Euroopan kevät

Kaspar Colling Nielsen
Euroopan kevät - Kaspar Colling Nielsen 4.26   4

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Katriina Huttunen. Kannen kuva: Jan van Huysum, Vase of Flowers. Kannen suunnittelu: Perttu Lämsä. Sidottu, kansipaperi.

RÖYHKEÄN SATIIRINEN ROMAANI EPÄTASA-ARVOSTA JA ÄÄRIMMÄISYYKSIEN EUROOPASTA

Tanskassa joukko huippututkijoita ja menestyneitä yrittäjiä perustaa Lollandin saarelle suljetun utopistisen yhteisön. Yhteisön jäseniksi pääsee vain yhteiskunnan intellektuelli ja varakas kerma. Ajatus on tuoda vanhasta Euroopasta viehättävimmät elementit ja perinteet ja yhdistää ne uusimpaan huipputeknologiaan ja biolääketieteeseen.

Lollandin maalaisparatiisissa eläimet ovat saavuttaneet tietoisuuden, dronet hoitavat suurimman osan maanviljelyksestä ja ihmiset elävät onnellisina keskellä outoa utopiaa.

Samaan aikaan Kööpenhaminaa ravistelee sarja väkivaltaisia terrori-iskuja, minkä seurauksena tuhansia muslimeja karkotetaan Afrikkaan ja suljetaan Tanskan hallinnoimalle alueelle. Kaiken tämän keskellä kööpenhaminalainen galleristi Stig, hänen neurotutkija-vaimonsa Elisabeth ja heidän tyttärensä Emma etsivät paikkaansa uudessa oudossa maailmassa.

"Euroopan kevät on groteski ja provosoiva kertomus vapaudesta, tasa-arvosta ja yhteisöllisyydestä lähitulevaisuudessa, joka on yhtä aikaa karmivan pelottava ja viehättävä." – Michel Houellebecq

Luokitus: Scifi Satiiri

Kirja julkaistu lokakuu 20, 2020 (Aula & Co)
Alkuperäinen nimi 'Det europæiske forår'

Tietoja muokattu marraskuu 2, 2020

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni

Muita teoksia kirjailijalta Kaspar Colling Nielsen
Tanskan sisällissota 2018–2024 5.00   1

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
_kirjakeiju_
Arvosanat 368
Kirja-arviot 301
Viestit 0
6 / 10

Erittäin ajankohtaisiin asioihin rohkeasti kantaa ottava kirja. Tarinassa maahanmuutto ja muukalaisviha esitetään sen kaikessa raadollisuudessa, kun taas tasa-arvo loistaa poissaolollaan. Filosofispainotteinen kirjoitustyyli ja osin sekava eri kerronnan aikatasoissa pomppiminen kuitenkin latisti intoani lukea kirjaa. Kirjan sävy oli murheellinen ja henkilöhahmot pääosin onnettomia, mikä sopii surullisen hyvin kuvaamaan nykypäivän länsimaisen yhteiskunnan solmukohtia. 

aituriar
aituriar
Arvosanat 135
Kirja-arviot 17
Viestit 9
syyskuu 12, 2021
4 / 10
Antoi arvosanan kirjalle
Orduuka
Orduuka
Arvosanat 238
Kirja-arviot 16
Viestit 11
tammikuu 30, 2021
3 / 10
Antoi arvosanan kirjalle