Päivänvalolla ei näe
Alkuteos ilmestynyt 2021. Suomentanut Heli Naski. Kansi: Eva Schöffmann. Sidottu.
Jännittävä nuorten fantasiaseikkailu täynnä hersyvää huumoria
Quinnin parhaan kaverin Lassen 18-vuotisbileisiin ilmestyy Kim, lävistetty ja vahvasti meikattu vanhempi tyttö, jota kukaan ei tunne. Kim lähestyy Quinnia juhlissa ja vetää hänet mukaansa pelottavaan seikkailuun: auttaessaan Kimiä pakenemaan karmivia olentoja Quinn loukkaantuu vakavasti.
Kenelle Quinn voi uskoutua, kun hän yhtäkkiä alkaa nähdä asioita, jotka eivät voi olla tästä maailmasta – kehnoja riimejä lausuvia patsaita ja tuttavallisesti virnuilevia pääkalloja? Naapurissa asuva fantasiaromaaneita rakastava Matilda ei ole ollenkaan Quinnin tyyppiä, mutta ainoastaan hän ymmärtää Quinnin kokemuksia. Yhdessä he päätyvät maagiseen seikkailuun, ja yllätyksekseen Quinn huomaa tunteidensa heräävän...
Kerstin Gier
Saksalainen Kerstin Gier (s. 1966) opiskeli muun muassa kieliä, musiikkitiedettä ja psykologiaa. Gier haaveili kirjailijanurasta lapsesta saakka, ja unelma toteutui hänen täytettyään 28 vuotta. Gier asuu perheineen pienessä kylässä lähellä Kölniä.
Gier on kirjoittanut menestyksekkäitä naistenromaaneja, mutta vasta nuorille suunnatusta aikamatkatrilogiasta tuli kansainvälinen menestys. Rubiininpuna (2009) oli Der Spiegel -lehden bestsellerlistalla peräti vuoden. Sarjan kirjoista on tehty Saksassa elokuva vuonna 2013. Gierin teoksia on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta.
Kirja-arvioita
Muista minut -trilogian avainosassa aukeaa uusi maailma, tunteet räiskyvät ja eteen tulee mitä erikoisempia olentoja. Quinn loukkaantuu vakavasti auttaessaan tuntematonta tyttöä, minkä jälkeen hän alkaa nähdä kaikenlaista outoa. Myös moni tuntematon vaikuttaa äkkiä hyvin kiinnostuneelta hänestä. Kirjan kirjoitustyyli on ominaista Gieriä: Mitään ei jätetä lukijan päättelyn varaan, vaan kaikki tarjotaan päähenkilöiden pään kautta valmiiksi pureskeltuna. Kirja on toki suunnattu nuorille (ehkä 12-15 v.?), mutta jotenkin tämä ei kyllä nyt lähde. Ehkä se on tämä henkilöhahmojen epälooginen ajattelu- ja puhemalli. Välillä teini-ikäinen päähenkilö huutaa aikuiselle tämän olevan ihan tyhmä hattupääukko tai katala lehmä, sitten hän käskee painumaan helvettiin sekä miettii alkoholia ja seksiä. Jotenkin vaikuttaisi luontevammalta, että henkilöhahmo ottaisi yhden linjan ja pysyisi siinä. Juoni itsessään on melko perinteistä nuorten fantasiaa, jossa pikkuhiljaa selviää yhä fantastisempia elementtejä. Kivoja uusia fantasiaolentoja esitellään ja niistä olisi mielellään kuullut lisääkin. Ja Quinnin heräävistä voimista myös. Ehkä seuraavassa osassa.