Unissamatkaaja (Routala-sarja #1) - Suvi Nurmi6.26

Sidottu.

Kadonnut äiti. Umpeen muurattu ovi. Suvun vaiettu salaisuus.
Mielikuvitusta kutkuttava tarina pikkukaupungin sisaruksista, jotka saavat tietää olevansa aikamatkaajien sukua. Varhaisnuorille suunnattu teos yhdistää arkitodellisuuteen fantasian ja kauhun kihelmöiviä väreitä.

Seiskaluokkalainen Essi ja hänen pikkusiskonsa Oona asuvat ränsistyneessä Routalan kartanossa taiteilijaisänsä ja irlanninsusikoira Huldan kanssa. Äiti on kadonnut kuusi vuotta aiemmin, ja ainoa muisto hänestä on isän maalaama muotokuva olohuoneen seinällä. Kun Essi näkee oudon unen ja alkaa sen jälkeen saada mystisiä kirjeitä, hän ymmärtää, että suvussa kulkee taipumus, josta hänelle ei ole koskaan kerrottu.

Samaan aikaan Essin kotikaupunkia varjostaa salaperäisten kuolemantapausten sarja, ja uutisissa puhutaan kammottavasta ”Syväjärven seivästäjästä”. Isä lähtee viikonlopuksi työmatkalle, ja siskokset innostuvat päästessään penkomaan sukukartanon salaisuuksia kaikessa rauhassa. Pian tytöt käsittävät, että jotain on vaarallisesti vialla.

Unissamatkaaja aloittaa uuden varhaisnuorille suunnatun Routala-reaalifantasiasarjan, jossa on sekä sadunomaisuutta että synkkiä sävyjä.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: maaliskuu 15, 2021
Kustantaja: Myllylahti
Tyylit: fantasia, kauhu, nuoret
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 6.26/10
Arvosanoja: 4
Muokattu: maaliskuu 15, 2021

Routala-sarja -kirjasarja

Unissamatkaaja (Routala-sarja #1)6.26
Etsijöiden aika (Routala-sarja #2)7.34