Sari Peltoniemi on syntynyt vuonna 1963. Hän on opiskellut Jyväskylän yliopistossa suomen kieltä, kasvatustieteitä ja kirjallisuutta. Peltoniemi on äidinkielenopettaja ja kirjailija. Hän aloitti kirjoittamisen 1990-luvulla lastenhoidon lomassa. Hänellä on kolme tytärtä. Hirvi (2001) sai Suomen Tolkien-seuran Kuvastaja-palkinnon 2002. Romaani oli myös Finlandia Junior -palkintoehdokas 2001.
”Olen syntynyt Kauhavalla ja opiskellut Jyväskylässä. Takavuosina soitin Noitalinna huraa! -nimisessä yhtyeessä, joka saavutti jonkinlaista (kultti)mainettakin. Lempieläimeni on ryhävalas. Tämänhetkiset lempikirjailijani ovat Philip Pullman ja Antti Tuuri. Kannatan – tosin melko passiivisesti – luonnon- ja eläintensuojelua, mutta muuten en ole erityisen poliittinen (joskin kyllä paatoksellinen). Teen hämmästyttävän kärkkäästi kaikenlaisia vapaaehtoistöitä, kun vain kauniisti pyydetään. Kunnianhimoisin tavoitteeni kirjoittajana on yhdistää Veijo Meri -henkinen tyyli ja fantasiakirjallisuus. Olen kasvissyöjä, mutta en vegaani.”
Sari Peltoniemi oli vuoden 2010 Finnconin kotimainen kunniavieras.
Kirjallisuutta
Kotimaisia tieteis- ja fantasiakirjailijoita. Toimittaneet Vesa Sisättö ja Toni Jerrman. BTJ Kirjastopalvelu, 2006.
Linkkejä
Risingshadow-haastattelu 29.12.2004.
Kuva: Ville Palonen.
Aloita uusi keskustelu tästä kirjailijasta | Näytä kaikki keskustelut |
Romaanit ja novellikokoelmat (11 kpl) | |
---|---|
2018 Vattenporin simpukka (Avaimenkantaja, #3)
![]() |
2017 Allmaan vaskitsa (Avaimenkantaja, #2)
![]() |
2016 Taivazalan joutsen (Avaimenkantaja, #1)
2014 Miehestä syntynyt ja muita satuja aikuisille
![]() |
2013 Haltijan poika (Jouni, #2)
![]() |
2011 Kuulen kutsun metsänpeittoon (Jouni, #1)
2009 Hämärän renki
2007 Suomu