Cassie Palmer – selvännäkijän sukua
Alkuteos ilmestynyt 1980. Suomentanut Minna Vuorinen. Kansikuva: Eeva Niemiaho. Sidottu, kansipaperi.
Cassie on seitsemännen lapsen seitsemäs lapsi ja selvännäkijän sukua. Hänestä on tuleva mestarillinen meedio, vielä taitavampi kuin äidistään. Mutta Cassie ei halua selvännäkijäksi vaan lääkäriksi. Niinpä hän yrittää saada äitinsä vakuuttuneeksi heikoista meedion kysyistään ja lähtee hautausmaalle manaamaan henkiä. Tuloksena on yli sata vuotta sitten manalle mennyt ukonrähjäke, Deverill, joka herättää Cassien epäluulot: onko Deverill lähetetty tuhoamaan heidät kaikki?
Käyttäjät lukeneet myös
Vivien Alcock
Vivien Alcock (1926–2003) oli brittiläinen lastenkirjailija. Alcock opiskeli taidetta Oxfordissa. Hän oli naimisissa kirjailija Leon Garfieldin kanssa. He tapasivat toisen maailmansodan aikana, jolloin Alcock toimi ambulanssinkuljettajana.
Alcockin esikoisteos Cassie Palmer – selvännäkijän sukua ilmestyi 1980, jolloin kirjailija oli 56-vuotias. Hän oli kuitenkin ollut tarinankertoja koko elämänsä ajan.
Alcock sekoitti teoksissaan todellisuutta ja fantasiaa. ”Lapsuus on jännittävää ja vaarallista aikaa, ja se kiehtoo minua”, hän sanoi.