Puu - Alexandra Salmela 8.28   21

Ulkoasu: Martina Matlovičová. Sidottu, kansipaperi.

Prinsessa on pinteessä! Omistavaan luokkaan kuuluva kuninkaallinen todella omistaa kaiken, tai oikeastaan vain melkein kaiken, ja sehän ei käy laatuun. On pakattava pohjaton tavarapakki ja lähdettävä suurelle hankintamatkalle syvälle vedettömään autiomaahan. Siellä kituu puunranka, jota vartioi itse myyttinen hirviö Blöeglöek. Se ei oikein tiedä miksi, mutta sellainen ei ole myyttiselle hirviölle olennaista.

Koskaan laskemattoman auringon alla autiomaata asuttaa myös kaksijalkaisten törppö lauma, joka on joko ihmisyytensä alkutaipaleella tai ehkä romahtanut takaisin raakalaismaisuuteen – tai sitten he ovat juuri niin kuin me. Vääjäämätön taistelu lähestyy, kun sekä kaiken haluava Prinsessa että kaksijalkaiset iskevät silmänsä Blöeglöekin vartioimaan puuhun.

Puu on post-apokalyptinen satu, allegoria sivilisaation synnystä, tarina luonnon tuhosta, hauskanjännittävä seikkailu ja paljon muuta. Alexandra Salmelan täräyttävä huumori, mielikuvitus ja tarkka silmä ihmiskunnan ainaisille hölmöyksille tekevät Puusta todellisen aarrearkun.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 13, 2023 (Teos)
Tietoja muokattu syyskuu 16, 2023
Muita teoksia kirjailijalta Alexandra Salmela
Antisankari 5.00   5