Ugudibuu
Keskiarvo 3.25
3.25 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (2)
Kirjahyllytilastot

Ugudibuu

Lilian Kallio
Julkaistu: 1975 (Tammi)
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, mainstream
Avainsanat: kotimainen

Sidottu, kansipaperi.

Ugudibuu on vanhan leikin taikasana, jolla esineet muka loihdittiin olemattomiin. Viisi tamperelaistyttöä muisti häkeltyneenä tämän leikin ja tämän sanan, kun he kertasivat sen mielikuvituksellisen päivän tapahtumia, jolloin muut ihmiset lakkasivat olemasta, yksinkertaisesti vain katosivat, vaatteineen kaikkineen, silmälaseineen, hattuineen, kravatteineen. Heitä ei enää ollut. Oli vain helteinen elokuun päivä, palavia murskaantuneita autoja joiden kuljettajan paikalla ei ollut ketään, tyhjiä kauppoja, autioita katuja joilla irtipäässeet koirat juoksivat.

Ja olivat nuo viisi tyttöä, pelokkaina, säikähtäneinä, kauhuissaan. Heidän oli tultavat toimeen, heidän oli rakennettava maailma jossa voisivat elää ja olla. He onnistuivat, uudisraivaajat keskellä teollistunutta Suomea, maanviljelijät, karjankasvattajat jotka rivitaloista tekivät navetan, myymälävarkaat jotka ottivat mitä tarvitsivat.

Lililan Kallion Ugudibuu sai kolmannen palkinnon suuressa viihderomaanikilpailussa. Se on villinhauska nykyaikainen robinsonadi. Se näyttää, että ei ehkä sittenkään ole hauska elää maailmassa, joka on vain minua varten.

muokattu 02.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Moby DollPerkerosElämä elämältäAvoin ikkuna ja muita tarinoitaVillijoutsenet ja muita kertomuksia
Paikalla 1 jäsen ja 49 vierailijaa
FreakyMike
Uusin jäsen: Laura Kantosaari
Jäseniä yhteensä: 9873