Kategoria: Konepaja | 442 viestiä | 216,8 t lukukertaa
Vastannut: kirill potemkin, 19.04.2026
Randomi jutusteluketju
14.10.2013
Sapfo
EchramathScifi-idis: Antikristus onkin antimateriaa! Lopputulos vastaa vain 50 Tsar Bombaa.Mä ajattelen että Jesse oli hybridi, Jumala oli alieni.
Maria oli oikeasti neitsyt, mutta keinoja on muitakin...
Idis ihan yhtä loistava!!!!!!
[quote="Echramath" post=2698]Scifi-idis: Antikristus onkin antimateriaa! Lopputulos vastaa vain 50 Tsar Bombaa.[/quote]

Mä ajattelen että Jesse oli hybridi, Jumala oli alieni.
Maria oli oikeasti neitsyt, mutta keinoja on muitakin...

Idis ihan yhtä loistava!!!!!!
24.10.2013
Athilora
EchramathMitä jos toinen maailmansota ja holokausti pohjimmiltaan lähtivät siitä, että Wittgenstein laittoi Hitlerin pipon koirankakkaan?Pikemminkin kaikki maailman kurjuus 1889-1951 välisenä aikana ohtui Wittgensteinin olemassaolosta. Tunnen miehen työn ja elämäntarinan ja vihaan miestä molempien takia. Yleensä sanon, ettei juuri kukaan ole vihani arvoista. Noh, tässä teille poikkeus.
[quote="Echramath" post=3476]Mitä jos toinen maailmansota ja holokausti pohjimmiltaan lähtivät siitä, että Wittgenstein laittoi Hitlerin pipon koirankakkaan?[/quote]

24.10.2013
Nafisan
Ah, nyt vasta huomasin tämän ketjun. Se yöaihe oli vanhalla pohjalla miellyttävä, itse olin useinkin "sallituissa aikarajoissa" valvomassa ja välillä jotain sinne kirjoittelinkin.

Tänään oli sikäli ikävä päivä, että satoi kaatamalla vettä ja unohdin sateenvarjon kotiin. Mutta tasapinotukseksi: muistin laittaa viimein lämpökynttilän uuteen ulkolyhtyyn. Ja hain kaverilta lainaan lukupiirikirjan Muumilaakson marraskuu. Perustettiin nimittain parin kaverin kanssa lukupiiri yliopistolle! :heart:
Karajishi
NafisanTänään oli sikäli ikävä päivä, että satoi kaatamalla vettä ja unohdin sateenvarjon kotiin.Tämä on niin tuttua! Jotenkin tuntuu että kaikki maailman sateet tulee aina juuri tänne ja juuri sellaisena päivänä kun olen unohtanut sateenvarjon kotiin! Ja tavallisesti se menee vielä niin kierosti, että aamulla näyttää siltä ettei ala satamaan lainkaan ja iltapäivällä kun on aika lähteä kotiin niin sataa niin ettei eteensä meinaan nähdä! Koitapa siinä sitten kotiin kävellessä lohduttautua sillä ajatuksella, että kotona saa vaihtaa kuivat vaatteet ylle.. Voin sanoa ettei toimi.
[quote="Nafisan" post=3483]Tänään oli sikäli ikävä päivä, että satoi kaatamalla vettä ja unohdin sateenvarjon kotiin.[/quote]

Kuunliekki
Nyt on muuten viralliselta taholta myönnytty Tolkienin haltioihin. Suomen kielen lautakunta on nimittäin päättänyt, että kyseisen sanan voi kirjoittaa korrektisti sekä muodossa haltija että haltia. Ainakin jos puhutaan fantasiaolennoista. Asiasta uutisoi ainakin Turun sanomat.
Sit vaan toivotaan että osasin linkittää ja uutinen löytyy tuosta osoitteesta vielä huomennakin.

Nyt on muuten viralliselta taholta myönnytty Tolkienin haltioihin. Suomen kielen lautakunta on nimittäin päättänyt, että kyseisen sanan voi kirjoittaa korrektisti sekä muodossa haltija että haltia. Ainakin jos puhutaan fantasiaolennoista. Asiasta uutisoi ainakin [url=http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/552221/Satuolento+voi+olla+haltia+tai+haltija]Turun sanomat.[/url]

Dragonil
KuunliekkiOlen kehittänyt leikkimielisen teorian, että sateenvarjon mukana olo vähentää sateen todennäköisyyttä. Ja päinvastoin, sateenvarjon kotiin jättäminen lisää sateen todennäköisyyttä. Vieläpä niin, että mitä epäsopivammat vaatteet sadetta ajatellen on päällä, sitä todennäköisimmin sataan. Teoria myös laajenee muihinkin säätiloihin ja asusteisiin. Aurinkolasien kotiin jättäminen lisää auringonpaistetta samoin lakin jos on tarkoitus olla koko päivä kesällä ulkona. Haluatko lämpimät kelit lomaksi? Jätä hellevaatteet kotiin ja varustaudu kylmään säähän. Tosin nämä keinot ei toimi takuuvarmasti, sillä jos jokin voi mennä pieleen se menee pieleen ja joskus sataa vaikka olisi sateenvarjo, kurahousut, kumpparit ja sadetakki sekä vaihtovaatteet siltä varalta että jotain kuitenkin kastuu.Kyllä, tämä on huomattu! Helsingissäkin kannoin satikkaa pitkin kaupunkia, ja seuraavana päivänä jätin sen kotiin: '' Ei siellä kuitenkaan sada.'' Ja mites kävikään...
On se muuten ärsyttävää, kun täällä tulee vettä lumen sijasta! Normaalisti olisi jo kivat pakkaset ja lunta tarpeeksi ulkokentän jäädyttämistä varten, mutta ei! Kyllä täällä päivät on plussan puolella... Ja kun taivas ei tiedä, mitä tänne pitäisi tiputtaa, niin sataa kaikkea mahdollista veden ja lumen välillä. Tähän asti eksoottisin kokemus on ollut jääkide-armeija, joka hyökkäsi kimppuuni toissapäivänä.
[quote="Kuunliekki" post=3566]Olen kehittänyt leikkimielisen teorian, että sateenvarjon mukana olo vähentää sateen todennäköisyyttä. Ja päinvastoin, sateenvarjon kotiin jättäminen lisää sateen todennäköisyyttä. Vieläpä niin, että mitä epäsopivammat vaatteet sadetta ajatellen on päällä, sitä todennäköisimmin sataan. Teoria myös laajenee muihinkin säätiloihin ja asusteisiin. Aurinkolasien kotiin jättäminen lisää auringonpaistetta samoin lakin jos on tarkoitus olla koko päivä kesällä ulkona. Haluatko lämpimät kelit lomaksi? Jätä hellevaatteet kotiin ja varustaudu kylmään säähän. Tosin nämä keinot ei toimi takuuvarmasti, sillä jos jokin voi mennä pieleen se menee pieleen ja joskus sataa vaikka olisi sateenvarjo, kurahousut, kumpparit ja sadetakki sekä vaihtovaatteet siltä varalta että jotain kuitenkin kastuu.
[/quote]

Mustelmann
Olen itsestäni huikean ylpeä, koska piirtäminen tuntuu taas luonnistuvan vuosikausien tuottamattoman periodin jälkeen. Silloin tällöin on kyllä tullut raapusteltua alkeellisia hahmotelmia, mutta nyt olen saamassa ihan oikeasti jotain aikaan. En tiedä, mikä aivoissani on naksahtanut, mutta joka tapauksessa ideoita syntyy taas ilman väkisinvääntämistä.
Olen pelaillut pari päivää Conan-nimistä mättöpeliä, joka julkaistiin joskus 2000-luvun alkupuolella. Conan-fanina uskoin saavani rahalle vastinetta, mutta eipä osunut arvaus oikeaan. Peli on rehellisesti sanottuna jumalattominta paskaa, mitä on tullut vastaan vähään aikaan. Rukoilen Cromia, että kyse on vain alkushokista ja että peli paranee edetessään.
Tajusin kauhukseni, että Pasi Viherahon videot ovat aika hauskoja, jos niitä katsoo pienessä maistissa. Katsoin hiljattain Tubettajat-dokumentin ja tämä karvainen mies esiintyi siinä suurimman osan ajasta. Siinä on kyllä miehisin mies, mitä Suomesta löytyy.

Echramath
KarajishiMinä kun olen työelämässä ja vieläpä minulla on oma työpiste kaappeineen, niin päätin sitten ostaa toisen sadetakin (Varustelekasta, tietysti). Tungin sinne kaapin perälle vain noiden tilanteiden takia.
Tämä varotoimi ei kuitenkaan aiheuttanut maanlaajuista kuivuutta.
[quote="Karajishi" post=3501]
Tämä on niin tuttua! Jotenkin tuntuu että kaikki maailman sateet tulee aina juuri tänne ja juuri sellaisena päivänä kun olen unohtanut sateenvarjon kotiin![/quote]

Minä kun olen työelämässä ja vieläpä minulla on oma työpiste kaappeineen, niin päätin sitten ostaa toisen sadetakin ([url=http://www.varusteleka.fi/fi/product/sveitsilainen-sademantteli-sininen-kaytetty/10723]Varustelekasta, tietysti[/url]). Tungin sinne kaapin perälle vain noiden tilanteiden takia.

Tämä varotoimi ei kuitenkaan aiheuttanut maanlaajuista kuivuutta.
Rasimus
1 kirja, 890 viestiä
Hee... Luulin pitkään, että Varusteleka on vain jokin parodiasivusto, mutta ihan aito liike se ilmeisestikin on jos Echramathkin on sieltä saanut tavaraa. Olen silloin tällöin selaillut naureskellen firman tarjontaa:
[url]http://www.varusteleka.fi/fi/product/soumi-t-paita/23775[/url]
[url]http://www.varusteleka.fi/fi/product/us-ruumissakki-uudenveroinen/22959[/url]
[url]http://www.varusteleka.fi/fi/product/remove-before-fight-vaimonhakkaajapaita/15998[/url]
[url]http://www.varusteleka.fi/fi/product/naisten-remove-before-fight-t-paita-punainen/12331[/url]

[url]http://www.hs.fi/kotimaa/a1305573029214[/url]
[url]https://docs.google.com/document/d/1WCP0LFFg8VlQB0QKRbZZD7mWx5UjH8nbRSAmWbZoYMQ/preview?pli=1[/url]
Echramath
RasimusHee... Luulin pitkään, että Varusteleka on vain jokin parodiasivusto, mutta ihan aito liike se ilmeisestikin on jos Echramathkin on sieltä saanut tavaraa.Kyseessä ei sinällään ole uusi ilmiö, jokainen muistaa varmaan jonkun divarin, baarin tai sekatavarakaupan, jonka kauppis on "varsinainen persoona", ja tässähän sellainen vain jalkautunut nettiin.
Lekan toiminta oikeasti on ollut ihan asiallista ja siellä sentään kerrotaan ihan suoraan, jos joku tuote on huono. Armeijaylijäämän kanssa kun voi välillä saada käsiinsä vähän mitä sattuu ja kyllähän se silti jollekin johonkin käyttöön voi kelvata.
Neuvostoliittolainen kärsimyssäkki oli ennen maailman huonoin reppu, mutta kun Lekassa kuultiin, että jossain markkinointikurssilla käytetty sitä sivua jonkun sortin varoittavana esimerkkinä ("älkää ikinä haukkuko omaa tuotetta") niin nythän se on sitten maailman paras reppu.
[quote="Rasimus" post=3675]Hee... Luulin pitkään, että Varusteleka on vain jokin parodiasivusto, mutta ihan aito liike se ilmeisestikin on jos Echramathkin on sieltä saanut tavaraa.[/quote]

Neuvostoliittolainen [url=http://www.varusteleka.fi/fi/product/_2IR0ZRVW6]kärsimyssäkki[/url] oli ennen maailman huonoin reppu, mutta kun Lekassa kuultiin, että jossain markkinointikurssilla käytetty sitä sivua jonkun sortin varoittavana esimerkkinä ("älkää ikinä haukkuko omaa tuotetta") niin nythän se on sitten maailman paras reppu.
Iivari
Joo, Rasimus et ole yksin, mutta oot kyllä nörttinä spefiharrastajana hassussa kuplassa, jos Echramath on oikeasti ensimmäinen, jonka kuulet aidosti ostaneen noita Varustelekan tuotteita. On nimittäin näissä piireissä aika suosittu kauppa.
Echramath
Esim. tämä saksalainen jääkärireppu on sikäli erinomainen spefihenkinen varuste, että sen lisäksi että se on kohtuullisen tilava, inhimillinen selässä, edullinen ja ruma kuin saatana, se on niin jykevää tekoa, että jos maailma sattuu kohtaamaan apokalypsin ja muuttuu post-apokalyptiseksi, se kestää pitempään kuin tai ainakin siihen asti, että mutantit Neotampereella saavat jonkinlaisen teollisen tuotannon käyntiin.
Esim. tämä saksalainen [url=http://www.varusteleka.fi/fi/product/bw-jaakarireppu-kaytetty/1014]jääkärireppu[/url] on sikäli erinomainen spefihenkinen varuste, että sen lisäksi että se on kohtuullisen tilava, inhimillinen selässä, edullinen ja ruma kuin saatana, se on niin jykevää tekoa, että jos maailma sattuu kohtaamaan apokalypsin ja muuttuu post-apokalyptiseksi, se kestää pitempään kuin tai ainakin siihen asti, että mutantit Neotampereella saavat jonkinlaisen teollisen tuotannon käyntiin.
Xariel
Randomisti tuli mieleen,että muistakaahan siirtää kellojanne taaksepäin tunti! Oikeasti se pitäisi tehdä klo 04:00, mutta kai se on ihan hyväksyttävää tehdä vasta kun herää aamulla. :wink:
Rinja
Ah, kellojen siirto, juuri sopivaan saumaan korjaamaan unirytmiäni :cheesy: Huomenna pitäisi olla niinkin aikaisin kuin kello 15 jossain, ja tässä viime päivinä olen heräillyt siinä kello 14-17 välillä.
EndlessMoment
DynJoku muistutti FB:ssä henkeen 'eihän ketään tarvitse oikeasti muistuttaa' ja - minä pieni tyhmä ihminen - tosiaan jälleen tänä vuonna tarvitsin sitä muistutusta. Vaikka kelloja on siirretty herra ties miten pitkä aika nimenomaan kirjamessuviikonloppuna, niin ei voinut sitten leikata. Onneksi tuli huomautus ajoissa. Kännykkä ja tietokoneet nyt hoitavat moiset pikkuseikat itsekin, mutta kovasti mulla on tapana lähteä joka paikkaan keittiön seinäkellon mukaan. :cheesy:Kuulun itse siihen luokkaan -lienenkö ainoa jäsen :lol: - joka tarvitsee tuon muistutuksen joka ikinen vuosi, vaikka luulisi sitä pikkuhiljaa oppivan, että niitä kelloja siirretään. Silti tämä päivä tulee aina ihan puskista. Nyt täytyisi vielä sen verran harjoittaa muistia, että muistaisi tämän vielä aamullakin kun nuo seinäkellot täytyisi käännellä. Ja kaikkien muiden digitaalisten mutta vähän vähemmän viisaiden laitteiden kanssa taistelu siitä miten se uusi kellonaika nyt asetetaankaan.
[quote="Dyn" post=3699]Joku muistutti FB:ssä henkeen 'eihän ketään tarvitse oikeasti muistuttaa' ja - minä pieni tyhmä ihminen - tosiaan jälleen tänä vuonna tarvitsin sitä muistutusta. Vaikka kelloja on siirretty herra ties miten pitkä aika nimenomaan kirjamessuviikonloppuna, niin ei voinut sitten leikata. Onneksi tuli huomautus ajoissa. Kännykkä ja tietokoneet nyt hoitavat moiset pikkuseikat itsekin, mutta kovasti mulla on tapana lähteä joka paikkaan keittiön seinäkellon mukaan. :cheesy:[/quote]

27.10.2013
Ajattelin pelata varman päälle ja kääntää fyysiset kellot tässä kunhan nukkumaan mennään... Herää sitten 'oikea-aikaisena'.
Nafisan
DynJoku muistutti FB:ssä henkeen 'eihän ketään tarvitse oikeasti muistuttaa' ja - minä pieni tyhmä ihminen - tosiaan jälleen tänä vuonna tarvitsin sitä muistutusta.Minulla on myös FB:ssä kavereita, jotka muistuttavat tästä joka vuosi. En tosiaankaan muistaisi ilman, että joku sanoo. :) Nyt sain muistutuksen täällä Risingissa, kiitos siis siitä!
[quote="Dyn" post=3699]Joku muistutti FB:ssä henkeen 'eihän ketään tarvitse oikeasti muistuttaa' ja - minä pieni tyhmä ihminen - tosiaan jälleen tänä vuonna tarvitsin sitä muistutusta. [/quote]

Minulla on myös FB:ssä kavereita, jotka muistuttavat tästä joka vuosi. En tosiaankaan muistaisi ilman, että joku sanoo. :) Nyt sain muistutuksen täällä Risingissa, kiitos siis siitä! :heart:
Emelie
Hah, olin juuri eilen katsonut kalenterista, että kesäaika päättyy, mutta olin jostain ihmeen syystä ajatellut, että siirrän kellot vasta sunnuntaina illasta. En ole koskaan tehnyt niin, joten en ymmärrä että mistä moinen ajatus... Joten heräsin tänään tunnin aikaisemmin, ja vasta koneella istuessa ihmettelin, että miksi kello on tunnin jäljessä. Mutta eipä siinä mitään, menoja on vasta iltapäivästä, joten voin hyvin kuluttaa ylimääräisen tunnin lukemiseen. Tai Risingilla roikkumiseen.
Echramath
En muuten tajua miksi Windowskin edelleen oletuksena siirtelee koneen kelloa oikeasti. Linuxissa koneen kello on (käytännössä kaikissa jakeluissa) (ellei joku tamperoi asetuksia) UTC-ajassa ja sitten lasketaan käyttäjälle päiväyksen ja ilmoitetun sijainnin mukaan mitä kello on. Macissa on kai sama juttu. Huomattavasti mukavampaa noin teknisesti, kun ei tule sellaisia järjettömyyksiä, että tulisi sama kellonaika kahdesti.
Windowsissakin tuon saa päälle kai nykyään. Ainakaan dualboottikoneessa ei siis tule sekavia kello-ongelmia. Muistan kun minulla oli joku pelikäyttöön asennettu XP, jossa kello oli aina pari tuntia edellä ja jota piti erikseen kieltää olemaan koskematta siihen.

30.10.2013
Rinja
Toissayönä paleli aivan hirvittävästi. Luulin jo moisesta vaivasta päässeeni tänne muutettuani, koska viime talvelta en muista ainoatakaan paleluyötä. Nytkään ongelmana ei ilmeisesti ole niinkään ulkoilman lämpötila (joka on sentäs jatkuvasti plussalla) vaan kosteus ja tuulisuus ja luultavasti myös taloyhtiön lämmityspolitiikka.
No, töissäyönä kokeilin ns. vanhaa konstia, eli kasasin päälleni ylimääräisen peiton, college-housut, villasukat, fleece-takin, pipon ja villakaulaliinan, jota en käytä ulkonakaan alle kolmenkymmenen asteen pakkasilla (eli täällä etelässä en käytännössä koskaan) sillä se on lämmin kuin mikä. Eihän moinen varustautuminen tietenkään auttanut yhtään sen enempää kuin ennenkään, koska kamppeet vain pitävät ruumiinlämmön sellaisena kuin se on eivätkä suinkaan nosta sitä. Paleli vaan palelemistaan. Kello tuli jo vaikka mitä ja lopulta urvahdin ihan vaan ylimaalliseen väsymykseen, mutta tietenkin heräsin muutaman tunnin päästä siihen että tunsin tukehtuvani ja läkähtyväni ja silmät vuosivat vettä kuin Ämmänkoski sen villakaulaliinan takia. Nukahtaminenhan on minulla se kynnyskysymys, sillä nukkuessa kyllä lämpenee, tai ainakaan en ole koskaan varsinaisesti herännyt paleluun.
Viime yöksi päätin uudistaa toimintamallia havaintojeni pohjalta. Jos kerran peitto ja muut varusteet vain säilyttävät jo olemassaolevan ruumiinlämmön, ehkä ratkaisuna on saada ruumiinlämpö ylös juuri ennen nukkumaanmenoa? Mietin jonkinlaista jumppaa, mutta onneksi täällä oli vielä helpompi tapa saatavilla: poljeskelin kuntopyörälläni viisi minuuttia - vähempikin olisi riittänyt, mutta varmuuden vuoksi - ja hyppäsin sitten suoraan sänkyyn. Lämpö pysyi hyvin ihan yhdenkin peiton avulla, enkä tarvinnut mitään ylimääräistä rompetta. Nukahtaminen kävi erinomaisen mukavasti :cheesy: Rinjan kootut niksit, osa 1.

31.10.2013
Emelie
RinjaMietin jonkinlaista jumppaa, mutta onneksi täällä oli vielä helpompi tapa saatavilla: poljeskelin kuntopyörälläni viisi minuuttia - vähempikin olisi riittänyt, mutta varmuuden vuoksi - ja hyppäsin sitten suoraan sänkyyn. Lämpö pysyi hyvin ihan yhdenkin peiton avulla, enkä tarvinnut mitään ylimääräistä rompetta. Nukahtaminen kävi erinomaisen mukavastiKuulostaa varsin toimivalta ratkaisulta! :cheesy: Pitäisiköhän mun kokeilla jotain vähän vastaavaa, tosin ehkä korvata kuntopyöräily imuroinnilla? Pysyisi kämppä vapaana villakoirista ainakin talven.
Niiskuttaako kukaan muu, ja jostain muusta syystä kuin mahdollisesta flunssasta? Luulen, että olen allerginen jollekin, koska kurkkuni on vähän kuiva ja niiskutan. Päänsärkyä tai mitään muutakaan normi flunssan/vilustumisen oireita ei ole, ja antihistamiini auttaa näihin nykyisiin oireisiin.
[quote="Rinja" post=3891]Mietin jonkinlaista jumppaa, mutta onneksi täällä oli vielä helpompi tapa saatavilla: poljeskelin kuntopyörälläni viisi minuuttia - vähempikin olisi riittänyt, mutta varmuuden vuoksi - ja hyppäsin sitten suoraan sänkyyn. Lämpö pysyi hyvin ihan yhdenkin peiton avulla, enkä tarvinnut mitään ylimääräistä rompetta. Nukahtaminen kävi erinomaisen mukavasti [/quote]

Niiskuttaako kukaan muu, ja jostain muusta syystä kuin mahdollisesta flunssasta? Luulen, että olen allerginen [i]jollekin[/i], koska kurkkuni on vähän kuiva ja niiskutan. Päänsärkyä tai mitään muutakaan normi flunssan/vilustumisen oireita ei ole, ja antihistamiini auttaa näihin nykyisiin oireisiin.
31.10.2013
Mustelmann
Työpaikalleni saadaan kohta jonkinlaiset taukoliikuntavälineet. Voin kuvitella, miten kaikki tekevät innoissaan jotain pilates-liikkeitä ja jatkavat sitten töitä täydellä teholla. Oikeasti niitä välineitä ei käytä kukaan, en ainakaan minä. Paitsi jos niihin kuuluu painonnostopenkki, sitten otan paidan pois joka tauolla ja pumppaan rautaa niin että Crixus-tyyppinen rintakehäni kiiltelee hiestä.