Kruunun tyttäret
Alkuteos ilmestynyt 2022. Suomentanut Annukka Kolehmainen. Kansikuva: Charlie Bowater. Sidottu.
KAKSI SYNTYMÄSSÄ EROTETTUA SISKOA.
KAKSI TÄYSIN ERILAISTA MAAILMAA.
YKSI KUNINGATAR.
17-vuotias Wren Greenrock on aina tiennyt, että tulisi jonakin päivänä viemään identtisen kaksoissisarensa paikan kuninkaanlinnassa. Häntä on lapsesta saakka koulutettu kostamaan vanhempiensa murha, ja hän on valmis mihin tahansa noustakseen valtaan ja suojellakseen noitayhteisöään.
Noitia vihaava prinsessa Rose Valhart taas tietää, että vallan mukana tulee suuri vastuu, joka sisāltāā myös järjestetyn avioliiton vieraan prinssin kanssa. Maailma palatsin ulkopuolella on kuitenkin vaarallinen ja paljon kesyttömämpi kuin Rose on ikinä voinut kuvitellakaan...
Rosen kruunajaisten lähestyessä siskokset sotkeutuvat petosten verkkoon, joka voi tuhota kaiken, mitä he rakastavat. Kummasta heistä tulee kuningatar, jolla on valta muuttaa valtakunnan tulevaisuus ikuisiksi ajoiksi?
Kruunun tyttäret on ensimmäinen osa henkeäsalpaavaa sarjaa, joka on täynnä seikkailua, juonittelua ja romantiikkaa.
Kirjasta sanottua:
”Kruunun tyttäret hurmasi minut. Olin täysin lumoutunut tästä uskomattomasta kirjasta.” – kirjailija Sarah J. Maas
”Riehakkaan hauska, nopeatempoinen ja romantiikkaa tihkuva, Kruunun tyttäret on niin riemukas, että virnistelen edelleen, vaikka lukemisesta on jo päiväkausia.” – kirjailija Roshani Chokshi
”Kruunun tyttäret on säkenöivä jalokivi kirjan muodossa. Taianomainen, nokkela, yllättävä ja puhdasta hauskanpitoa aina vangitsevasta alusta vaikuttavaan loppuun saakka. Jos pidät ilkeistä kuninkaista, seksikkäistä maantierosvoista ja sydämellisistä siskotarinoista, tämä on pakollista luettavaa.” – kirjailija Stephanie Garber
Catherine Doyle
Catherine Doyle (s. 1990) kasvoi Atlantin rannalla läntisessä Irlannissa. Hänen rakkautensa lukemiseen alkoi irlantilaisten myyttien ja legendojen parissa, mikä synnytti hänessä halun kirjoittaa myös itse. Doyle on suorittanut tutkinnon psykologiassa ja kustannustoimessa. Hän harrastaa elokuvia, juoksua ja matkailua. Myrskynvartijan saareen Catherine sai innoituksen omilta esivanhemmiltaan, jotka asuivat Arranmoren saarella. Myrskynvartija-trilogia on käännetty yli 20 kielelle.
Romanttisen seikkailufantasiasarjan avausosa, jossa ratkaistaan kruunun ja taikuuden kohtaloa. Päähenklöinä ovat syntymässä erotetut kaksoset Rose ja Wren, joilla molemmilla on intressejä kruunua ja paremman huomisen luomista kohtaan. Seikkailun aikana keskittyminen tahtoo kuitenkin hieman horjua, kun eteen tulee nopealiikkeistä soturinoitaa ja tarkkaavaista henkivartijaa... Tämän kirjan kohdalla ollaan oikein perinteisen nuorten romanttisen fantasian äärellä. On nokkelaa sanailua, taikuuden käyttämistä hyväksi pulmien ratkaisussa ja usko siihen, että kyllä tämä ongelma hoituu, kun me tällä teiniporukalla se ratkaistaan. Tarina on eheä ja yllätyksellinen, kirjan ulkomuotokin helposti lähestyttävä. Pidin tästä enemmän kuin etukäteen luulin! Aika paljon on Throne of Glass -henkeä, tosin juonikuvio ei ole niin raskas kuin siinä.
Maailmojen rakentaminen. Hahmot. Huumori. Todellakin tykkäsin.
Myönnettäkööt, että olin skeptinen aivan aluksi. Kirja muistutti pikaisen silmäyksen perusteella vähän ''prinssi ja kerjälaispoika'' tarinaa. Onneksi epäilykseni osoittautuivat vääriksi ja kirjan tarina tempaisi aivan täysillä. Tarinassa oli hyvinkin yllättäviä käänteitä, etenkin loppua kohden josta jäikin hieman pari asiaa hiertämään hampaan koloon. Hyvin ei-niin-onnellinen loppu oli kuitenkin toivottua jatkon kannalta. Tietääpähän osittain mitä odottaa.