Elämän ja kuoleman salaisuudet
Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Sami Heino. Sidottu.
”Elämän ja kuoleman salaisuudet on uskomattoman vangitseva ja itsevarma romaani, joka pakottaa lukijan kääntämään sivua toisensa jälkeen.” – Culturefly
Puola 1585. Kreivitär Erzsébet Báthory on vakavasti sairas, ja apua etsitään magiasta. Hänen sairautensa takana piilee kuitenkin hyytävä salaisuus, jonka ei olisi koskaan pitänyt päästä päivänvaloon.
Englanti 2013. Junasta löytyy teinitytön ruumis, joka on täynnä okkulttisia symboleja. Poliisitutkinnassa avustava salatieteiden asiantuntija epäilee rikospaikalla nähdyn arvoituksellisen naisen liittyvän tapaukseen – ja pian vuosisatojen takainen mysteeri imaisee kaikki kiihkeään kamppailuun elämästä ja kuolemasta.
Rebecca Alexander on englantilainen psykologi ja kirjailija, joka asuu perheineen kummitustalossa Pohjois-Devonissa. Elämän ja kuoleman salaisuudet on hänen esikoisteoksensa.
”Elämän ja kuoleman salaisuudet on hieno fantasiateos. Alexander on kirjailija, jota kannattaa seurata.” ‒ The Independent on Sunday
Rebecca Alexander
Rebecca Alexander on brittiläinen psykologi ja kirjailija. Hän on kasvattanut seitsemän lasta, joista viisi nuorinta kummitustalossa meren rannalla pohjois-Devonissa. Alexander asuu nykyisin talossa toisen aviomiehensä, kissojen, kanojen sekä ajoittain mustavaristen ja naakkojen kanssa. Hänen esikoisromaaninsa Elämän ja kuoleman salaisuudet (2013) yhdistää urbaania fantasiaa, rikostarinaa ja historiallista romaania. Kirja aloittaa trilogian, mutta jatko-osia The Secrets of Blood and Bone (2014) ja The Secrets of Time and Fate (2016) ei suomennettu.
Kirja-arvioita
Englantilaisen Sadie-teinitytön ensimmäinen känni-ilta olisi voinut sujua paremmissakin merkeissä. Filmin katkettua hän löytää itsensä kahlittuna talosta, jonka lattiaan on maalattu omituisia symboleja. Kuinka hän on joutunut sinne? Miksi kidnappaajaksi tunnustautuva nainen on niin kovin ystävällinen? Ja miksi hän ei voi poistua symbolikehästä ilman että oksennus alkaa nousta hänen suuhunsa...? Samaan aikaan yliopiston professori Felix Guichard avustaa poliisia mystisen kuolemantapauksen parissa. Rautatieasemalta löytyneen tytön ruumiis on täynnä okkulttisia symboleja, jotka johtavat kahden englantilaisen salatieteilijän, John Deen ja Edward Kelleyn, jäljille 1500-luvun loppupuolen Itä-Eurooppaan. Rebecca Alexanderin "Elämän ja kuoleman salaisuudet" (Like, 2014) hyppäsi mukaan lukulistalleni vähän puolivahingossa kun satuin selailemaan kustantajan uutuusluetteloa. Englantilainen murhamysteeri, jossa käsitellään kreivitär Erzsébet Bathoryn surullisenkuuluisaa tarinaa? Tänne yksi kappale, kiitos! No, melko pian kävi ilmi, että eihän tällä ole oikeastaan paljoakaan tekemistä dekkarien tai edes jännityksen kanssa, vaaan romaani on viime kädessä melko puhdasoppista fantasiaa. Lukija heitetään keskelle maailmaa, jossa noituus, demonien manaaminen ja muu sen sellainen ovat keskuudessamme, vaikka eihän siitä puhuta muualla kuin inkvisition salaisissa papereissa. Kesti vähän aikaa ennen kuin sain käännettyä aivoni tälle taajuudelle - tai ainakin pitempään kuin päähenkilö-professorillamme, joka tuntui olevan sinut asian kanssa melkein heti - mutta sen jälkeen homma luistikin ihan mukavasti. Niin nykypäivään kuin 1500-luvulle sijoittuvat tarinalinjat olivat molemmat riittävän jännittäviä pitämään mielenkiintoa yllä, ja henkilötkin olivat ihan sympaattisia, vaikka kovin syvälle heidän nahkoihinsa ei mentykään. Mitään uutta ja ihmeellistä "Elämän ja kuoleman salaisuudet" ei kyllä tarjoa, olipahan nyt vaan nopealukuinen ja kaikessa hölmöydessäänkin ihan viihdyttävä välipala, jota voisi varmaan suositella jo yläkouluikäisille lukijoille. It's alright ma, it's only witchcraft!