Äänihäkki - Emma Puikkonen, Arja Puikkonen 7.86   7

Kuvittanut Paula Mela. Sidottu.

Huikea, hienosti kuvitettu saturomaani lojaaliudesta ja oman äänensä löytämisestä. Kuusi kadonnutta poikaa ja vihreätukkainen tyttö, joka ryhtyy etsimään heitä.

Haidakun maassa liikkuminen kylästä kylään on kielletty. Uku lähtee luvatta matkaan löytääkseen kauan sitten kadonneet veljensä. Matkaseuraksi liittyy Kaski, postipoika jolla ei ole ääntä mutta siivet kantapäissään. Kaksikko kohtaa vanhan äänimestarin, joka on ammatikseen pyydystänyt joutsenten ääniä häkkiin. Onko mestarin tarina kuudesta Pirunpeltomeressä elävästä veljeksestä totta? Onnistuuko Uku tapaamaan Haidakun kuningattaren ja suoriutumaan kolmesta tehtävästä, jotta veljet voisivat palata kotiin?

Arja Puikkonen (s. 1948) sai Finlandia Junior -palkinnon romaanistaan Haloo, kuuleeko kaupunki. Emma Puikkonen (s. 1974) oli kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana 2016 romaanillaan Eurooppalaiset unet. Äidin ja tyttären ensimmäisen yhteisen romaanin kuvittaja Paula Mela on nuori lupaus.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 4, 2017 (Otava)
Tietoja muokattu lokakuu 4, 2017
Muita teoksia kirjailijalta Arja Puikkonen
Löytölintu 7.66   3

Kirja-arviot & arvosanat

aituriar
Arvosanat 171
Kirja-arviot 36
Viestit 30
lokakuu 30, 2022
7 / 10

Äänihäkki on nykyaikainen satu, joka tuntuu tutulta ilman, että kopioi klassikkosatujen ideoita. Kirjassa käsitellään aika isoja ja vaikeitakin teemoja, kuten ihmisten julmuutta toisiaan ja muita olentoja kohtaan. Sopii siis aikuislukijoille myös.

Tarina ja kieli ovat kaunista luettavaa, ja tottahan satukirjassa pitää kuvia olla. Viehättävä kuvitus sopiikin tarinan kaveriksi mukavasti. Omaperäisyydestään huolimatta tarina on paikoin turhan ennalta-arvattava, siitä pitää vähän rokottaa. Mutta miellyttävää lukea välillä tällaisia suhteellisen lyhyitä kirjoja, joilla on selkeä loppu ilman tarvetta jättää ovi auki mahdollista jatko-osaa varten.

Desdenova
Desdenova
Arvosanat 219
Kirja-arviot 0
Viestit 0
heinäkuu 21, 2020
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Murtunut Varjo
Murtunut Varjo
Arvosanat 264
Kirja-arviot 6
Viestit 2
toukokuu 17, 2018
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle
Tonttu
Tonttu
Arvosanat 1
Kirja-arviot 0
Viestit 0
tammikuu 24, 2018
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle