Euroopan kevät

Kaspar Colling Nielsen
Julkaistu: lokakuu 20, 2020 (Aula & Co)
Alkuperäinen nimi: Det europæiske forår
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi
Avainsanat: satiiri

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Katriina Huttunen. Kannen kuva: Jan van Huysum, Vase of Flowers. Kannen suunnittelu: Perttu Lämsä. Sidottu.

RÖYHKEÄN SATIIRINEN ROMAANI EPÄTASA-ARVOSTA JA ÄÄRIMMÄISYYKSIEN EUROOPASTA

Tanskassa joukko huippututkijoita ja menestyneitä yrittäjiä perustaa Lollandin saarelle suljetun utopistisen yhteisön. Yhteisön jäseniksi pääsee vain yhteiskunnan intellektuelli ja varakas kerma. Ajatus on tuoda vanhasta Euroopasta viehättävimmät elementit ja perinteet ja yhdistää ne uusimpaan huipputeknologiaan ja biolääketieteeseen.

Lollandin maalaisparatiisissa eläimet ovat saavuttaneet tietoisuuden, dronet hoitavat suurimman osan maanviljelyksestä ja ihmiset elävät onnellisina keskellä outoa utopiaa.

Samaan aikaan Kööpenhaminaa ravistelee sarja väkivaltaisia terrori-iskuja, minkä seurauksena tuhansia muslimeja karkotetaan Afrikkaan ja suljetaan Tanskan hallinnoimalle alueelle. Kaiken tämän keskellä kööpenhaminalainen galleristi Stig, hänen neurotutkija-vaimonsa Elisabeth ja heidän tyttärensä Emma etsivät paikkaansa uudessa oudossa maailmassa.

"Euroopan kevät on groteski ja provosoiva kertomus vapaudesta, tasa-arvosta ja yhteisöllisyydestä lähitulevaisuudessa, joka on yhtä aikaa karmivan pelottava ja viehättävä." – Michel Houellebecq

muokattu 20.10.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Eräs maailmankaikkeuksien ylipresidentti Richard 3. William ja hänen yrityksensä löytää elämäntarkoitus alati kasvavassa joukossa universumejaTerveiset KutturastaLuonnonmukaista: Satiiri luonnon globalisaatiostaMyöhempien aikojen liiketoimintamahdollisuuksiaMaasto ja kartta
Paikalla 28 vierailijaa
Uusin jäsen: Sanna Karppinen
Jäseniä yhteensä: 9656