Risingshadow

Kiki Strike ja tehtävä Varjokaupungissa

Kirsten Miller
Kiki Strike ja tehtävä Varjokaupungissa - Kirsten Miller
★ 6.94 / 36

Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Terhi Leskinen. Sidottu.

Vauhdikas, urbaania tyttöenergiaa tihkuva seikkailu

Kirjoja rakastava Ananka Fishbein kokee eräänä lauantaiaamuna jotain hyvin outoa: hän löytää lähipuistostaan maanalaisen huoneen.

Mutta seikkailu on vasta alussa. Koulussa hänen huomionsa kiinnittää salaperäinen Kiki Strike, joka uskaltaa uhmata muita oppilaita tyrannisoivaa ilkeää aatelistyttöä. Ananka pääsee mukaan Kikin perustamaan tyttöjen Iskuryhmään, jonka jäsenten erityistaitoihin kuuluvat muun muassa hakkerointi, väärennökset, räjähteet ja valeasut. Kiki Strikella on uhkarohkea suunnitelma. New Yorkin maanalaisten tunneleiden muodostama Varjokaupunki on pelastettava – miksi sitä eivät tekisi tytöt!

New Yorkissa asuvan Kirsten Millerin kliseisiä tyttörooleja rikkova esikoisteoksensa on noussut Yhdysvalloissa kulttimaineeseen ja myyty 16 maahan, ja sille on suunnitteilla jatkoa.

Kiki Striken kotisivut löytyvät osoitteesta www.kikistrike.com.

Adlibris: tarkista saatavuus

NuortenkirjallisuusSeikkailu
Julkaistu: syyskuu 25, 2007 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Kiki Strike Inside the Shadow City
Kirja-arviot ja kommentit (4)

Kirjan tilaus

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Caapparin kääty (Roistoakatemia #1)
★ 9.22 / 23
Eksynyt sankari (Olympoksen sankarit #1)
★ 8.62 / 312
Merten gorilla (Sally Jones #1)
★ 8.62 / 13
Fimbul-talvi (Matka Asgårdiin #1)
★ 8.58 / 14
Siipimies
★ 8.48 / 108
Gladiaattori: Taistelu vapaudesta (Gladiaattori #1)
★ 8.46 / 11
Salamavaras (Percy Jackson #1)
★ 8.40 / 545

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Kirsten Miller

Kirsten Miller (s. 1973) on yhdysvaltalainen kirjailija. Miller asuu New Yorkissa. Hänen esikoisteoksensa Kiki Strike ja tehtävä Varjokaupungissa (2006) nousi Yhdysvalloissa kulttimaineeseen. Teos on myyty 16 maahan.

Lähteitä

Wikipedia

06.05.2013
Halla avatar
Halla
Kirjoja 439, Arviot 26
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Rakastan tätä kirjaa! Otin sen joskus kirjastosta mukaani monen muun kirjan kanssa, kun ajattelin että vaikuttaa ihan ok kirjalle. Kirjapino väheni ja lopulta viimeisenä kasassa oli tämä kirja. Ajattelin että palautanko, etten jaksa lukea sitä, mutta päätin kuitenkin aloittaa lukemisen. Kirja tempaisi mukaansa vaikka hieman alku kangertelikin. Henkilöhahmot ovat mahtavia ja toivon että toisiakin osia ilmestyy suomeksi.

01.01.2008
KirjojenAhmija avatar
KirjojenAhmija
Kirjoja 16, Arviot 13
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Tämä kirja tuntui, kun aloitin sen, että se on tylsä mutta aloin lukemaan sitä pitemmälle ja pitemmälle. Aloin kiinnostua siitä kovasti ja luin kirjan. Aluksi minusta tuntui, että on hienoa lukea niin paksu kirja, mutta se ei pelkästään kiihottanut minua aloittamaan sen lukemista. Se näytti päältä päin kiinnostavalta.Suosittelen tämän kirjan lukemista muillekin. Kannattaa lukea se vaikka se tuntuisi kuinka surkealta alussa, koska se valloittaa lukijansa. Itse eläydyin kirjan tapahtumiin ja tuntui ihan kuin olisin ollut osa kirjan henkilöistä.

19.12.2007
TheDarkMission avatar
TheDarkMission
Kirjoja 270, Arviot 38
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Ne (tytöt) jotka eivät ole vielä löytäneet tätä kirjaa, "kuunnelkaa" tarkasti! Takakannen teksti antaa aika epämääräisen ja lattean mielikuvan kirjasta, koska minusta se ei kuvaa olennaisesti kirjaa. Takakannessa painotettiiin liikaakiin tuota tyttö-juttua, vaikka se olikin suuri osa kirjaa. Ja minusta on aivan loistavaa, että joku (ei niin että Kirsten olisi ensimmäinen) kirjoittaa rohkeasti siitä, että naisetkin pystyvät vaikka mihin, ennakkoluuloista huolimatta. Älkää käsittäkö väärin, kirjan tytöt eivät ole mitään feministejä, vaan Kiki on oikeastaan aikamoinen pakkaus! Kuinka moni 14-vuotias taitaa taistelulajit paremmin kuin aikuinen ammattitaistelija? Itse kiinnitin rivien väliseen tekstiin aika paljon huomiota: kirjassa kritisoitiin selvästi joitain asioita ja puhuttiin myös iän iänikuisesta merkityksestä. Tärkeintä oli kuitenkin juoni, joka oli loistava! Tai ainakin aika. Mitään kovin häikäisevää megakäännettä kirjailija ei ollut luonut, mutta melko tyrmistyttävän huipennuksen hän oli silti taiteillut, kun ajatellaan miten ei-ennalta-arvattava se oli. Kirjan mielenkiintoisin henkilö oli ehdottomasti Kiki Strike, salaperäinen mutta fiksu ja sanavalmis tyttö, joka kätkee suuren salaisuuden historiastaan. Aluksi hän vaikuttaa tunteettomalta, määräilevältä ja omahyväiseltä, mutta vähitellen jää murtuu... Joko sanoin, ettei tämä kirja ollut lainkaan mitä odotin? Perushyvä (ja hieman parempi) se kuitenkin oli, johdatteli selkeästi lukijaa tekstin mukaisesti, mutta ei jättänyt juuri mitään pohdittavaa jälkeensä. Kylmäksi tämä ei kuitenkaan jätä, ja tämä tempaa heti mukaansa. Itse kaipaan kovasti jatkoa sarjaan, koska seikkailu jäi aika auki ja päähenkilöistä olisi kiva tietää enemmän. Eka osa jätti henkilöt varjoon ja unohti liiaksikin heidän kuvailun, varsinkin tunteiden kuvailun. Siitä pieni miinus. Mitenkään mullistava kirja ei ollut, mutta suosittelen silti nuorehkoille ja seikkailumielisille lukijoille syväti! Kyllä tämä varmaan on tarkoitettu lähinnä naispuolisille lukijoille, mutta miksei joku poikakin tätä lukisi?

klo 21:01
HourglassMeadow avatar
HourglassMeadow
Kirjoja 53, Arviot 10
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Luin tämän kirjan toista kertaa runsaat yli kymmenen vuotta siitä, kun luin sen ensimmäisen kerran ja itselläni oli valitettavasti muisti pyyhkiytynyt täysin tästä teoksesta. Muistin ainoastaan, että kirja sijoittui New York Cityyn.

Kirjan päähenkilö on 12-vuotias (myöhemmin kirjassa 14-vuotias) Ananka Fishbein, joka on viettänyt suurimman osan elämästään lukien ikiopiskeljavanhempiensa kotikirjastoa. Kirja alkaa kun (kirjassa selittämättömästä syystä) hänen naapurustonsa puistoon avautuu reikä Varjokaupunkiin ja hän näkee ensimmäistä kertaa Kiki Striken tutkimassa samaista koloa. Kiki Strike kokoaa Iskuryhmää Varjokaupungin tutkimiseksi ja Ananka pääsee tähän mukaan, ja niin edelleen. Kirjan alkupuolisko oli ihan jännittävä, kun hahmot pääsivät vihdoin Varjokaupunkiin, mutta kirjan nimestä huolimatta, ei sitä juurikaan paljon nähdäkään myöhemmin. Kirjan loppupuoliskon lukaisin mahdollisimman nopeasti, sillä minua ei hirveästi kiinnostanut prinsessa Sidonian Viisikon järjestämät kidnappaukset - jotenkin en pitänyt tätä koko kirjan ajan pinnallisena kuvattua teinityttöä kovin sykähdyttävänä mastermind-pahiksena. Olin kai odottanut, että Varjokaupungissa olisi asustanut jotain rottia ihmeellisempiä otuksia ja siihen olisi liittynyt jotain hauskoja juonenkäänteinä ja syvällisempää urbaania löytöretkeilyä.

Vanhempana lukijana kirja vaikutti teini-ikäisten tyttöjen voimafantasialta, missä ei sinänsä mitään vikaa ole. Olihan kirja osin huvittava ja jaksoin lukea kirjan loppuun, vaikka myös huomasin etten ole kirjan kohderyhmää. Lukujen lopuissa olevat tietoiskut saattavat opettaa lukijalle jotain uutta esimerkiksi New York Cityn historiasta tai salapoliisitekniikoista, tosin en tiedä kuinka realistia vihjeitä osa jälkimmäistä on. Välillä hämmensi kuinka yläasteikäiset tytöt ylipäätään pääsevät niin helposti pälkähästä uskomattomimmista asioista. Olisi ollut ehkä helpompaa sivuuttaa osa tapahtumista, jos hahmot olisivat olleet pari vuotta vanhempia, lukioikäisiä. Esimerkiksi kaksi tyttöä pääsee vartioituun rakennukseen sisälle naamioitumalla siivoojiksi ja lataavat CD-levylle huippusalaisena pidetyn kaupungin kartan osan (ilmeisesti tietokoneita tai pääsyä työpaikan palvelimille ei ollut mitenkään lukittu). Toinen esimerkki on kirjan lopussa tapahtuva pakeneminen erään pankin hälytetystä pankkiholvista niin, että pari sivuhahmoa ehti jopa ennen poliisien tuloa piiloutumaan rakennuksen ulkopuolelle tulematta pysäytetyksi (jotenkin odottaisi että NYC:issä varmaan tämäntyyppisessä pankissa olisi vartijoita).

Oma kappaleeni tästä kirjasta taitaa vihdoin päätyä lahjoitettavaksi kerättyään pölyä omasta kirjahyllystäni, mutta nuoremmille lukijoille tämä voi olla ihan kelpo teos.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja