HourglassEyes avatar
LordStenhammar | Leirinuotio | 246 viestiä | 04.12.2014
Viimeisin LordStenhammar | 08.02.2025

Mikä sinua potuttaa nyt?

Kuurankukka avatar
Kasveissani on kirvoja! Tuolla sitten yritin niitä ranskalaisella parvekkeella suihkutella hyönteismyrkyllä... Saisivat mennä pois! Aaargh.
kyty avatar
Athilora avatar
kytyAsunnon kylmyys, joka alkaa tuntua heti kun ilmat viilenevät. Pienten asuntojen kirous, isoissa pääsee sentään kauas ikkunoista. Aina talvisin tuntuu käyvän viima ja tekee mieli kääriytyä villasukkiin kuin maalaistalossa ikään.
Lienee yleistä tähän vuodenaikaan. Sama ongelma täälläkin.
Knox Gargol
Lienee yleistä tähän vuodenaikaan. Sama ongelma täälläkin.
Yleistä on ja ongelmani on täsmälleen sama. Yksiöni toisen ikkunan tiivisteistä ei taida olla paljoakaan jäljellä, kun kylmyys tuntuu oikein virtaavan sisään. No, patterit sentään toimivat tyydyttävästi, joten sisälämpötilan saa pidettyä ainakin siedettävänä, jos nyt ei varsinaisesti lämpimänä. Puuttuvat lämpöasteetkin saa korvattua riittävällä vaatekerroksella ja näyttöruudun kelmeällä loimulla.
(moderaattori)
^ Minä olen vetänyt maalarinteippiä vetoisiin ikkunapieliin. Jäähän siitä liimajäljet, mutta kyllä ne jollain saa lähtemään, sitten kun itse täältä lähden. Ilman teippiä ikkunan päällä olevasta tuuletusräppänästäkin oikeasti vonkuu tuuli sisälle, vaikka olisi kuinka ohjeiden mukaan "talviasennossa".
Emelie avatar
Hiistu^ Minä olen vetänyt maalarinteippiä vetoisiin ikkunapieliin.
Pitäisiköhän kokeilla? Komppaan nimittäin paria edeltävää ihmistä, kylmä kämppä ei ole kiva. Ja kun patterikaan ei toimi kunnolla...
Emelie
Hiistu^ Minä olen vetänyt maalarinteippiä vetoisiin ikkunapieliin.
Emelie avatar
Knox GargolMitenkähän olisi jesari? Jos maalarinteippi toimii hyvin, jesarin luulisi olevan parempi.
No sekin voisi olla yksi ratkaisu. Tosin maalariteippi on hienovaraisempi ratkaisu värinsä takia, jesari voisi olla ehkä vähän liian erottuva.
(moderaattori)
^ Värin puolesta minäkin suosin maalarinteippiä, siitäkin saa paksumman laittamalla usean kerroksen päällekkäin. Välillä joutuu kyllä uusimaan, kun liima ei ole kovin pitävää. Ainakin se on pitänyt vedon poissa, itse olen todella herkkä vedolle.

Potutuksena pitää mainita, että kynteni potuttavat. Yhdestä sormesta lohkesi kynsi ja leikkasin sitten kaikki samaan mittaan eli ihan lyhyiksi. Yleensä minulla on kynsissä jonkin verran mittaa, ja nyt onkin ihan outoa esim. näpytellä puhelinta ja nähdä omat sormensa, joista näyttää ihan kuin olisi amputoitu palat pois... Onneksi kynnet kasvavat nopsaan, eivätkä yleensä lohkeile. Loppuu tämäkin kriiseily.
Diara avatar
Minun kotona vetää makuuhuoneen ikkunasta. Onneksi en siellä juuri muuta tee kuin nuku ja toisinaan lue tentteihin, joten ikkunan edessä olevan pimennysverhon voi pitää kiinni, eikä siellä ikkunassa olevat maalarinteipit näy mihinkään :cheesy: Vanhempani ehdottivat minulle, että vaihtaisin ikkunan tiivisteet, voisi mahdollisesti auttaa. Vielä en vaan ole saanut aikaiseksi, joten en tiedä, auttaako se ongelmaan, mutta muillekin tiedoksi, että tiivisteiden vaihto saattaa tuoda apua.

Minua potuttaa tähän samaan aiheeseen liittyen kerrostalojen patterit. Parhaimpina aamuina kämppässäni on ollut jo mukavat 18 astetta lämmintä, mutta taloyhtiö ei ole vieläkään saanut aikaiseksi laittaa noita pattereita päälle. Voinhan minä noita pattereiden termostaatteja säätää täällä kotona, mutta ei siitä ole mitään hyötyä, kun taloyhtiö pitää vielä patterit poissa päältä. Ihmettelen vaan, miksei niitä voisi jo laittaa päälle, että asukkaat saisivat itse säätää kotonaan lämpötilaa, kun kuitenkin on jo viileämmät ilmat ja toisinaan yöllä/aamulla pakkasta. Jos itse pitää viileämmästä asunnosta, niin ei niitä termostaatteja tarvitse säätää, mutta minä olen tottunut siihen 21 asteeseen.
(moderaattori)
Olen saavuttanut pisteen, jossa kovinkin mies romahtaa ja muuttuu itkeväksi ihmisraunioksi. Vitutukseni on suunnaton, se repii sieluni riekaleiksi ja saa minut vuodattamaan tulikuumia raivon kyyneleitä. Tästä en pääse yli, elämällä ei ole enää mitään arvoa minulle. Antakaahan kun selitän.

Hankin tuossa jokin aika sitten hienon ja ihastuttavan GameCube-konsolin. En halunnut käytettyä, vaan yritin löytää uuden ja korkkaamattoman laitteen. UK-Amazonista sellainen löytyikin, varsin suolaiseen hintaan kylläkin. No, päätin tehdä tilauksen, olenhan sentään intohimoinen pelimies. Jonkin ajan päästä sain sähköpostiin viestin, ettei laitetta voikaan lähettää Suomeen, se vain ei tuotetiedoista ilmennyt. Mutta jos todella haluan, konsoli voidaan kyllä postittaa, mikäli runsaat postikulut eivät haittaa. Muutaman viestin jälkeen sovin kauppiaan kanssa, että maksamme postikulut puoliksi, joten laite pääsi lähtemään matkaan.

Yllättävän nopeasti postimies toikin pelikuution ovelleni. Avasin paketin kädet täristen ja huomasin, että minunhan pitää hankkia vielä muistikortti, RGB-kaapeli sekä oikeanmallinen virtalähde, jonka voisi kytkeä suomalaiseen pistorasiaan. Tuli taas lisäkuluja, mutta mitäs pienistä, rahaahan se vain on. Sitten kun tarvittavat lisävarusteet olivat kasassa, sain konsolin viimeinkin toimintakuntoon. Pelejäkin olin jo ehtinyt tämän prosessin aikana hankkia muutamia, joten ei muuta kuin aivot viihdeasentoon ja pelihetki käyntiin.

No, kesken pelailun jokin aiheutti yllättäen sähkökatkon. Konsoli sammui, kuten moni muukin sähkölaite. Valot napsahtivat heti takaisin päälle, samoin telkkari ja muut elektroniset vempaimet. Mutta ei GameCube, se oli ja pysyi hiljaa. Tunsin, miten kauhu alkoi kasvaa mielessäni. Rämpytin virtanappia, mutta kuutio ei herännyt. Hirveä paniikki valtasi minut kokonaan, sydän alkoi takoa voimakkaasti ja epäusko sumentaa järkeäni. Tällaista ei voi tapahtua, ei kaiken tämän vaivannäön jälkeen.

Mutta kyllä se oli todellisuutta. Maksoin konsolista lopulta yli 500 euroa, kun kaikki kulut otetaan huomioon. 500 vitun euroa ja nyt se helvetin kuutio on käyttökelvoton, rikki ja hajalla. Toista samanlaista en saa, sen tiedän, vaikka ottaisin pankkilainan sitä varten. En tiedä, mitä oikein tekisin, olen täysin shokissa, en pysty hyväksymään tätä mitenkään. Kaikukoon tuskanhuutoni kautta taivaiden aina universumin pimeimpään kolkkaan asti.
Piru Naiseksi avatar
Astorethein, viestisi herätti olemuksessani koiranunta koisivan kuluttaja-aktivistin - ja myötätuntoni. Oletko varma, että ostamasi laite vioittui ja peruuttamattomasti silkasta sähkökatkosta? (Huokaus.) Nykyajan tekniset vempaimet lienevät niin herkkäpintaisia, että lakkaavat lopullisesti toiminnasta heti, kun joutuvat yllättävän ympäristön häiriön kohteeksi. Toki esimerkiksi ihmiskeho vioittuu korjaamattomasti, jos se joutuu sinnittelemään hyvin pitkään ilman riittäväenergiaista ravintoa. Mutta aineinen majamme on paljon mutkikkaampi kokonaisuus kuin jokin pelikuutio!
Minunsta Sinun kannattaa ottaa yhteys laitteen myyjään tai ainakin selvittää se, varoitettiinko kyseisen laitteen käyttöoppaassa sähkökatkoista.
Omaa mieltäni säilii se, että olen niin epäkäytännöllinen: toimet, jotka vievät monelta muulta hetken, ryöstävät tunteja minun aikaani. Lisäksi minusta on usein tuntunut siltä, etteivät lähimmäiset ymmärrä aikavuuttani vaan moittivat tai kummastelevat niin, että kulmakarvat epätahtiin pomppivat. Neuvonta sinänsä tuntuu mukavalta, alentavasti annettu neuvonta rrrraivostuttaa.
kyty avatar
Voin uskoa että tuo ottaa päähän ja raskaasti. Kuulostaa silti oudolta... luulisi talon sähköverkon ja itse laitteen olevan jollain lailla suojattu. Tarkistitko toimiiko laite missään muussa pistorasiassa? Tai olisikohan virtalähteen vaihtaminen vaikuttanut kestävyyteen? Jos Suomen käyttöjännite oli konsolille väärä, myyjän olisi pitänyt mainita siitä ennen postittamista.

Laitteissahan pitäisi olla jonkinlainen ylijännitesuoja, vaikka sitähän sanotaan että sähkökatkon aikana ne kannattaa ottaa irti seinästä ettei mitään tapahdu kun sähkö palaa. Mutta jos katko kestää vain hetken, ei kukaan ehdi sellaista tehdä. Mutta esim USA:sta tuodut laitteet voivat kuulemma Suomen oloissa olla liian heppoisia, koska siellä jännite on erilainen.

Emelie
Jesari myös saattaa jättää pysyviä jälkiä seinään. Maalarinteipin kanssa tosin oli itsellä se ongelma että se irtoili itsestään.
(moderaattori)
Tuli kyllä itsellenikin mieleen, että kummallisen helposti se laite hajosi. Ostin konsolin siis Briteistä, mutta tietääkseni sikäläinen virtalähde on aivan samanlainen kuin Suomessa myytävä, ainoastaan liitännöissä on eroa. En tiedä, auttaisiko uuden virtalähteen hankinta, mutta sitten pitääkin miettiä, että mistä sellaisen löytää. Se minkä ostin, oli kaupan varaston viimeinen. Todennäköisesti sekään ei auttaisi, koska luultavammin itse konsolin sisältä on kärähtänyt jotain.
(moderaattori)
Kenkkua. :huh: Onko kotivakuutusta? En tiedä vakuutuksista mitään, mutta kyllä se joskus jotain kai korvaa. Jostain voisi löytyä myös elektroniikkahuolto, joilla olisi testata toinen virtalähde.

muoks. Kuluttaja-asiamies/-neuvonta voisi tietää neuvoa, voisiko myyjältä odottaa saavansa korvausta. Brittikäytännöistä ei ehkä tiedä, mutta edes periaatteessa.
Athilora avatar
Astorethein, tunnen tuskasi. Kaksi ensimmäistä tietokonettani hajosivat hivenen mystisissä olosuhteissa. Ensimmäisen sisältä kuului pamahdus ja se oli siinä. Toinen vain yksi päivä lakkasi käynnistymästä.

DnD-porukasta puolet ei oikein osaa pitää paria viikkoa etukäteen sovituista aikatauluista kiinni. Arvaa keiden hahmot kuolee tänään, jos eivät osaa omistautua kamppanjalle.
Noora avatar
Se että mä en osaa käyttää tän sivun noita spoilerihommeleita viesteissä :shock: Sen lisäksi armaan läppärini vlc media palyer ei ei jostain syystä anna dvd:llä olevalle leffalle suomitekstejä kun se on sekottanut noi tekstitykset kokonaan esimerkiksiksi jos valitsee vaikka hollannin kieliset tekstit niin ne onkin yhtäkkiä englanninkieliset olevinaan.
Karajishi avatar
Olisinpa keksinyt tämän viikko sitten, kun kirosin konettani, joka oli ollut kahdeksan viikkoa huollossa!! Ja vaivaisen saranavian takia.. No, mutta enää en siitä voi valittaa kun läppärini on turvallisesti kotona enkä ajatellut hajottaa sitä enää ihan lähiaikoina ainakaan.

Mielenkiintoista, sillä tavallisesti minulla on paljonkin asioita jotka ärsyttävät, mutta nyt en tunnu keksivän yhtä ainutta.. Sää. Siitä voi aina valittaa ainakin näin syksyllä. Anteeksi nyt syksyfaneille, mutta itse voisin hypätä loppukesästä suoraan talveen, sillä korvessa asuvalle hirvikärpäskammo ei oikein sovi yhteen syysiltojen kanssa.. Aamulla kotoa lähdettäessä on pimeää ja iltapäivällä kotiin palattaessa on aivan yhtä pimeää eli ei, en todellakaan pidä tästä vuodenajasta ollenkaan.

Ja nyt kun rupesi tarkemmin miettimään niin niitähän löytyykin vaikka muille jakaa.. Mitä en kuitenkaan aio tehdä, sillä siitä vasta tylsä viesti tulisikin!
Athilora avatar
Tutkimussuunnitelman rakentaminen on yhtä pahuksen tuskaa, kun lähdetekstiini ei tahdo löytyä argumentoivia tukilähteitä.
Diara avatar
Muut intoilevat vapaasta viikonlopusta ja minä taas tuskailen. Olen koko syksyn ravannut joka viikonloppu jossain, osana kerroista omasta tahdosta, osana siksi, että on ollut pakko. Nyt olisi ensimmäistä kertaa viikonloppu edessä, jonka ehtisin viettää kotona, mutta kaverini järjestää mökkibileet. Minulla on takana kuormittava viikko, joka on pitänyt sisällään paljon lukemista vaatineen tentin ja muutaman seminaarityön. Tällä hetkellä en kaipaisi mitään muuta kuin oman kodin rauhaa ja lepoa. Viikonloppu on tosiaan ensimmäinen tänä syksynä, jolloin minulla olisi mahdollisuus olla kotona, seuraavan kerran vapaa viikonloppu on 3 viikon päästä. Silloinkin suurin osa ajasta menee taas tentteihin lukiessa, eli ei sekään niin rentouttavaa ole.

Tuskailen nyt sitten tässä, että vaikka olisi kuinka ihanaa olla koko viikonloppu kotona sohvalla elokuvia katsellen, pettyy kaverini todennäköisesti aika pahasti, jos jätän juhlat väliin. Olen tavallaan pakkoraossa, kun vähän näyttää, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä. On ikävää lähteä pakosta, mutta en tiedä, osaanko olla kotonakaan sitten rennosti jos en lähde.
Kirjaneito avatar
Koska huomenna koulua. Kyllä, luitte oikein. Minulla on lauantaikoulupäivä. :huh:
Parilla lauantailla saatiin viikon syysloma, joka oli kyllä ihana, mutta nyt kun loma on taakse jäänyttä elämää, se ei enää sen suuremmin lohduta. Ja vaikka meikäläisellä onkin huomenna vain hypäri ja luovaa kirjoittamista, aamuherätys on se tuskainen osa. Perjantaifiiliskin katoaa. Minne katoat viikonloppu? (Plus että koeviikko alkaa ensi viikolla...)
Celestine avatar
Se tunne, kun heräät kouluaamuna ennen seitsemää ja kuulet kun ulkona sataa kaatamalla. Ja kun tiedät, että puolen tunnin kuluttua olet ulkona kaatosateessa pyöräilemässä...

Onneksi tänään on perjantai :wink:
Piru Naiseksi avatar
Sade lisättynä pikkupakkoon lähteä ulkoilemaan kera (työnantajan) tietokoneen: eikä Ilmain Julma Haltija voi heltyä edes joskus - tai silloin tälläin - tai aina!
Ehkä huomenna on poudempaa ja se vähän lohduttaa. Lohtua vain kalvaa epäily säätieteilijöitten erehtyvyydestä sateettomuusennusteissaan.
Echramath avatar
Minä en ymmärtänyt ei-keräilijänä tästä Gamecube-jutusta enää mitään? Meneekö tässä jotain pilalle jos tilalle hankkii suomalaisen muuntajan kokeeksi? Suomi on täynnä aika orpoja Cubeja, koska mm. Wii hoitaa samat pelit.

(Isompana ongelmana niitä samperin ohjaimia ei meinaa löytää mistään ja kaikki tarvikeohjaimet ovat käytännössä paskoja)

Mutta asiaan, Frank Herbertin Dyynin uusi kansi:

1. Kuva itsessään on fontteineen jo kauhean ruma
  2. Keskellä kantta on lainaus arvostelusta
  3. Lainaus on vitun Ilta-Sanomista
  4. Tästä johtuen lainaus on tietysti aivan typerä
  5. ...ja siinä on vieläpä käsittämätön anglismi

Olisiko Rikoslaissa jokin kohta, mitä tässä voisi soveltaa?
Dragonil avatar
Barnaby... ..ei ollut Barnaby... :sad:

Nyt meni maku tästäkin huippusarjasta... Pitänee tyytyä vanhoihin tuottareihin.
Takaisin ylös