Kreivi Karlstein
Keskiarvo 2.97
2.97 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (52)
Kirjahyllytilastot

Kreivi Karlstein

Philip Pullman
Julkaistu: 1994 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Count Karlstein
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiahistoriallinen fantasia, nuoret
Avainsanat: 1800-luku

Alkuteos ilmestynyt 1982.

1. laitos: Kreivi Karlstein eli Paholaismetsästäjän ratsastus. (Count Karlstein, or, The Ride of the Demon Huntsman, 1991.) Suomentanut Rauni Kanerva. Tekstiin yhdistetty sarjakuvaa. Kuvitus: Patrice Aggs. Karisto, 1994. Sidottu.

2. laitos: Kreivi Karlstein. Suomentanut Helene Bützov. Kannen ja ulkoasun suunnittelu: Markko Taina. Kannen kuva: Tracey Hurst ja Terry Paris. (Takakannella teksti: Kannen kuva: Jerry Paris.) Tammi, 2005. Sidottu.

Lucy ja Charlotte ovat jääneet orvoiksi vanhempien kuoltua haaksirikossa. Ainoa sukulainen on äidin serkku, Sveitsissä asuva kreivi Karlstein, jonka hoiviin tytöt lähetetään. Kreivi osoittautuu julmaksi ja sydämettömäksi mieheksi, jonka parasta huvia on muiden kiusaaminen ja nujertaminen. Tyttöjen tuki ja turva on Hildi, neuvokas ja rohkea palvelustyttö. Kreivi Karlstein on tehnyt kymmenen vuotta aikaisemmin kauhistuttavan sopimuksen demonimetsästäjä Zamielin kanssa, ja nyt on koittanut aika lunastaa sopimus. Kreivin on toimitettava Zamielille ihmisuhri vainajainpäivän aattona. Sydämetön kreivi päättää uhrata sukulaistyttönsä. Onneksi Hildi saa ajoissa vihiä asiasta! Paikalle saapuu myös riuskaotteinen neiti Davenport, tyttöjen entinen opettaja sekä sulavakielinen silmänkääntäjä tohtori Cadaverezzi.

Philip Pullman on mestarillinen tarinankertoja ja taitava yhdistämään eri kirjallisuuden lajeja ja perinnettä toisiinsa. Pullman on useaan kertaan palkittu kirjailija. Hänelle myönnettiin 2005 maailman suurin lastenkirjallisuuspalkinto, Astrid Lindgren Memorial Award.

muokattu 14.06.2017

Muita kirjoja joista saatat pitää

SyntymälahjaMake ja merenneitoKertomuksia klaaneista (Soturikissat-novellit, #2)Punainen kuningatar (Hopea, #1)Patricia ja Pek

Kirja-arvioita (1)

The Fantasy avatar
Kirjoittanut
1.0
Kirja on yksinkertaisesti huono. Siinö ei ole mitään toimtaa ja se on yksinkertainen. Ja mitä demoninmetsästäjä tekee 1800-luvun Sveitsissä? En suosittele Kreivi Karlsteinia.
Paikalla 1 jäsen ja 61 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: S P
Jäseniä yhteensä: 9856