2178]
Huomenna pitäisi ilmestyä Pasi Ilmari Jääskeläisen uutuus [i]Sielut kulkevat sateessa[/i] eli sitä voisi sitten etsiskellä Suomalaisesta kirjakaupasta. Suomalaisesta, koska minulla on sinne lahjakortti, jota olen jemmaillut juuri kyseistä tarkoitusta varten. Kirjamessuilta voi sitten metsästää kirjaan nimmarin. :cheesy:[/quote]

Mulla on outo tunne, että ladoin tuota jo yhden niteen hyllyyn tänään aamulla... Terveisin Suomalaisen tetiläinen :wink:

Celestine
Jos John Lennon eläisi, hän olisi täyttänyt tänään 73 vuotta.
Jos John Lennon eläisi, hän olisi täyttänyt tänään 73 vuotta.

[i]Imagine all the people living life in peace. You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.[/i]
Dragonil
The Big Bad WolfKieltämättä tuo kyseinen kasviskiusaus pääsi listallani samalle tasolle soijapadan kanssa. Iltapäivän viimeisellä tunnilla huomaa, kuinka 80 sentin pulla, jonka söit välipalalla, on elintärkeä.
...
Lunta ei tätä menoa nähdä vielä pitkään aikaan. Onhan sateen ropinaa mukava kuunnella ja pimeys on mukavan masentavaa, mutta... Olisi se lumi ihan tervetullutta!
[quote="The Big Bad Wolf" post=2187]

...

Vettä tulee kaatamalla. Pimeä parkkihalli on kaunis näky, kun sade ropisee hengenhädässä katulamppujen valokiiloihin. Sataisi jo lunta...[/quote]

Pisania
Mieli tekisi hakea yhtä määräaikaista työpaikkaa, joka muuten vaikuttaa kaikin puolin hyvältä, paitsi että se sijaitsee paikassa joka on n. 60% ruotsinkielinen. En nyt ihan täysi ummikko ole mutta aika tankeroa ruotsini tätänykyää on. Lisäksi huolestuttaa ymmärtäisinkö kaikkea mitä minulle sanotaan (jos on vaikka jokin jännä aksentti puhujalla). Päätöksiä, päätöksiä. Ainahan sitä voi yrittää, mutten usko että tulisin valituksi. Pitääkin taas ruveta seuraamaan Strömsötä.
Iivari
Ihmeessä, Pisania, hae! Minä oli täysin ummikko ennen kirjastosivariutta, ja nykyään puhun asiakaspalveluruotsia varsin sujuvasti, vaikka puhuin alle kymmenen tuntia viikossa ruotsia. Sulla on kuitenkin päässäsi niin paljon hiljaista tietoa ruotsista, että se aktivoituu yllättävänkin nopeasti käyttökieleksi, väitän.

Pisania
IivariJa ellei työpaikka ole Turun saaristossa tai Österbottenin ihan rannikolla, ne suomenruotsalaiset osaa suomea riittävästi, jotta voit kohteliaasti pyytää toistamaan suomeksi, jos jokin yksittäinen asia menee ohi tajunnan.Kiitos tuesta Iivari, mutta kyseinen paikka on juurikin siellä Turun saaristossa, joten sheet... *huolestunut* :shock:
[quote="Iivari" post=2284]Ja ellei työpaikka ole Turun saaristossa tai Österbottenin ihan rannikolla, ne suomenruotsalaiset osaa suomea riittävästi, jotta voit kohteliaasti pyytää toistamaan suomeksi, jos jokin yksittäinen asia menee ohi tajunnan.[/quote]

Athilora
Lisäksi loogiset kielet on helppo palauttaa muistiin, vaikka pääsisivät unoohtumaan. Ja saksan ohella ruotsi on yksi loogisimpia. you can do it!
Pisania
Okei, pistetään sitten hakien. Ei varmaan parane olla liian rehellinen kielitaidostaan hakemuksessa. Tai se ei pääse edes harkittavien pinoon haastattelusta nyt puhumattakaan. Kun vielä osaisi kirjoittaa hyvän hakemuksen.
Okei, pistetään sitten hakien. Ei varmaan parane olla [i]liian[/i] rehellinen kielitaidostaan hakemuksessa. Tai se ei pääse edes harkittavien pinoon haastattelusta nyt puhumattakaan. Kun vielä osaisi kirjoittaa hyvän hakemuksen.
10.10.2013
Munkin pitäisi ehkä tehdä jotain tuollaista, harmittaa kun ruotsi on päässyt ruostumaan. Lukiossa se oli vielä ihan hyvä, kun opiskeli aktiivisesti, mutta yliopiston virkamiesruotsi oli enimmäkseen läppä eikä kieltä ole muuten tarvinnut käyttää.
Halusi petrata kielitaitoa kannattaa varmaan mainita hakemuksessa, niin uskovat, että ehkä heikosta lähtötasosta huolimatta otat kielikylvyn tervetulleena haasteena. :wink:

Emelie
DynLukiossa se oli vielä ihan hyvä, kun opiskeli aktiivisesti, mutta yliopiston virkamiesruotsi oli enimmäkseen läppä eikä kieltä ole muuten tarvinnut käyttää.Sama on varmaan aika monella eli kun aktiivisesti opiskeli, kielitaito pysyi ihan hyvällä tasolla (ja todennäköisesti parani koko ajan), mutta kun aktiivisen käytön jättää, niin se taito alkaa ruostua yllättävän nopeasti. Mutta minulle yliopiston ruotsin kurssi oli aikamoinen ruotsin kielitaidon piristysruiske. Eli kuten Iivari sitä tuolla aikasemmin sanoi, niin kielitaito herää eloon varmasti aika nopeasti Pisania. :)
[quote=Dyn]Lukiossa se oli vielä ihan hyvä, kun opiskeli aktiivisesti, mutta yliopiston virkamiesruotsi oli enimmäkseen läppä eikä kieltä ole muuten tarvinnut käyttää. [/quote]