Käyttäjän dbgirl avatar

dbgirl

Aloittelija· Taso 19

LUKIJAN OMA ÄÄNI

Kirja-arviot

Käyttäjän dbgirl omat ajatukset lukemistaan kirjoista. Nämä ovat lukijan kirjoittamia kirja-arvioita, eivät Risingshadow’n toimituksellisia arvosteluja.

20 kirja-arviota
Järjestä kirja-arvioitaJärjestys: Kirjoituspäivä · Uusin ensin
Muumipapan urotyöt

Muumipapan urotyöt

Tove Jansson

6/10Kirjoitettu 25.7.2021

Hauska, anarkistinen ja erittäin epäsovinnainen lastenkirja. Ainut mistä valittaisin on sen tupakanmyönteisyys, ei menisi enää nykyään läpi. Mutta en myöskään kannata ylilyövää sensuuria joten olkoon mitä on, vanha kirja kun on kyseessä.

Titaanien kirous

Titaanien kirous

4/10Kirjoitettu 6.7.2021

Edellisestä osasta sanoin ettei se ollut järin kiinnostava. Taisin hieman liioitella, kyllä se idealtaan oli kiinnostava ja kivan seikkailullinen mutta valitettavasti hyvin huonosti kirjoitettu. Tämä on nyt sitten paremmin kirjoitettu mutta tällä kertaa oikeasti tylsempi. Tämä sarja jäi nyt minun osaltani nyt sitten tähän…

Batman: Vuosi nolla

Batman: Vuosi nolla

Greg Capullo, Scott Snyder

6/10Kirjoitettu 25.6.2021

Otin tämän ihan randomilla kirjastosta. Tämä oli mukava yllätys. Batman-maailmassa tämä tuntui aika raikkaalta tarinalta (tosin paljoa en ole niitä lukenut). Kuvitus näytti siistiltä. Loppu oli minulle hiukan sekava, pitää yrittää löytää muut osat luettaviksi.

Hirviöidenmeri

Hirviöidenmeri

3/10Kirjoitettu 20.6.2021

Suuri tasonnotkahdus ensimmäisestä kirjasta. Edellinenkään ei ollut mitään korkeakirjallisuutta (mutta se oli hyvin tehty omassa jutussaan ja viihdyttävä), mutta tässä ärsytti suunnattomasti lukijoiden aliarvioiminen ja alentaminen lapsen tasolle. Eikä tämä ollut mitenkään hyvin kirjoitettu eikä järin innostava tahi kiinnostava tarina. Suuri pettymys. Suomentajan lukuisat kirjoitusvirheet eivät myöskään parantaneet lukukokemusta.

Salamavaras

Salamavaras

6/10Kirjoitettu 12.6.2021

Hyvin vauhdikas, tapahtumarikas, jännittävä ja hauska nuorten kirja. Ehkä vähän liiankin vauhdikas, olisin halunnut tutustua hahmoihin hieman syvemminkin. Mutta meni se näinkin. Mielikuvituksellinen. Kirjailijalla on varmasti ollut hyvinkin hauskaa tätä kirjoittaessaan. Tulin miettineeksi että millaisiahan satuja hän koulussa keksi…

Maailmantuskan soturi

Maailmantuskan soturi

Michael Moorcock

4/10Kirjoitettu 1.6.2021

Tarina on ihan hyvä muuten, mutta lopussa tapahtuu typerä käänne ja kaikki on alamäkeä sen jälkeen. Jäi paha maku suuhun lopetuksesta. Kuin kirjoittajaa ei olisi enää kiinnostanut koko tarina ja paketoinut sen äkkiä ja epäuskottavasti kasaan. Nopeasti luettu ja suhteellisen viihdyttävä (hahmot eivät ole järin mukavia mutta itse teksti on soljuvaa ja joskus hauskaakin).

Hiraeth

Hiraeth

Katariina Kärkelä

6/10Kirjoitettu 1.6.2021Muokattu 1.6.2021

Hiraeth on kielellisesti kaunis romaani, mutta turhan raskas lukea. Varsinkin ensimmäinen puolisko oli suorastaan väkisin rämpimistä eteenpäin. Kieli oli todella huolella mietittyä ja koristeellista, mikä saattoi vaikuttaa asiaan, kuten myös kirjan jalo pyrkimys eeppisyyteen (joka ei ihan aina onnistunut). Toinen puolisko oli helpompaa luettavaa ja kirjan tyyli oli muutenkin muuttunut. Se hieman kummeksutti, varsinkin koska tarina ei kiinnostanut enää niin paljoa, mutta toisaalta helpotti lukemista suunnattomasti. Kirjan luontokuvaukset olivat kertakaikkisen upeita. Näin sieluni silmin kaikki jylhät, karut vuorimaisemat kuin myös vehreät, hedelmälliset laaksot ja veden eri muodoissaan. Mytologia-osuudet kiehtoivat ja kutittelivat kivasti aivojeni sopukoita, erityisesti Aleiahin ja Ossianin tarinat, mutta kehyskertomus Astraeasta ei jaksanut oikein kiinnostaa, joskin lopetus oli kaunis. Pidin tämän arvoituksellisuudesta, kaikkea ei tarvitse todellakaan kertoa. En ole tottunut lukemaan ylevää tyyliä, mutta ei se huonoa ollut. Vain turhan jäyhää, kaipaisi hieman elävöittämistä. Hiraeth on hyvä kertomus ihmisyydestä, muistista, tarinoiden kertomisesta ja oman paikkansa löytämisestä maailmassa. Ei erinomainen kirja, mutta debyytiksi kyllä sellainen.

Jäälohikäärme

Jäälohikäärme

George R. R. Martin, Luis Royo

5/10Kirjoitettu 5.1.2020

Hyvä ja melko koskettava tarina Adara-nimisestä pikkutytöstä, joka rakasti talvea ja kylmää toisin kuin muut.

Tarinan alku ja keskiosa on hyvä, mutta loppu on kiirehdityn oloinen. En myöskään ymmärrä miksi Adaran erilaisuutta ei hyödynnetty lopussa kun siihen oltiin kaiken aikaa viitattu että niin kävisi. Joo, olihan siellä lohikäärme joka auttoi Adaraa mutta en kyllä ainakaan käsitä sitä miksi hänen koko persoonansakin muuttui ja miten siitä tehtiin positiivinen asia että on kuin muutkin, eikö voi olla sankari ja silti olla erilainen?

Kirjoitus on lopussa muutenkin ontuvaa, siinä esimerkiksi toistellaan asioita mikä ei ole siihen mennessä ollut ollut kirjan tyyli. Siinä on myös tynkiä lauseita.

On myös vaikeaa kuvitella minkä ikäisille tämä sopisi parhaiten. Teineille tämä on jo liian kesyä ja koulunsa vasta-aloittaneille tämä on liian synkkä ja raaka. Ehkä 10-11-vuotiaille?

Kuvitus sopii täydellisesti kirjan maailmaan, todella kaunista ja synkkää.