Poika valkean, renki raudan

@ J. S. Meresmaa
Poika valkean, renki raudan (Rauniara #2) - J. S. Meresmaa 8.00   1

Kansi: Karin Niemi. Sidottu.

Joskus rakkaus on kuin sairaus, joskus kuin lääke.

Taianomainen tarina yön pelossa elävästä, ajan rattaiden hallitsemasta Rauniarasta jatkuu! Pystyvätkö kaksi nuorta naista pelastamaan valtakunnan, joka horjuu loppunsa edessä?

Nuori eloseppä Arona Pohtovius on uusien haasteiden edessä. Epäonnisesti päättynyt Valonjuhlan ilta on vienyt hänet selliin ja itsevaltiaan Ruhtinattaren suurennuslasin alle.

Millainen tuomio Aronaa odottaa?

Toisaalla Hellantian tietäjäoppilas Malka on löytänyt rakkauden, mutta joutuu vaikeiden valintojen eteen. Hänen on vietävä ihmeellistä valoa hohtava Myrrys suojaan Ruhtinattarelta sekä keksittävä keino, jolla hän saa pidettyä kaikki rakkaansa turvassa myös jatkossa. Moni uskoo hänen taitoihinsa, mutta uskaltaako Malka luottaa itse itseensä?

Rauniaran aika on käymässä vähiin. Riittävätkö Aronan ja Malkan kyvyt kääntää ajan rattaat oikeaan asentoon? Entä millaista osaa ihmelapsi Myrrys näyttelee kaikessa?

Lumoavia ihmiskohtaloita ja maanläheistä maagisuutta tarjoavan duologian päätösosassa ratkaistaan Rauniaran ja sen asukkaiden kohtalo. Avausosa Tytär hämärän, piika pimeän ilmestyi 2022.
Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu huhtikuu 23, 2024 (Myllylahti)
Tietoja muokattu huhtikuu 24, 2024

Rauniara

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Tytär hämärän, piika pimeän (Rauniara #1) 6.76   4
Poika valkean, renki raudan (Rauniara #2) 8.00   1

Kirja-arviot & arvosanat

_kirjakeiju_
Arvosanat 423
Kirja-arviot 352
Viestit 0
tänään 16:18
8 / 10

Rauniara-sarjan toisessa ja näin ollen myös viimeisessä osassa ratkotaan Rauniara-maan kohtalo. Ajan kierto on sekaisin ja maa alkaa rapautua ikuisen syksyn kynsissä. Päähenkilömme ottavat käsiinsä hirmuhallitsijan syrjäyttämisen ja asioiden palauttamisen oikealle tolalleen.

Juoni on monimutkainen ja siinä mukana pusymisessä tarvitaankin jo jonkin verran ajatustyötä. Hommaa ei helpota päähenkilöiden ja muiden henkilöhahmojen melkoinen määrä. Toisaalta osin tästä johtuen saadaan tarinasta monipuolinen ja sitä päästään tutkailemaan monelta kantilta.