Moonlord avatar
Kategoria: Satama | 726 viestiä | 75,8 t lukukertaa
Vastannut: Ageha, 19.04.2026

Arvaa mikä kirja!

Härregyyd, mä oikeesti tiesin tässä ketjussa jonkun :shock: :lol:

Laittelen vihjettä illemmalla, tai ainakin pyrin muistamaan :wink:
Ruosteinen susi avatar
”Miten hirvittävää oli olla ihminen ja joutua elämään siinä kammottavassa, loimottavassa kuumuudessa! Maissa eivät aaltoilleet viileät, vihreät rakkolevämetsät. Siellä ei ollut syviä, pimeitä metsästystienoita. Delfiinin teki mieli temmata poikaa kylkievästä, sukeltaa hänen kanssaan hohtelevan sinisyyden läpi ja näyttää pojalle, millaista oli olla delfiini, yhtä meren kanssa. ”
Arvaa mikä kirja!
Nylkky avatar
Se oli kyl Celestinen vuoro mut joku animagi kirjoista
Ruosteinen susi avatar
Muuten sori, taisin ottaa Celeltä vuoron

Jaa ei ollu animagi

Eikä animorphs tai mikä lie
Muokannut Hiistu (26.10.2015)
Dyn avatar
Celestinen vuoro on. Edellisen kirjan arvannut saa aina arvuuttaa seuraavaa.
Ruosteinen susi avatar
No arvuutelkoot, mut jos ei anna ekaa vihjettä niin mun vihje tulee voimaan ylihuomenna
Lepi avatar
Delfiinin Saari
Celestine avatar
Muistiin ei näköjään voi luottaa :lol: No parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

"Kuluneella matolla oli arkisen näköisiä huonekaluja. Seinillä oli metsästysaiheisia maalauksia. Kirjoja oli kaikkialla; osa niistä oli takan kummallakin puolella olevilla hyllyillä, osa pinoissa huoneen nurkissa. Takanreunustalla oli tinatuoppi. Se oli kiinnostava tuoppi. Se oli sullottu täyteen šekkejä ja seteleitä, joista osa oli pursunnut ulos ja varissut alas takkaan. Katselin hämmästyneenä tätä ilmiötä Xn tuodessa teetarjottimen.
–Y on varmaankin [töissä], sanoin.
– Ei, hän meni [paikkakunnan nimi]:iin äitiään tapaamaan. En todellakaan voi sanoa, koska hän palaa.

X jätti minut juomaan teetä.
"

Olipas vaikea löytää kohtaa, joka ei olisi heti paljastanut kirjaa. Laittelen seuravaa viestiä varmaan huomisissa, katsotaan miten kirjamessuilta ehdin.
Tiuku avatar
29 kirjaa, 1 viesti
Veikkaan kirjojen takia Uinuvien kirjojen kaupunkia :D
Ei ole.
HourglassEyes avatar
Puhdas arvausheitto; Hurjien tarinoiden talo?
25.10.2015
Delfiinin saari oli oikein
Ruosteinen susi avatar
Hohhoijakkaa. Ei mitään aavistusta.

Ja voitaiskohan täällä olla vähän aktiivisempia? Alkaa käydä tylsäks.
Celestine avatar
(Anteeksi, en kiireiseltä messuviikonlopulta saanut aikaiseksi laittaa seuraavaa vihjettä. Jospa sitä tästä hieman aktivoituisi arjen alettua taas.) Ja Hurjien tarinoiden talo oli väärin.

Seuraava vihje:

"Kilometrin päässä tilalta poikkesin aitaamattomalta tieltä, tulin ulos autosta ja heittäydyin vilpoisalle kukkulanrinteelle. Levitin käsivarteni, painoin hartiani ja hikisen selkäni kovaan ruohoon ja annoin viileän tuulen pyyhkiä ylitseni. Katselin silmäluomien raosta utuiselle taivaalle. Kylkiluitani jomotti, ja kymmenet potkut tuntuivat säärissäni. Suljin silmäni ja hymyilin ajatukselle, että olin juuri ollut suorittamassa tuberkuloositutkimusta. Kummallinen tapa harjoittaa tieteellistä toimintaa; itse asiassa kummallinen tapa ansaita leipänsä. "

Lisävihjeenä mainittakoon, että kyseisestä kirjasta ja sen jatko-osista on tehty tv-sarja 1970-luvulla ja kirjoja edeltävään aikaan sijoittuva minisarja 2000-luvun puolella. Vanhempi tv-sarja kantaa arvuuteltavan kirjan nimeä.
Puolikuu avatar
Veikkaan James Herriotin Kaikenkarvaiset ystäväni.
Nylkky avatar
Pieni talo preerialla ? Ei hajuakaan mist ehotus tuli ehkä tosta 70 luvu tv sarjast
Celestine avatar
Puolikuulla oikein! :smile: James Herriot ja Kaikenkarvaiset ystävänihän se.
Puolikuu avatar
Jee. :) Tuo tv-sarja-vihje auttoi paljon.

Tässäpä uusi vihje:

Olin palannut Brasiliasta tietämättä mihin ryhtyisin. Olin kohta kolmenkymmenen. Siinä iässä minun isäni oli isä ja tiesi mikä oli ja missä oli. Olin ollut liian kaukana omasta maastani, elänyt käsittämättömien asioiden turvottamassa maailmassa, jossa Italian tapahtumat olivat muuttuneet kaukaisiksi tarinoiksi. Vähän ennen lähtöä eteläiseltä pallonpuoliskolta, päätin suoda itselleni lentoretken Amazonin alueen metsien yli, ja matkalla, välilaskun aikana Fortalezassa, ostin paikallisen sanomalehden.
28.10.2015
Puolikuu avatar
Uusi vihje! Jos kukaan ei arvaa, laitan paljastavamman seuraavaksi.

Eräänä päivänä järjestettiin suuri mielenosoitusmarssi fasistien salaliittoa vastaan. Marssin piti lähteä yliopistolta, ja kaikki vasemmistointellektuellit oli kutsuttu mukaan, kuten siihen aikaan oli tapana. Poliisit olivat paikalla monilukuisesti, mutta vaikutti siltä että marssijat saisivat periaatteessa marssia rauhassa.
30.10.2015
Puolikuu avatar
X oli lyhytsanainen: hän toisti sen mitä puhelimessa oli sanonut lisäämättä mitään olennaista. Eversti oli kertonut hämärän tarinan aarteesta, jonka jäljille oli päässyt löydettyään joitain dokumentteja Ranskasta, mutta paljon muuta hän ei siitä kertonut. Hän tuntui kuvittelevan, että hänellä oli hallussaan vaarallinen salaisuus, ja hän halusi jossakin vaiheessa julkistaa tietonsa, jotta ei olisi ainoa, joka ne tiesi. Hän oli korostanut sitä, että kaikki jotka ennen häntä olivat saaneet salaisuuden tietoonsa, olivat salaperäisellä tavalla kadonneet.
Puolikuu avatar
Aika hiljaista tämä arvuuttelu, lieko kirja sitten monille tuntematon. Annan vihjeeksi, että kirjassa on salaliittoteorioita ja temppeliherroja.
maahinen avatar
Dan Brownia täytyy sitten olla, eipä tullut mieleen tekstistä vaikka olen lukenut kaksisin kirjaansa. Da Vinci -koodi olisi se suosituin.
Puolikuu avatar
Ei ole Da Vinci-koodi, vaikka näitä kahta kirjaa olenkin kuullut verrattavan.
Viimeinen Temppeliherra ? En muista kirjailijaa vai oliko kirjailijat