LordStenhammar avatar
Kategoria: Satama | 725 viestiä | 75,8 t lukukertaa
Vastannut: Hiistu, 15.04.2026

Lukuhaaste: Helmet 2017

Wind avatar
14. Valitsit kirjan takakannen tekstin perusteella - Stephen King: Revolverimies

Luettu 26/50
25. Kirja, jossa kukaan ei kuole Alivaltiosihteeri, Virallinen kirja

- Legendaarista, suomalaista radiohupailua äänikirjana.

32. Kirja on inspiroinut muuta taidetta Mike Carey: Lucifer, book four

- Mike Careyn kirjoittamasta upeasta sarjakuvasta helvetistä loparit ottaneesta Luciferista pyörii parhaillaan (jenkeissä, Netflixistä en ole varma) tv-sarjan 2. kausi ja ilmeisesti 3. kaudellekin on vilauteltu vihreätä valoa.

20/50

Dyn avatar
WindHelmethaaste on todellakin helpottunut viime vuodesta. Tähänkin olisi sopinut aika moni lukemani kirja.
Minulta jäi viime vuonna muutama kohta täyttämättä, koska ajattelin niiden olevan helppoja ja lykkäsin niitä tuonnemmaksi. Että joo, katsotaan miten tänä vuonna käy. Helpompi haaste kyllä on noin lähtökohtaisesti. :tongue:
Wind avatar
Joo, noinkin voi käydä, se mikä näyttää helpolta, ei aina ole sitä. Nyt olen siinä pisteessä, että joudun jo tosissaan miettimään, mihin mikäkin kirja sopii. Tähän saakka olen saanut jokaisen luetun kirjan sopimaan kaikkiin kolmeen haasteeseen, mutta väistämättä on edessä tilanne, että kirja sopii enää yhteen tai kahteen haasteeseen. Vaikka eihän se haittaa, eipä leikki lopu liian lyhyeen :grin:
24. Kirjassa selvitetään rikos - Agatha Christie: Murder on the Orient express
Kaikkien tuntema dekkariklassikko, mitä tästä sen enempää sanomaan.
Wind avatar
13. Kirja "kertoo sinusta" - Chimamanda Ngozi Adichie: We should all be feminists
Mitä ikinä tämä kohta tarkoittaakaan, luulen että tällä kirjalla pääsen lähimmäksi sitä. Sukupuolten, rotujen, uskontojen, seksuaalisten suuntauksien ja kaikkien muidenkin erilaisuuksien tasa-arvo on minulle itsestään selvyys, ja on aina järkyttävää huomata, että jotkut arvottavat ihmistä näiden ominaisuuksien mukaan. Tämä kirja perää siis tasa-arvoa, nimestään huolimatta.

Luettu 28/50
Eija avatar
Wind Nyt olen siinä pisteessä, että joudun jo tosissaan miettimään, mihin mikäkin kirja sopii. Tähän saakka olen saanut jokaisen luetun kirjan sopimaan kaikkiin kolmeen haasteeseen, mutta väistämättä on edessä tilanne, että kirja sopii enää yhteen tai kahteen haasteeseen. Vaikka eihän se haittaa, eipä leikki lopu liian lyhyeen :grin:
Hyvinhän sä porskutat, 28 kirjaa kolmeen haasteeseen on jo hyvin :smile: Olisi jo aika hyvin mietitty haasteet ennakolta läpi, jos vaikka saisi kaikki kolmen haasteen kohdat yksillä kirjoilla. Itse sain viime vuonna 41 samaa kirjaa kahteen haasteeseen. Nyt en vielä tiedä miten menee, kun haasteita on enemmän (kolme) ja olen vasta alkutekijöissä suorituksissa.
Eija
41, aika hyvin! Kolme haastetta on tietty mutkikkaampi.
18.02.2017
HourglassEyes avatar
31. Fantasiakirja Cassandra Clare: City of Ashes (Mortal Instruments#2)

- Vaihteeksi helppo kohta

21/50

18.02.2017
HourglassEyes avatar
43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pidempään Neil Gaiman, P. Craig Russell: The Graveyard book, volume 2

- Nämä lyhyemmät pätkät unohtuvat helposti sellaiseen "se on niin lyhyt, ehdin lukea sen nopeasti myöhemmin" -looppiin. Niin on käynyt tämänkin kanssa.

22/50

Emelie avatar
1. Kirjan nimi on mielestäsi kaunis: Guards! Guards! (Terry Pratchett)

En oikeastaan koskaan koe kirjan nimiä kauniina, joten kuittaan tämän kohdan kirjalla, jolla on mieleenjäävä tai erilainen nimi, joka samalla kutkuttaa minun mielenkiintoani.

23/50 luettu (18/50 spefiä, 18/50 omasta hyllystä) [46% - 36% - 36%]

Wind avatar
Emelie1. Kirjan nimi on mielestäsi kaunis: Guards! Guards! (Terry Pratchett)

Sama täällä, en ole keksinyt yhtäkään kaunista kirjan nimeä, en luetuista enkä lukemattomista. Kamalia kirjan nimiä olisi kyllä pilvin pimein... Niistähän voisi tehdä vaikka äänestyksen :tongue:
39. Ikääntymisestä kertova kirja - Lisa Genova: Still Alice
Harvemmin tulee luettua kirjaa ikääntymisestä ja siksi tyydyn taas tällaiseen "kyllin hyvä" vaihtoehtoon. Alice sairastuu Alzheimerin tautiin, joka on tyypillisesti vanhuuteen liittyvä sairaus, tosin Alice on vasta 50 v. Mutta kirja siis kertoo iän mukanaan tuomasta ongelmasta.

Luettu 29/50
HourglassEyes avatar
47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit Cassandra Clare: City of Glass (Mortal Instruments#3)

- Esimerkiksi kohdat 29 (Kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia) ja 31 (Fantasiakirja), jotka olen käyttänyt sarjan edellisiin osiin haastekohdissa.

23/50

10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis - Burton, Jessie: Nukkekaappi
Kanteen on kuvattu vanha hollantilainen nukkekaappi, joka ei ollut lasten lelu, vaan varakkaiden naisten kapistus. Olen nähnyt niitä museossa Amsterdamissa, ne ovat uskomattoman hienoja miniatyyritaloja, joissa on taidokkaasti tehdyt huonekalut ja tavarat astioista tauluihin. Ovat varmasti maksaneet pienen omaisuuden. Olisi sopinut myös kohtaan 17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista.

Luettu 30/50
30. Kirjan nimessä on tunne - Amy Tan: Ilon ja onnen tarinat
Löytyi näinkin positiivisia tunteita ja vielä kaksin kappalein. Alunperin suunnitelmissa oli lukea Steinbeckin Vihan hedelmät tähän kohtaan. Ilon ja onnen tarinat sijoittuvat vuosikymmenien takaiseen Kiinaan ja lähimenneisyyden Amerikkaan. Spefissä, historiallisissa romaaneissa ja vieraista kulttureista kertovissa kirjoissa on yhteistä se, että ne vievät pois omasta arkitodellisuudesta vieraaseen maailmaan ja kulttuuriin.

Luettu 31/50
HourglassEyes avatar
44. Kirjassa käsitellään uskontoa tai uskonnollisuutta Aila Ruoho: Vartiotornin varjossa Toisenlainen totuus jehovantodistajuudesta

- En ole itse henkinen ihminen, kirkosta erosin monta vuotta sitten. Jokaisella on kuitenkin mielestäni oikeus uskoa mihin haluaa, mutta uskon tyrkyttämistä toiselle en hyväksy. Ärsyynnyn kiertävistä todistajista, jotka tulevat rinkuttelemaan ovikelloani lehtiensä kanssa. Tähän asti olen kuitenkin kohteliaasti käännyttänyt heidät tiehensä. Tämän kirjan luettuani voi kuitenkin olla, että jos joku todistaja kaksikko ilmaantuu oveni taakse he saavat paljon hyytävämmän lähdön.

Vartiotornin varjossa oli hyvä ja koukuttava kirja - mutta jätti myös jälkeensä melkoisen tyrmistyksen. Uskonnolliset lahkot ovat aina olleet jotenkin epäilyttäviä, mutta nämä lahkolaisten tarinat vasta oikein avasivat silmiä. Pari vuosisataa jatkunut aivopesu ja faktojen pimitys jäseniltä on aivan käsittämättömissä mitoissa, eikä näillä jäsenillä ole minkäänlaista todellisuudentajua. Pelottavaa tekstiä. Mikäli joskus olette miettineet todistajiin liittymistä, niin lukekaa tämä kirja ja miettikää uudelleen... Huh! :eek:

24/50

HourglassEyes avatar
Wind^Tuo täytyy varmaan lukea - ei sillä että olisin mihinkään liittymässä, päinvastoin, minäkin olen kirkosta eronnut ja suhtaudun hyvin kriittisesti uskonnollisiin lahkoihin. Jehovantodistajia olen tähän asti pitänyt melko harmittomina, vaan ovatko sittenkään...
Näin ajattelin minäkin, että suhteellisen harmittomia. En ajattele enää. Lahkon ulkopuolisille todistajat ehkä ovatkin juuri sitä, mutta kaikki se mitä sisällä tapahtuu... Pistää miettimään.
29. Kirjan päähenkilö osaa jotain, mitä haluat oppia - Stephen King: Misery
Päähenkilö on menestynyt kirjailija ja kukapa meistä ei haluaisi osata kirjoittaa hyvin. Luulen, että aika moni tällä foorumilla haaveilee - tosissaan tai salaa mielessään - kirjailijanurasta. Minä ainakin.

Luettu 32/50
maahinen avatar
Kirjan nimessä on erisnimi: Brian Herbert & Kevin Anderson Dune, House Harkonnen
HourglassEyes avatar
49. Vuoden 2017 uutuuskirja Erika Vik: Hän sanoi nimekseen Aleia, (Kaksoisauringot#1)

- Vahva uusi sarjanavaus. Skeptisyyteni kotimaisen fantasian tasosta sai jälleen kolauksen; oli sen verran vakuuttavaa tekstiä ja tarinaa. Ja hyvä näin.

25/50

26.02.2017
HourglassEyes avatar
48. Kirja aiheesta, josta tiedät hyvin vähän C.J. Sansom: Luostarin varjot (Shardlake#1)

- Juoni sijoittuu pääsääntöisesti 1500 -luvun britannialaiseen munkkiluostariin, aikaudesta ja varsinkaan tuon ajan munkkiluostarielämästä en voi sanoa tietäväni juurikaan mitään. Kirjan kertomuksen perusteella kyseenalaistan kyllä paikkojen jumalallisuuden...

26/50

26.02.2017
Emelie avatar
15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen: Breathe (Kristen Ashley)

Kirjan päähenkilönainen on innokas kirjojen lukija ja harrastaa muutenkin spefiä.

24/50 luettu (18/50 spefiä, 19/50 omasta hyllystä) [48% - 36% - 38%]

27.02.2017
Wind avatar
7. Salanimellä tai taiteilijanimellä kirjoitettu kirja - NoViolet Bulawayo: Me tarvitaan uudet nimet
Kirjailijan oikea nimi on Elizabeth Tshele. Erittäin hauskaa, värikästä kieltä. Oli nautinto lukea, vaikka latistuikin loppua kohti.

Luettu 33/50