Vastannut: Vierailija, 16.04.2026
Vastannut: kirill potemkin, 16.04.2026
Lukuhaaste: Helmet 2017
27.02.2017
1. Kirjan nimi on mielestäsi kaunis - Jacqueline Woodson: Another Brooklyn
Tämä haastekohta on sellaista humppaa, että tähän voi laittaa ihan mitä vaan, joten olkoon tämä tässä. Eihän se nyt huono nimi ole, on niitä huonompiakin.
Luettu 34/50
[b]1. Kirjan nimi on mielestäsi kaunis[/b] - Jacqueline Woodson: Another Brooklyn

27.02.2017
10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis - Burton, Jessie: Nukkekaappi
11. Jonkun muun alan ammattilaisena tunnetun ihmisen kirjoittama kirja - Mari Manninen: Yhden lapsen kansa
12. Politiikasta tai poliitikosta kertova kirja - Stenphen King: 22/11/63
13. Kirja "kertoo sinusta" - Chimamanda Ngozi Adichie: We should all be feminists
14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella - Stephen King: Revolverimies
15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen - Diane Chamberlain: The Silent Sister
16. Ulkomaisen kirjallisuuspalkinnon voittanut kirja - Alan Moore, David Lloyd: V niin kuin verikosto
39. Ikääntymisestä kertova kirja - Lisa Genova: Still Alice
40. Kirjailija tulee erilaisesta kulttuurista kuin sinä - Haruki Murakami: The Strange Library
[b]42. Esikoisteos[/b] - Katharine McGee: Tuhat kerrosta: Pudotus
McGee on luonut kiehtovan maailman sadan vuoden päähän tulevaisuuteen. Tulevaisuuden teknologiassa oli sellaisia vimpaimia, mitä minäkin haluaisin! Mutta maailmassa oli myös eriarvoisuutta, huumeita ja noita ikiaikaisia ihmissuhdesotkuja. Romantiikkaakin oli, mutta ei liian siirappista. Pidin! Nyt vaan odottelemaan jatko-osia. Pitäisi malttaa odottaa, eikä lukea heti tuoreeltaan näitä sarjojen avausosia. Kun seuraava osa ilmestyy, ei enää muista, mitä ykkösosassa tapahtui. :sad:

Luettu 35/50
[spoiler][b]1. Kirjan nimi on mielestäsi kaunis - Jacqueline Woodson: Another Brooklyn[/b]
[b]5. Kirjassa liikutaan luonnossa - Maggie Stiefvater: The Scorpio Races
[b]9. Toisen taideteoksen inspiroima kirja - Jo Baker: Longbourn
17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista – Miika Nousiainen: Juurihoito[/b]
[b]21. Sankaritarina - Siri Pettersen: Mahti
26. Sukutarina - Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus[/b]
27. Kotipaikkakuntaasi liittyvä kirja
[b]28. Kirja kirjailijalta, jolta olet aiemmin lukenut vain yhden kirjan - Kristin Hannah: Home Front
31. Fantasiakirja - Helen Harper: Bloodfire
32. Kirja on inspiroinut muuta taidetta - Jeffrey Eugenides: Virgin suicides[/b]
33. Kirja kertoo Intiasta
[b]34. Kirja kertoo ajasta, jota et ole elänyt -John le Carré: The Spy Who Came In from the Cold
35. Kirjan nimessä on erisnimi - Agatha Christie: 4:50 from Paddington[/b]
36. Elämäkerta tai muistelmateos
[b]37. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoon kuuluu yli 20 teosta - Michael Morpurgo: War horse
42. Esikoisteos - Katharine McGee: Tuhat kerrosta: Pudotus[/b]
43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään
[b]44. Kirjassa käsitellään uskontoa tai uskonnollisuutta - C.J. Sansom: Luostarin varjot[/b]
[b]48. Kirja aiheesta, josta tiedät hyvin vähän - Stephenie Meyer: Kemisti
49. Vuoden 2017 uutuuskirja - Veronica Roth: Viillot[/b]
28.02.2017
NiTessine
Amerikkalaisen journalistin kirjoittama teos hänen matkastaan syvälle larppaamisen ytimeen. Kirjan alkupuoli kertoo amerikkalaisesta skenestä, pitkistä larppikampanjoista ja valtavista sääntökirjoista kun ummikkona aloittanut Stark touhuaa kotimaansa kamaralla. Hän käy myös coneissa pelaamassa lyhyempiä yhden illan pelejä ja havaitsee ne palkitsevammiksi kuin kampanjat, jotka vaativat pitkää sitoutumista. Hän perehtyy sotilaiden larpinkaltaisiin koulutusskenaarioihin. Hän peluuttaa oman larpin. Lopulta hän lähtee Tanskaan Knudepunkt-tapahtumaan ja fiilistelee pohjoismaisen larppiskenen kokeellisuutta, taiteellisuutta ja yleistä päheyttä. Olin juuri männäviikolla Norjassa Knutepunktissa ja totesin että on ehkä vihdoin aika lukea tämäkin ja teos osoittautui varsin mainioksi vaikka sisälsikin lopulta melko vähän itselleni uutta tietoa. Hilpeän lisänsä toi tuttujen larppaajien vilahtelu viimeisissä luvuissa.
4/5, kevyt ja informatiivinen tietopaketti.
Tämä haastekohta on englanniksi varmaan liiankin helppo, mutta miksipä ei. En ihan hirveästi yleensä lue kauhua, mutta klassikot pitäisi tuntea ja sitähän tämä on, ansaitusti. Jacksonin psykologinen kummitustarina luo koko ajan tiettyä epävarmuutta, ovatko kummittelut oikeita vai tapahtuvatko ne vain päähenkilön mielessä. Toimii vallan mainiosti ja tunnelma on paikoitellen oikeasti painostava, mutta ei tästä yöunia mennyt. Tämä on filmattukin pariin otteeseen. Viimeisin versio oli käsittämättömän huono.
27. Kotipaikkakuntaasi liittyvä kirja: Johanna Sinisalo - Auringon ydin
Sijoittuu vaihtoehto-Tampereelle. Tätä vertaillaan jatkuvasti Margaret Atwoodin Orjattareesi, mutta Suomen eusistokraattisen tasavallan eugeniikkakikkailu on oikeastaan vielä ahdistavampaa luettavaa kuin Gileadin perinteisempi sorto. Kirja etenee nopeasti, lyhyissä luvuissa, joista osa on varsinaista narratiivia kahden päähenkilön perspektiiveistä ja osa otteita vaihtoehtoisen maailman historiikeista ja muista teksteistä. Mukana myös aivan sairaasti chiliä sekä heti kättelyssä vuoden "luinko mä just mitä mä luulen että mä luin?" -hetki.
5. Kirjassa liikutaan luonnossa
[strike]6. Kirjassa on monta kertojaa: Paula Hawkins - The Girl on the Train[/strike]
9. Toisen taideteoksen inspiroima kirja
[strike]10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis: Ted Chiang - Stories of Your Life and Others[/strike]
14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella
[strike]15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen: Lizzie Stark - Leaving Mundania[/strike]
16. Ulkomaisen kirjallisuuspalkinnon voittanut kirja
17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista: Vesa Sisättö - Tuhansien mokien maa
[strike]18. Kirjan nimessä on vähintään neljä sanaa: Shirley Jackson - The Haunting of Hill House[/strike]
23. Käännöskirja
[strike]24. Kirjassa selvitetään rikos: Charles Stross - The Annihilation Score[/strike]
26. Sukutarina
[strike]27. Kotipaikkakuntaasi liittyvä kirja: Johanna Sinisalo - Auringon ydin[/strike]
29. Kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia
[strike]30. Kirjan nimessä on tunne: Becky Chambers - The Long Way to a Small, Angry Planet[/strike]
36. Elämäkerta tai muistelmateos
[strike]37. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoon kuuluu yli 20 teosta: Iain Banks - Raw Spirit[/strike]
39. Ikääntymisestä kertova kirja
[strike]40. Kirjailija tulee erilaisesta kulttuurista kuin sinä: Lavie Tidhar - The Violent Century[/strike]
42. Esikoisteos
43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään: Alastair Reynolds - Absolution Gap
[strike]44. Kirjassa käsitellään uskontoa tai uskonnollisuutta: Azar Nafisi - Reading Lolita in Tehran[/strike]
27. Kotipaikkakuntaasi liittyvä kirja: Johanna Sinisalo - Auringon ydin
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
[b]15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen:[/b] Lizzie Stark - [i]Leaving Mundania[/i]

4/5, kevyt ja informatiivinen tietopaketti.

[b]18. Kirjan nimessä on vähintään neljä sanaa:[/b] Shirley Jackson - [i]The Haunting of Hill House[/i]

4/5, ansaitusti klassikko.

[b]27. Kotipaikkakuntaasi liittyvä kirja:[/b] Johanna Sinisalo - [i]Auringon ydin[/i]

Sijoittuu vaihtoehto-Tampereelle. Tätä vertaillaan jatkuvasti Margaret Atwoodin [i]Orjattareesi[/i], mutta Suomen eusistokraattisen tasavallan eugeniikkakikkailu on oikeastaan vielä ahdistavampaa luettavaa kuin Gileadin perinteisempi sorto. Kirja etenee nopeasti, lyhyissä luvuissa, joista osa on varsinaista narratiivia kahden päähenkilön perspektiiveistä ja osa otteita vaihtoehtoisen maailman historiikeista ja muista teksteistä. Mukana myös aivan sairaasti chiliä sekä heti kättelyssä vuoden "luinko mä just mitä mä luulen että mä luin?" -hetki.

[spoiler]
3. Suomalainen klassikkokirja: Konrad Lehtimäki - [i]Ylös helvetistä[/i]
5. Kirjassa liikutaan luonnossa
[strike]6. Kirjassa on monta kertojaa: Paula Hawkins - [i]The Girl on the Train[/i][/strike]
9. Toisen taideteoksen inspiroima kirja
[strike]10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis: Ted Chiang - [i]Stories of Your Life and Others[/i][/strike]
13. Kirja "kertoo sinusta": Johan Jönsson - [i]Kongressrapporter[/i]
14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella
[strike]15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen: Lizzie Stark - [i]Leaving Mundania[/i][/strike]
16. Ulkomaisen kirjallisuuspalkinnon voittanut kirja
17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista: Vesa Sisättö - [i]Tuhansien mokien maa[/i]
[strike]18. Kirjan nimessä on vähintään neljä sanaa: Shirley Jackson - [i]The Haunting of Hill House[/i][/strike]
23. Käännöskirja
[strike]24. Kirjassa selvitetään rikos: Charles Stross - [i]The Annihilation Score[/i][/strike]
26. Sukutarina
[strike]27. Kotipaikkakuntaasi liittyvä kirja: Johanna Sinisalo - [i]Auringon ydin[/i][/strike]
29. Kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia
[strike]30. Kirjan nimessä on tunne: Becky Chambers - [i]The Long Way to a Small, Angry Planet[/i][/strike]
[strike]31. Fantasiakirja: Scott Lynch - [i]The Republic of Thieves[/i][/strike]
36. Elämäkerta tai muistelmateos
[strike]37. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoon kuuluu yli 20 teosta: Iain Banks - [i]Raw Spirit[/i][/strike]
39. Ikääntymisestä kertova kirja
[strike]40. Kirjailija tulee erilaisesta kulttuurista kuin sinä: Lavie Tidhar - [i]The Violent Century[/i][/strike]
42. Esikoisteos
43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään: Alastair Reynolds - [i]Absolution Gap[/i]
[strike]44. Kirjassa käsitellään uskontoa tai uskonnollisuutta: Azar Nafisi - [i]Reading Lolita in Tehran[/i][/strike]
45. Suomalaisesta naisesta kertova kirja:
46. Oseanialaisen kirjailijan kirjoittama kirja: Andrew Hindle - [i]Bonshoon[/i]
14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella: Jagged (Kristen Ashley)
Olin jo päättänyt jättää tämän kirjasarjan sivuun hetkeksi, mutta satuin lukemaan kirjan takakansitekstin ja kiinnostuin. Ihan hyvä, sillä tämä oli ehdottomasti sarjan paremmasta päästä, vaikkei päässytkään kahden ensimmäisen osan tasolle.
14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella: Jagged (Kristen Ashley)
15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen: Breathe (Kristen Ashley)
16.
17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista: For a Few Demons More, The Hollows #5 (Kim Harrison)
18. Kirjan nimessä on vähintään neljä sanaa: White Witch, Black Curse, Hollows #7 (Kim Harrison)
28.
29. Kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia: Viimeinen partio (Sergei Lukjanenko)
34.
35. Kirjan nimessä on erisnimi: Pumpkin: The Raccoon Who Thought She Was a Dog (Laura Young)
36.
37. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoon kuuluu yli 20 teosta: Pale Demon, The Hollows #9 (Kim Harrison)
38. Kirjassa mennään naimisiin: Valon tanssi, Kiekkomaailma #2 (Terry Pratchett)
42.
43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään: A Fistful of Charms, The Hollows #4 (Kim Harrison)
44. Kirjassa käsitellään uskontoa tai uskonnollisuutta: The Undead Pool, The Hollows #11 (Kim Harrison)
46.
47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit: Ever After, The Hollows #11 (Kim Harrison)
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
[b]14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella:[/b] Jagged (Kristen Ashley)

25/50 luettu (18/50 spefiä, 20/50 omasta hyllystä) [50% - 36% - 40%]

[spoiler][b]1. Kirjan nimi on mielestäsi kaunis:[/b][color=purple] Guards! Guards! (Terry Pratchett[/color])
[b]2. Kirjablogissa kehuttu kirja:[/b][color=green] The Gamble (Kristen Ashley)[/color]
[b]4. Kirja lisää hyvinvointiasi:[/b][color=green] Sweet Dreams (Kristen Ashley)[/color]
[b]5. Kirjassa liikutaan luonnossa:[/b] [color=purple]Ruohometsän kansa (Richard Adams)[/color]
[b]6. Kirjassa on monta kertojaa:[/b] [color=green]Lady Luck (Kristen Ashley)[/color]
[b]10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis:[/b] [color=purple]Mahti (Siri Pettersen)[/color]

13.
[b]14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella:[/b] [color=green]Jagged (Kristen Ashley)[/color]
[b]15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen:[/b] [color=green]Breathe (Kristen Ashley)[/color]
16.
[b]17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista:[/b] [color=purple]For a Few Demons More, The Hollows #5 (Kim Harrison)[/color]
[b]18. Kirjan nimessä on vähintään neljä sanaa:[/b][color=purple] White Witch, Black Curse, Hollows #7 (Kim Harrison)[/color]
20.

[b]21. Sankaritarina:[/b] [color=purple]The Witch With No Name, The Hollows #13 (Kim Harrison)[/color]
[b]23. Käännöskirja:[/b] [color=purple]Johan riitti! (Terry Pratchett)[/color]
[b]24. Kirjassa selvitetään rikos:[/b] [color=purple]A Perfect Blood, The Hollows #10 (Kim Harrison)[/color]
[b]25. Kirja, jossa kukaan ei kuole:[/b] [color=green]Game Plan (Kristen Callihan)[/color]
28.
[b]29. Kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia:[/b][color=purple] Viimeinen partio (Sergei Lukjanenko)[/color]
30.

[b]31. Fantasiakirja:[/b] [color=purple]Black Magic Sanction, The Hollows #8 (Kim Harrison)[/color]
34.
[b]35. Kirjan nimessä on erisnimi:[/b] [color=green]Pumpkin: The Raccoon Who Thought She Was a Dog (Laura Young)[/color]
36.
[b]37. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoon kuuluu yli 20 teosta:[/b] [color=purple]Pale Demon, The Hollows #9 (Kim Harrison)[/color]
[b]38. Kirjassa mennään naimisiin:[/b] [color=purple]Valon tanssi, Kiekkomaailma #2 (Terry Pratchett)[/color]
40.

[b]41. Kirjan kannessa on eläin:[/b] [color=purple]Velhous verissä (Terry Pratchett)[/color]
42.
[b]43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään:[/b][color=purple] A Fistful of Charms, The Hollows #4 (Kim Harrison)[/color]
[b]44. Kirjassa käsitellään uskontoa tai uskonnollisuutta:[/b] [color=purple]The Undead Pool, The Hollows #11 (Kim Harrison)[/color]
46.
[b]47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit:[/b] [color=purple]Ever After, The Hollows #11 (Kim Harrison)[/color]

Wind
Olin jo kertaalleen päättänyt, etten lue tätä. Potter-sarja on hyvä ja kokonainen sellaisenaan, eikä mitään jatko-osia tarvita. Mutta kun kirja tuli vastaan, tartuin siihen kuitenkin. Tämä jäi valovuosien päähän alkuperäisen sarjan tasosta. Lukeminen tuntui ajanhaaskaukselta, mutta kirjojen kesken jättäminen on yllättävän vaikeaa. Niinpä tuli tämäkin luettua loppuun.
Luettu 36/50
[b]18. Kirjan nimessä on vähintään neljä sanaa[/b] - J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne: Harry Potter ja kirottu lapsi

NiTessine
Toinen psykologisen kauhun klassikko, joka nappasi huomattavasti vähemmän kuin edellinen lukemani. Sijoittuu tosiaan jonnekin 1800-luvulle. Tämä on varmaan ollut mullistava ilmestyessään, mutta nyttemmin epävarmuus tapahtumien todellisuudesta ei enää säväytä itsessään, varsinkaan kun mitään mielenkiintoista ei oikeastaan tapahdu. Lisäksi James ei ole ilmeisesti koskaan nähnyt sivulausetta, josta hän ei olisi tykännyt. Jopa toiminnalliset ja jännittyneet kohtaukset puuroutuvat virkkeiden kompastellessa omiin moniin polviinsa. Teksti on ajoittain ihan nättiä, mutta ei osaa oikein olla muuta. Jos jaksaisin Lacania, tästä saisi varmaan tosi mehevää freudilaista analyysia.
33. Kirja kertoo Intiasta
[strike]34. Kirja kertoo ajasta, jota et ole elänyt: Henry James - The Turn of the Screw[/strike]
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
[b]34. Kirja kertoo ajasta, jota et ole elänyt:[/b] Henry James - [i]The Turn of the Screw[/i]

[spoiler]
3. Suomalainen klassikkokirja: Konrad Lehtimäki - [i]Ylös helvetistä[/i]
13. Kirja "kertoo sinusta": Johan Jönsson - [i]Kongressrapporter[/i]
33. Kirja kertoo Intiasta
[strike]34. Kirja kertoo ajasta, jota et ole elänyt: Henry James - [i]The Turn of the Screw[/i][/strike]
02.03.2017
maahinen
Salanimellä kirjoitettu kirja: V.I. Lenin Valitut teokset, osa 2. Näihin aikoihin vakiintui nimi Lenin, sitä ennen oli monta muuta
03.03.2017
HourglassEyes
1. Kirjan nimi on mielestäsi kaunis Cassandra Clare: Clockwork Angel (The Infernal Devices#1)
- Alku napsahtaa ja loppu pehmenee, jotenkin se vain solahtaa kielellä mukavasti. Minulla taitaa olla jonkinlainen pakkomielle Angel -sanaan. Viime vuonna muistaakseni valitsin kauneimmaksi kirjan nimeksi J.R. Wardin Angels Sharen...
9. Toisen taideteoksen inspiroima kirja Chuck Palahniuk: Kirottu
10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis Marissa Meyer: Winter (Lunar Chronicles#4)
13. Kirja "kertoo sinusta"
14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella David Ebershoff: Tanskalainen tyttö
15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen
16. Ulkomaisen kirjallisuuspalkinnon voittanut kirja Brian K. Vaughan, Fiona Staples: Saga Volume One. Hugo 2013
17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista Lauren Kate: Langennut
18. Kirjan nimessä on vähintään neljä sanaa Clare, Brennan, Johnson, Wasserman: Tales from the Shadowhunter Academy
19. Yhdenpäivänromaani
20. Kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö Paul Tremblay: A Head Full of Ghosts
21. Sankaritarina Jacquelyn Benson: The Smoke hunter
22. Kuvitettu kirja Hideyuki Kikuchi: Vampire Hunter D, vol. 20, Scenes from an Unholy War
27. Kotipaikkakuntaasi liittyvä kirja
28. Kirja kirjailijalta, jolta olet aiemmin lukenut vain yhden kirjan Jamie Sawyer: The Lazarus War book two: Legion
29. Kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia Cassandra Clare: City of Bones
33. Kirja kertoo Intiasta
34. Kirja kertoo ajasta, jota et ole elänyt Chris Cleave: Sodassa ja rakkaudessa
42. Esikoisteos Mikko Kamula: Ikimetsien sydänmailla
43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään Neil Gaiman, P. Craig Russell: The Graveyard book, volume 2
44. Kirjassa käsitellään uskontoa tai uskonnollisuutta Aila Ruoho: Vartiotornin varjossa
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
1. Kirjan nimi on mielestäsi kaunis [url=https://www.risingshadow.net/library/book/27006-clockwork-angel][color=green][b]Cassandra Clare: Clockwork Angel (The Infernal Devices#1)[/b][/color][/url]

27/50

[spoiler]1. Kirjan nimi on mielestäsi kaunis [color=black][b]Cassandra Clare: Clockwork Angel[/b][/color]
4. Kirja lisää hyvinvointiasi
5. Kirjassa liikutaan luonnossa [b][color=black]Beth Lewis: Suden tie[/color][/b]
6. Kirjassa on monta kertojaa[b][color=black] Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä[/color][/b]
8. Suomen historiasta kertova kirja
9. Toisen taideteoksen inspiroima kirja [b][color=black]Chuck Palahniuk: Kirottu[/color][/b]
10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis [b][color=black]Marissa Meyer: Winter (Lunar Chronicles#4)[/color][/b]
13. Kirja "kertoo sinusta"
14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella [b][color=black]David Ebershoff: Tanskalainen tyttö[/color][/b]
15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen
16. Ulkomaisen kirjallisuuspalkinnon voittanut kirja [b][color=black]Brian K. Vaughan, Fiona Staples: Saga Volume One[/color][/b]. Hugo 2013
17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista [b][color=black]Lauren Kate: Langennut[/color][/b]
18. Kirjan nimessä on vähintään neljä sanaa [b][color=black]Clare, Brennan, Johnson, Wasserman: Tales from the Shadowhunter Academy[/color][/b]
19. Yhdenpäivänromaani
20. Kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö [b][color=black]Paul Tremblay: A Head Full of Ghosts[/color][/b]
21. Sankaritarina [b][color=black]Jacquelyn Benson: The Smoke hunter[/color][/b]
22. Kuvitettu kirja [b][color=black]Hideyuki Kikuchi: Vampire Hunter D, vol. 20, Scenes from an Unholy War[/color][/b]
23. Käännöskirja
24. Kirjassa selvitetään rikos [b][color=black]Filip Alexanderson: Esikoinen[/color][/b]
25. Kirja, jossa kukaan ei kuole [b][color=black]Alivaltiosihteeri, Virallinen kirja[/color][/b]
27. Kotipaikkakuntaasi liittyvä kirja
28. Kirja kirjailijalta, jolta olet aiemmin lukenut vain yhden kirjan [b][color=black]Jamie Sawyer: The Lazarus War book two: Legion[/color][/b]
29. Kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia[b] [color=black]Cassandra Clare: City of Bones[/color][/b]
31. Fantasiakirja [color=black][b]Cassandra Clare: City of Ashes[/b][/color]
32. Kirja on inspiroinut muuta taidetta [color=black][b]Mike Carey: Lucifer, book four[/b][/color]
33. Kirja kertoo Intiasta
34. Kirja kertoo ajasta, jota et ole elänyt [b][color=black]Chris Cleave: Sodassa ja rakkaudessa[/color][/b]
35. Kirjan nimessä on erisnimi [b][color=black]Laure Eve: The Graces[/color][/b]
41. Kirjan kannessa on eläin
42. Esikoisteos [b][color=black]Mikko Kamula: Ikimetsien sydänmailla[/color][/b]
43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään [color=black][b]Neil Gaiman, P. Craig Russell: The Graveyard book, volume 2[/b][/color]
44. Kirjassa käsitellään uskontoa tai uskonnollisuutta [color=black][b]Aila Ruoho: Vartiotornin varjossa[/b][/color]
46. Oseanialaisen kirjailijan kirjoittama kirja
47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit [color=black][b]Cassandra Clare: City of Glass[/b][/color]
48. Kirja aiheesta, josta tiedät hyvin vähän [color=black][b]C.J. Sansom: Luostarin varjot[/b][/color]
49. Vuoden 2017 uutuuskirja [color=black][b]Erika Vik: Hän sanoi nimekseen Aleia[/b][/color]
05.03.2017
28. Kirja kirjailijalta, jolta olet aiemmin lukenut vain yhden kirjan: The Skeleton in the Closet (Angie Fox)
Luin aikaisemmin kirjalijalta tämän sarjan aloitusosan. Tämä toinen osa jatkaa tarinaa samalla mukavalla ja kepeällä otteella.
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
[b]28. Kirja kirjailijalta, jolta olet aiemmin lukenut vain yhden kirjan:[/b] The Skeleton in the Closet (Angie Fox)

27.
[b]28. Kirja kirjailijalta, jolta olet aiemmin lukenut vain yhden kirjan:[/b] [color=purple]The Skeleton in the Closet (Angie Fox)[/color]

50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja - Beth Lewis: Suden tie
Varsinainen lukunautinto! Tässä kirjassa oli monta elementtiä, joista pidin: liikuttiin luonnossa, päähenkilö oli vahva, itsenäinen ja taitava, mutta kuitenkin inhimillinen, oli jännitystä, takaa-ajoa, kiperiä tilanteita ja myös uskottavuutta. Mutta parasta oli[Spoileri - klikkaa]
Luettu 37/50
kun päähenkilölle alkoi pikku hiljaa valjeta totuus.
Suosittelen!Luettu 37/50
[b]50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja[/b] - Beth Lewis: Suden tie
Varsinainen lukunautinto! Tässä kirjassa oli monta elementtiä, joista pidin: liikuttiin luonnossa, päähenkilö oli vahva, itsenäinen ja taitava, mutta kuitenkin inhimillinen, oli jännitystä, takaa-ajoa, kiperiä tilanteita ja myös uskottavuutta. Mutta parasta oli[spoiler]kun päähenkilölle alkoi pikku hiljaa valjeta totuus.[/spoiler] Suosittelen!

Luettu 37/50
13. Kirja "kertoo sinusta": Otsonipäiväkirjat (Tero Mielonen)
Sarjakuva tutkijasta, joka lähtee tekemään post-docia Hollantiin. En ole post-doc, mutta kuitenkin tutkijana luonnontieteellisellä alalla, joten aika tuttuja juttuja tästä löytyi.
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
[b]13. Kirja "kertoo sinusta":[/b] Otsonipäiväkirjat (Tero Mielonen)

12.
[b]13. Kirja "kertoo sinusta":[/b] [color=green]Otsonipäiväkirjat (Tero Mielonen)[/color]

Wind
Sopisi haastekohtiin 22. Kuvitettu kirja sekä 16. Ulkomaisen kirjallisuuspalkinnon voittanut kirja.
Luettu 38/50
[b]47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit[/b] - Brian K. Vaughan, Fiona Staples: Saga 1

08.03.2017
Wind
Päähenkilön jalka on amputoitu ja siitä tuntuu olevan jatkuvasti vaivaa. Mukavasti kirjoitettu dekkarisarja, jonka lukemista aion jatkaa.
Luettu 39/50
[b]20. Kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö[/b] - Robert Galbraith: Silkkiäistoukka

09.03.2017
46. Oseanialaisen kirjailijan kirjoittama kirja Markus Zusak: Kirjavaras
- Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sainpahan toisenkin maantieteellisen haastekohdan pois. Yleisesti inhoan näitä. Onneksi Kirjavaras oli hyvä ja koskettava nuoren tytön tarina toisen maailmansodan ajalta. Zusak on kotoisin Sidneystä, Australiasta.
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
46. Oseanialaisen kirjailijan kirjoittama kirja [url=https://www.risingshadow.fi/library/book/5973-kirjavaras][color=green][b]Markus Zusak: Kirjavaras[/b][/color][/url]

45. Suomalaisesta naisesta kertova kirja
46. Oseanialaisen kirjailijan kirjoittama kirja [color=black][b]Markus Zusak: Kirjavaras[/b][/color]
09.03.2017
4. Kirja lisää hyvinvointiasi - Takashi Hiraide: Kissavieras
Tämä olisi sopinut myös kohtiin 2. Kirjablogissa kehuttu kirja, 10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis ja 40. Kirjailija tulee erilaisesta kulttuurista kuin sinä. Japanilaisen vähäeleinen kirja pariskunnasta ja kissasta, joka käy heidän luonaan. Kirja on niin todentuntuinen, että uskon sen olevankin pitkälti oikeita tapahtumia kirjailijan elämästä. Kissavieraassa näkyy länsimaisen ja itämaisen elämäntyylin ja ajatustavan ero. Kun karsii turhan hössötyksen pois, ehtii välillä rauhoittua tarkkailemaan sudenkorennon elämää.
[b]4. Kirja lisää hyvinvointiasi[/b] - Takashi Hiraide: Kissavieras

12.03.2017
2. Kirjablogissa kehuttu kirja Eve Hietamies: Tarhapäivä
- Antti ja Paavo Pasasen arjessa sattuu ja tapahtuu. Tarhapäivä on sarjan toinen romaani ja kehuttu useammassakin kirjablogissa. Sarjan kolmas osa, Hammaskeiju, ilmestyi helmikuulla ja myi heti alkuun painoksensa loppuun. Tämäkin täytynee kotihyllyyn hankkia.
2. Kirjablogissa kehuttu kirja [color=green][b]Eve Hietamies: Tarhapäivä

29/50

2. Kirjablogissa kehuttu kirja[color=black][b] Eve Hietamies: Tarhapäivä[/b][/color]
13.03.2017
Sarjan päähenkilö on noita, ja toki olisi hienoa osata hiukan magiaa.
Sarjan päähenkilö on noita, ja toki olisi hienoa osata hiukan magiaa.
[i]29. Kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia: Deborah Harkness: The Book of Life[/i]

Sarjan päähenkilö on noita, ja toki olisi hienoa osata hiukan magiaa. :grin:
Wind
43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään - Stephen King, Peter Straub: The Talisman
Pitkän TBR-listan satoa. Odotin hyvää kirjaa, onhan tämä saanut hyvät arvostelut ja osuu hyvin omaan lukumakuun. Mutta läpi pitkän kirjan minua häiritsi, että [Spoileri - klikkaa]
Luettu 41/50
[Spoileri - klikkaa]
Voi kunpa päähenkilö olisi ollut edes 15, kirja olisi ollut paljon uskottavampi.Luettu 41/50
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja - Beth Lewis: Suden tie
[b]43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään[/b] - Stephen King, Peter Straub: The Talisman
Pitkän TBR-listan satoa. Odotin hyvää kirjaa, onhan tämä saanut hyvät arvostelut ja osuu hyvin omaan lukumakuun. Mutta läpi pitkän kirjan minua häiritsi, että [spoiler]äiti päästää 12-vuotiaan pojan yksin maailmalle ja maailmalla poika tekee ja kokee asioita, joista normi 12-vuotias ei selviäisi.12-vuotias on vielä lapsi.[/spoiler] Voi kunpa päähenkilö olisi ollut edes 15, kirja olisi ollut paljon uskottavampi.

Luettu 41/50
[b]4. Kirja lisää hyvinvointiasi - Takashi Hiraide: Kissavieras
5. Kirjassa liikutaan luonnossa - Maggie Stiefvater: The Scorpio Races
6. Kirjassa on monta kertojaa - Max Brooks: World War Z: An Oral History of the Zombie War[/b]
[b]7. Salanimellä tai taiteilijanimellä kirjoitettu kirja - NoViolet Bulawayo: Me tarvitaan uudet nimet[/b]
[b]9. Toisen taideteoksen inspiroima kirja - Jo Baker: Longbourn
17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista – Miika Nousiainen: Juurihoito[/b]
[b]18. Kirjan nimessä on vähintään neljä sanaa - J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne: Harry Potter ja kirottu lapsi[/b]
19. Yhdenpäivänromaani
[b]20. Kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö - Robert Galbraith: Silkkiäistoukka
24. Kirjassa selvitetään rikos - Agatha Christie: Murder on the Orient express
25. Kirja, jossa kukaan ei kuole- Catherynne M. Valente: Tyttö joka purjehti Satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla[/b]
[b]26. Sukutarina - Diane Setterfield: Kolmastoista kertomus[/b]
35. Kirjan nimessä on erisnimi - Agatha Christie: 4:50 from Paddington[/b]
46. Oseanialaisen kirjailijan kirjoittama kirja
[b]47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit - Brian K. Vaughan, Fiona Staples: Saga 1
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja - Beth Lewis: Suden tie[/b]
2. Kirjablogissa kehuttu kirja - Juha-Pekka Koskinen: Luciferin oppipojat
Tätä on kehuttu mm. Lukutoukan kulttuuriblogissa (http://kristankirjat.blogspot.fi/) ja kelpaahan sitä kehua, hyvä oli. Kyllä suomalaisetkin osaa!
Luettu 42/50
[b]2. Kirjablogissa kehuttu kirja[/b] - Juha-Pekka Koskinen: Luciferin oppipojat

16.03.2017
HourglassEyes
41. Kirjan kannessa on eläin Julian Gough & Jim Field: Karhu ja kaniini Kaverin kamalat tavat
- Tämän vuoden lastenkirjauutuus, jossa lempeä karhu kohtaa kärttyisän kaniinin. Kanteen on piirretty juuri kyseiset kumppanukset.
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
41. Kirjan kannessa on eläin [color=green][b]Julian Gough & Jim Field: Karhu ja kaniini Kaverin kamalat tavat

40. Kirjailija tulee erilaisesta kulttuurista kuin sinä
41. Kirjan kannessa on eläin [color=black][b]Julian Gough & Jim Field: Karhu ja kaniini Kaverin kamalat tavat[/b][/color]
Muokannut HourglassEyes (17.03.2017)
19.03.2017
HourglassEyes
12. Politiikasta tai poliitikosta kertova kirja Arnold Schwarzenegger: Total Recall uskomaton elämäntarinani
- Arskan muistelmat käsittää luonnollisesti uran kehonrakentajana ja sen moninkertaisena mestarina, elokuvatähtenä ja lopulta Kalifornian kuvernöörinä. Politiikka alkaa olemaan selkeä osa kirjaa n. puolestavälistä alkaen jolloin Arnold tapaa tulevan vaimonsa Kennedy klaanin Maria Shriverin. Aika mielenkiintoinen asetelma on ollut tuo heidän elämänsä, Marian tullessa vannoutuneesta demokraattisuvusta ja Arnoldin ollessa republikaani henkeen ja vereen melkein heti maahantulonsa jälkeen. Yllättävän mielenkiintoinen kirja ja taas on poissa yksi hankaluus listalta!
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
12. Politiikasta tai poliitikosta kertova kirja [color=green][b]Arnold Schwarzenegger: Total Recall uskomaton elämäntarinani

11. Jonkun muun alan ammattilaisena tunnetun ihmisen kirjoittama kirja
12. Politiikasta tai poliitikosta kertova kirja [color=black][b]Arnold Schwarzenegger: Total Recall uskomaton elämäntarinani[/b][/color]
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
[b]19. Yhdenpäivänromaani:[/b] Horrorstör (Grady Hendrix)

[b]19. Yhdenpäivänromaani:[/b] [color=purple]Horrorstör (Grady Hendrix)[/color]

HourglassEyes
19. Yhdenpäivänromaan Charlaine Harris: A touch of dead ("Sookie #9,5")
- Heh, Emelie ja minä tulkitsimme haastekohdan näköjään eri näkökulmista, kumpikaan tuskin on väärin. Minä laitan tähän Sookien novellikokoelman, jonka luki kepeästi alle päivässä. Muutamassa tunnissa itseasiassa.
17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista Lauren Kate: Langennut
19. Yhdenpäivänromaani Charlaine Harris: A touch of dead ("Sookie #9,5")
17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista Lauren Kate: Langennut
19. Yhdenpäivänromaani Charlaine Harris: A touch of dead ("Sookie #9,5")
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
19. Yhdenpäivänromaan [url=https://www.risingshadow.net/library/book/18701-a-touch-of-dead][color=green][b]Charlaine Harris: A touch of dead ("Sookie #9,5")[/b][/color][/url]

15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen
19. Yhdenpäivänromaani [color=black][b]Charlaine Harris: A touch of dead ("Sookie #9,5")[/b][/color]
Wind
8. Suomen historiasta kertova kirja – Lari Kotilainen: Kielen elämä : suomen kieli eilisestä huomiseen.
Olipa kiinnostava kirja suomen kielen historiasta! Kielihän on oleellinen osa kansaa ja kulttuuria, joten tämä on samalla kirja Suomen historiasta, yhdestä näkökulmasta. Kotilainen kirjoittaa värikkäästi ja kiinnostavasti, tätä ei malttanut laskea käsistään.
Luettu 43/50
[b]8. Suomen historiasta kertova kirja[/b] – Lari Kotilainen: Kielen elämä : suomen kieli eilisestä huomiseen.