Vastannut: Mustelmann, 30.06.2026
Kategoria: Lukusali | 123 viestiä | 81,4 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 30.06.2026
Satunnaisia kysymyksiä
poistettu
Kun lapsi on kiinni napanuorassa ja on jo syntynyt (tullut ulos) , niin jatkuuko napanuoran ravinnontulo normaalina vai ei?

haplotus
Sitä en niin tiedä, mikä on tavallinen määrä ravintoa lapsen yhä ollessa kohdussa, mutta kyllä napanuoran kautta tavaraa tulee yhä syntymän jälkeen.
"Vauva saa vielä syntymän jälkeen napanuoran kautta hyödyllistä lisäverta. Istukka antaa viimeisenä rutistuksena punasoluja, rautaa ja vasta-aineita. Jos napanuora katkaistaan liian aikaisin, lisäetu jää saamatta."
Lainaus tämän jutun alusta: http://www.vau.fi/Synnytys/Synnyttamassa/Napanuoran-katkaiseminen/

noreen
DynEn koskaan pue huivia ensiksi tai jätä sitä takin alle. Olen tehnyt näin aina, enkä osaa oikeastaan edes sanoa, miksi. Vaihtoehto b) kuulostaa melko todennäköiseltä, sillä pidän huiveista asusteina. Olisi sääli piilottaa kaunis huivi takin alle. Tämäkään selitys ei kyllä täysin päde, koska arvostan myös lämpöä ja olen mielestäni joskus kokeillut pukea huivin takin alle. Minusta se vaan tuntui jotenkin ahtaalta ja inhottavalta sekä näytti tyhmältä pitämieni takkien kanssa. Huivi suojaa kasvojakin paremmin takin päälle puettuna.PuolikuuAamulla bussissa tuli mieleen ihan tosi tärkeä kysymys!Olen miettinyt ihan samaa.Nimittäin monilla on kaulaliina puettu ikäänkuin vaatteiden päälle, sillä lailla, että menee hupun alitse. Eikö tällöin tule kylmä? Minä laitan mieluummin ensin huvin ja sitten takin, ainakin näin kylmillä ilmoilla.
a) Huivi tiivistää takin kauluksen lähemmäs kaulaa. Vaatii sen lämpimän kauluksen.
[quote="Dyn" post=27097][quote="Puolikuu" post=27082]Aamulla bussissa tuli mieleen ihan tosi tärkeä kysymys! :smile: Nimittäin monilla on kaulaliina puettu ikäänkuin vaatteiden päälle, sillä lailla, että menee hupun alitse. Eikö tällöin tule kylmä? Minä laitan mieluummin ensin huvin ja sitten takin, ainakin näin kylmillä ilmoilla.[/quote]

Olen miettinyt ihan samaa. :tongue: Minä puen huivin takin alle, joten en voi kuin arvailla mahdollisia syitä pukea se takin päälle:
b) Huivi ei takin alta näy, ja ihmiset tykkäävät käyttää huivia lähinnä asusteena. Sinänsä varmaan ihan mahdollista, mutta itse tykkään siitä lämmöstäkin.[/quote]

Ageha
Strato
Tässä on mun mielipide, jonka muodostin tässä hetki sitten: Vastaus on ei paina.
Newtonin 3. lain mukaan jokaisella voimalla on samansuuruinen, mutta vastakkainen voima. Eli jos työnnän seinää, seinä "työntää" minua yhtä suurella voimalla.
Toivottavasti osasin selittää asian ymmärrettävästi

Hieno ajatuskoe :lol:

Nyt on oletuksena, että linnut pystyvät leijumaan paikallaan painamalla ilmaa siivillään alaspäin (ja että tarkoitit tätä lentämisellä :tongue: ). Tämän seurauksena linnut pysyvät paikallaan ilmassa, mutta toisaalta ne painavat omaa painoaan vastaavalla voimalla ilmaa alaspäin, joka puolestaan painaa tällä voimalla rekkaa maahan (tai puntariin, jos samalla mitataan painoa). Tämän takia lintujen paino voidaan edelleen laskea rekan painoon mukaan (tämä on vähän samantyyppinen juttu kuin jos mietitään, että voitko liikuttaa purjevenettä eteenpäin seisomalla kyydissä ja puhaltamalla purjeisiin :wink: ).

Toivottavasti osasin selittää asian ymmärrettävästi :smile:
punnort

[/quote]

Strato
punnortJoo, tavaratilan ajattelin sellaisena umpinaisena konttina.StratoSamaa mieltä, jos tavaratila on suht umpinainen, mutta asia muuttuu, jos tavaratila onkin pelkkä häkki (lattia myös häkkiä.)AgehaJos oletetaan että on rekka, jonka tavaratilassa on lintuja, niin painaako rekka vähemmän lintujen noustessa lentoon rekan sisässä?Hieno ajatuskoe :lol:
[quote="punnort" post=27581][quote="Strato" post=27580][quote="Ageha" post=27578]Jos oletetaan että on rekka, jonka tavaratilassa on lintuja, niin painaako rekka vähemmän lintujen noustessa lentoon rekan sisässä?[/quote]

[/quote]

Samaa mieltä, jos tavaratila on suht umpinainen, mutta asia muuttuu, jos tavaratila onkin pelkkä häkki (lattia myös häkkiä.)[/quote]

Joo, tavaratilan ajattelin sellaisena umpinaisena konttina.
HVM
Lintujen-, kuorma-auton- eikä ilman massa ei tietenkään muutu, mutta koska puntari vain näyttää siihen kohdistuvia voimia, niin lintujen hypätessä ilmaan vaaka näyttää enemmän...

Kuinka paljon Hummeri nyt painaa?
Ja purjevenettä voi luonnollisesti liikuttaa puhaltamalla...

Kuinka paljon Hummeri nyt painaa?
Ja purjevenettä voi luonnollisesti liikuttaa puhaltamalla...

Lintujen laskeutuessa vähemmän...

[img]http://www.blackfive.net/photos/uncategorized/2008/12/08/hoist_hires_081130a5639f351ab.jpg[/img]
Kuinka paljon Hummeri nyt painaa?

Ja purjevenettä voi luonnollisesti liikuttaa [url=https://www.youtube.com/watch?v=uKXMTzMQWjo]puhaltamalla[/url]...
20.01.2015
AgehaJos oletetaan että on rekka, jonka tavaratilassa on lintuja, niin painaako rekka vähemmän lintujen noustessa lentoon rekan sisässä?Myytinmurtajat testasi tuon kerran, ja vastaus oli juurikin "ei paina" ja muistaakseni samoilla perusteluilla kuin mitkä Strato antoi. Tarkempia yksityiskohtia en muista, mutta eiköhän se jakso ole netistä löydettävissä jos jotakuta niin paljon kiinnostaa.

06.02.2015
punnort
StratoOsaako joku suositella hyvää ja ilmaista Latexia windows 7:lle?Itse käytän viritystä, jossa mulla on MikTex latex-enginenä, jota siten TexStudio-editori kutsuu. En saanut sitä miktexin mukana tulevaa editoria pelittämään windows 8:n kanssa.
[quote="Strato" post=28574]Osaako joku suositella hyvää ja ilmaista Latexia windows 7:lle?[/quote]

06.02.2015
Poison Girl
Ite revin mun takeista hupun pois, koska vihaan niitä
/Oho en muistanut lainata viestiä :D
Ite revin mun takeista hupun pois, koska vihaan niitä :smile: Mut pistän sen kaulahuivin silti silleen takin päälle, eikä tule yhtään kylmä, varsinkaan jos on tarpeeksi paksu huivi :cheesy:

19.04.2015
Ageha
Hei kun jossain päin internetsejä törmäsin sellaiseen kivaan nettisivuun, jossa pystyi kirjoittamaan murheitaan sivun yläreunaan ja katsoa kun sanat putoilivat ja hajosivat alaspäin pimeyteen/tyhjyyteen ja se oli aika kiva enkä löydä, tietääkö joku mistä sivusta on kyse ja voisiko jakaa tietämyksensä? :smile:
19.04.2015
Morgan Blood
Onko kellään kokemusta ns. risukeittimen, eli puukaasukeittimen käytöstä retkeilyssä? Onko siitä mihinkään? Minua kiinnostaa sen helppous ja keveys (ja hippeys), mutta ensin haluaisin tietää, että tekeekö laite sen, mitä ptää: lämmittää ruokaa inhimillisessä ajassa.
12.05.2015
Miksi ihan tavallinen kokis maistuu tölkistä erilaiselta kuin (muovi)pullosta? Maistuvatko oikeasti, vai kuvittelenko vain? Pitää varmaan vielä testata lasipullokin...
Ansa
Kyllä niissä eroja on, kun olen itsekin sen huomannut. Tiedä sitten, mistä johtuu, mutta voi olla, että jokainen materiaali vaikuttaa sisältöön eri tavalla. Lasipullosta juoma maistuu jotenkin paremmalta. Ehkä siitä liukenee vähemmän aineita kuin metallista tai muovista, mikä vaikuttaa juoman makuun.
Puolikuu
Myös jäätelö maistuu erilaiselta, jos sitä syö sellaisesta vohvelitöttöröstä verrattuna muoviseen tai metalliseen lusikkaan.
Ansa
Harmi vain, ettei tötteröjäätelöä oikein tunnu löytyvän gluteenittomina, ellen sitten käy ostamassa pehmistä tai jäätelökioskista. Ne taas on kalliita verrattuna kaupasta ostettuihin jäätelöihin.
Echramath
Tämä kokisasia pitäisi selvittää sokkotestillä lasista juotuna, vaikutus voi tulla ihan juoma-astiasta tai olla psykosomaattinen.
14.05.2015
Athilora
DynMä taas olen ryhtynyt ostamaan tölkkikolaa, koska siinä tuntuu olevan parempi maku kuin muovipullossa. Olen arvaillut tätä sillä, että muovipullossa sitä on enemmän, ja se jotenkin ehtisi laimentua... ei kyllä mitään hajua. :lol: Pitää selvästi vielä kokeilla lasipulloa.Itse koen metallisen tölkin sitovan viileyttä muovia paremmin. Tai sitten se vain on allekirjoittaneen harha.
[quote="Dyn" post=32425]Mä taas olen ryhtynyt ostamaan tölkkikolaa, koska siinä tuntuu olevan parempi maku kuin muovipullossa. Olen arvaillut tätä sillä, että muovipullossa sitä on enemmän, ja se jotenkin ehtisi laimentua... ei kyllä mitään hajua. :lol: Pitää selvästi vielä kokeilla lasipulloa.[/quote]

05.06.2015
Huoleton
Jos henkilö kykenee kopioimaan itseään kuin sarjakuvahahmo ja puhuu kopionsa kanssa, onko se yksinpuhelu? Ovatko aivot niin yhteydessä toisiinsa, ettei tarvitsisi asioita edes sanoa ääneen?