Džinnisotureiden aika
Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Arja Gothoni. Sidottu.
Džinnikaksoset matkaavat muinaiseen Kiinaan ja taistelevat terrakottasotilaita vastaan.
Lampun lapset -sarjan neljännessä osassa džinnikaksoset John ja Philippa kohtaavat tähänastisen elämänsä vaikeimmat haasteet. Heidän äitinsä on ottanut vastaan Babylonin sinisen džinnin tehtävän ja jättänyt perheensä New Yorkiin. Isä on pelastettava Metusalemkahlinnalta, joka aiheuttaa ennenaikaisen vanhenemisen. Museoissa eri puolilla maailmaa kummittelee ja tapahtuu merkillisiä varkauksia.
John, Philippa, Nimrod-eno, herra Rakšasas ja hovimestari Vaikero matkustavat toiselle puolelle maailmaa etsimään Faustinaa, joka voisi asettua Layla-äidin paikalle Babyloniin. Samalla he huomaavat, että jotain hyvin outoa on tapahtumassa. Tuntemattomat pahuuden voimat ovat vallanneet henkimaailman: kaikki aaveet, kummitukset ja muut henkiolennot ovat suuressa vaarassa.
Pian selviää että muinaisen Kiinan keisarin terrakottasotilaat ovat havahtuneet. Ennen kuin kaksoset voivat mitenkään auttaa äitiään palaamaan Babylonista, heidän on matkattava muinaiseen Kiinaan, valmistauduttava suureen taisteluun ja pelastettava maailma. Haastetta kerrakseen!
Käyttäjät lukeneet myös
P. B. Kerr
P. B. Kerr (1956–2018) syntyi Edinburghissa Skotlannissa. Ennen kirjailijaksi ryhtymistään hän opiskeli juristiksi ja työskenteli mainostoimistossa. Hänellä oli kirjailijavaimonsa kanssa kolme lasta. P. B. Kerr tunnetaan aikuistenkirjailijana nimellä Philip Kerr.
Lähteitä
Lampun lapset
Seitsenosainen sarja, jonka suomentaminen jätettiin kesken.
Lampun lapset sisältää tällä hetkellä 5 kirjaa.
Minä pidin ensimmäisestä osasta tätä sarjaa. Toinen oli huonompi, ja kolmas vieläkin huonompi. Neljäs jatkaa taatusti samaa laskusuuntaa, olisin taatusti sanonut jos sitä olisi minulta kysytty. Mutta nyt, luettuani tämän voin sanoa että en sanoisi ihan niin enää. Tässä oli taas onnistuttu paremmin kuin kahdessa ensimmäisessä, sanoisinko että yhtä hyvin kuin ensimmäisessä osassa. Yksinkertaista nuortenfantasiaa vailla sen suurempia merkityksiä tai syvyyksiä. Dinnikaksoset ovat taas menossa. Faustina oli mukava, uusi tuttavuus (ainakin näin isossa roolissa), samoin Dybbukin roolihahmo muuttui paljonkin kirjan aikana. Nimrod jäi ohueksi, tai ainakin ohuemmaksi kuin muut hahmot (tosin ei häntä ole koskaan voinut erityisesti vastakkaisesta kehua; mutta ei se ole tässä sarjassa pääpointti.) Ajankululukemista, ei niin innostavaa, kiehtovaa tai viihdyttävää kuin ehkä monet muut, mutta ihan hieno silti. :) Tarina saa suuren plussan siitä että onnistui taas parantamaan tasoaan kahden huonomman jälkeen. Siitä aplodit kirjailijalle. ;)