Mustelmann avatar
Kirjailija: Andrzej Sapkowski
Kategoria: Lukusali | 123 viestiä | 81,4 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 30.06.2026
Sivut: 1, 2, 3, 4, 5
Vaarojen taival (Ajan Pyörä #1)
Sarja: Ajan Pyörä
Kategoria: Lukusali | 3 viestiä | 31 lukukertaa
Vastannut: Freyja, 30.06.2026

Randomi jutusteluketju

14.08.2014
Rinja avatar
CelestineMinä. En. Kirjoita. Scifiä. Sitä paitsi, sain kuulla tämän "scifikirjailija"-nimityksen vielä monta kertaa tunnin aikana.

Ja tuo open spefi-tietämättömyys. Jotkut eivät ole koskaan käyneet Risingilla. Syitä tietämättömyyteenhän ei voi olla muita... :roll:
Haa ^^ Tämä on minusta hieno suuntaus tämä, ja haluan jälleen kerran sanoa sen. "Spekulatiivinen fiktio" on hieno uusi nimitys (kiitos vain keksijöille), jota kannattaa käyttää - ja on vielä hienompaa, ettei nuori polvi (johon minäkin kuuluin ja kuulun) edes tiedä, että "scifi" on fandomin parissa vanha ylänimike kaikelle. Tai saattaa tietää, mutta käyttää ja levittää silti spefi-nimitystä. Mitenpä voisivat kaiken maailman opettajat muuten spefistä kuullakaan.
16.08.2014
Kirjaneito avatar
Heräsin tänä aamuna klo 6.50 ja luulin nukkuneeni kymmenisen minuuttia pommiin. Ehdin jo melkein sännätä pesemään hampaat ennen kuin tajusin, että on lauantai... :roll: Unirytmi on selvästi ehtinyt siirtyä takaisin arkeen. :smile:
punnort avatar
KirjaneitoOnko ihan jees kuunnella joululauluja vaikka on elokuu? :lol: Jostain kumman syystä olen ollut viime päivinä joululaulutuulella (ja joulutuulella muutenkin.) Eihän siihen ole enää kuin muutama kuukausi :tongue:
Epäilen, että tavaralot tulevat aloittamaan joulun 2021 joululaulujen soittamisen ennen joulua 2020.
18.08.2014
Hyväksi kokemani nyrkkisääntö on, että joulun odotuksen saa aloittaa, kun seuraava joulu on lähempänä kuin edellinen joulu. Eli suunnilleen juhannuksen jälkeen. Eli jees. :wink:
Pisania avatar
Laitoin tänään ekaa kertaa ainakin puoleentoista kuukauteen sukat jalkaan. Kesä on ohi. :sad: Pääskysetkin on lähteneet. Kai sitä voi siis yhtä hyvin ruveta joululauluja hyräilemään.
19.08.2014
Celestine avatar
Tänään ruotsintunnilla pojat esittivät yhden elämän suurimmista kysymyksistä: "Miksi täällä [ruotsin tekstikirjan sanastossa] on ripuli muttei kakkaa?" :lol:

Joululaulut on just parhaita :heart: sitä aina innolla oottaa joulukuuta, että pääsee taas laulamaan! Vähänkään se kauppojen renkutus ärsyttää, mutta muuten mulla ei ole minkäänlaista ongelmaa näiden ihanaisten laulujen suhteen :heart: Mikä onkaan parempaa kuin kuunnella joululauluja 24/7 omassa huoneessa ihanassa joulutunnelmassa?

Mikä on muuten teidän lempijoululaulu/levy? Omia lemppareita ovat yksittäisten kappaleiden joukosta Heinillä härkien kaukalon, Arkihuolesi kaikki heitä ja Tonttujen jouluyö :cheesy: Levyistä parhaita ovat Enyan And Winter Came... ja Rajattoman molemmat.
19.08.2014
Kirjaneito avatar
Celestine ja Rajattoman molemmat.
Nuo. :smile: Samat tutut ja ihanat laulut joka joulu.
24.08.2014
Celestine avatar
Huomenna on koulukuvaus, eikä mulla ole aavistustakaan, mitä sitä laittaisi päälle. Tai miten laittaisi hiukset... Vuoden ainoa päivä, jolloin jaksan ihmeemmin laittautua kouluun. :roll:
24.08.2014
^Minulla on edessä keskiviikkona... Sama ongelma :lol:

Minulla on taas käynnissä perinteinen ja ansiokas sunnuntain läksyjen välttely. Koska perjantaina ja lauantainahan ei tehdä MITÄÄN kouluun liittyvää IKINÄ niin sunnuntai on aina "kiva" päivä. :roll: Olen jo siivonnut, kirjoittanut loma-ajat ja jakson vaihteet kalenteriin ja suunnittelen pian soittavani. Ehkä sitten. (Okei on pakko koska enkun esitelmääkin pitäisi vääntää...)
Saki avatar
Olisikohan kaikkien mielestä hämmentävää jos vaihtaisin nimimerkkiäni tänne Risingiin..? Jostain syystä en ole tyytyväinen nimimerkkiini (ehkä siksi että sille naureskellaan aina) ja se sitäpaitsi kuulostaa tyhmältä :roll: Ajattelin vaihtaa sen nimimerkkiin jota käytän useissa muissa sivustoissa. (jos tämä ei siis ole ihan ennenkuulumaton ja kauhean radikaali juttu) Olen vielä suhteellisen uusi Risingissa enkä tunne etikettejä tai silleen...
Iivari avatar
Aivan hyvin voit vaihtaa nikkisi, jos siltä tuntuu. Tosin minusta Sweex ei ole ollenkaan huono valinta nimimerkiksi, lyhyt ja silti erottuva kun on, mutta jos sillä alkaa olla huono kaiku oman pääsi sisällä, eihän sitä tietysti kannata pitääkään.

Jos päädyt vaihtamaan, kannattaa ehkä ilmoittaa siitä nimimerkin vaihto -ketjussa, jota näköjään ei olekaan tänne perustettu vielä. Toisaalta voit vain kirjoittaa tuonne Nimimerkin takana -osioon oman esittelyaiheesi, ja sillähän se tiedotuskin hoituu samalla :tongue:
Ansa avatar
Kolmen viikon päästä sattuuu ja tapahtuu: Final Symphony-konsertti Tampere-talossa 12.9. ja heti perään Tracon, johon sain kun sainkin lipun. Onko täältä muita menossa konserttiin/coniin?
26.08.2014
Saki avatar
Nikki jota tässä harkitsen on sekin lyhyt, vielä lyhyempi kuin tämä nykyinen.. Se vain tuntuu paremmalta varmaankin siksi että käytän sitä niin monissa paikoissa ja osa kavereistani jotka olen tietyillä sivustoilla tavannut, kutsuvat minua edelleenkin nikilläni :tongue: Ilmoitan toki johonkin ketjuun jos aion nimimerkkiäni vaihtaa. Ja hahmokuvastanihan minut tunnistaa, se ei ole mihinkään muuttumassa :D
Kirjaneito avatar

Liikkuuko teillä päin tauteja?
Saki avatar
^Liikkuu, ja monilla kavereillani on ollut flunssaa joten minäkin varmaan kohta saan tartunnan.. Hirveästi on ollut porukkaa koulusta pois viimeaikoina. Se on tämä jokavuotinen epidemia. :roll:
pihlajapuu avatar
Celestine avatar
KirjaneitoNyt se koulussa pyörinyt syysflunssa sitten iski minuunkin... Pää täynnä räkää, vetämätön olo ja kuumetta. :sad: Onneksi nyt on jo vähän parempi olo kuin aamulla, koitan parantua maanantaiksi kouluun...

Liikkuuko teillä päin tauteja?
Todellakin on. Oon ollut koko viikon kunnon räkätaudissa, päässä valtava paine ja olo on kuin jyrän alle jääneellä. Tiistainenen kaatosade+pyöräily kouluun ja takaisin ei mitenkään auttanut asiaa. Nyt olen kuitenkin nukkunut jo kaksi yötä niin, että voin hengittää nenän kautta (toissayö nenäsuihkeen voimalla, toinen yö kymmenen minuutin nenäntyhjennyksen jälkeen), että eiköhän se ole paranemaan päin.
Emelie avatar
pihlajapuuPyöräilin eilen keskustaan illanistujaisiin ja aamuyöllä sieltä takaisin (yhteensä siis n. 27 km), niin tänään on käsivarret kipeät tuosta kyynärvarren kohdalta??!! En ees ymmärrä, miten tää on mahdollista. :D Ei ole aiemmin tapahtunut... Jalat vielä ymmärtäisin...
:lol: Olen kuullut, että häntäluu saattaa tulla myös kipeäksi (tai ainakin sitä salitreenikumppanini valittelee ~40 minuutin kuntopyöräilyn jälkeen - joka ei tietenkään välttämättä ole sama asia kuin ns. oikea pyöräily). Mutta välillä lihakset tulee kipeiksi oudoista paikoista.

Flussa-aaltoa yrittänen kyllä välttää, pitäisi viikonloppuna emännöidä juhlallisuuksia ja tekisin sen mielelläni ilman flussaa.
Rasimus avatar
1 kirja, 890 viestiä
"Pihlajapuu"Pyöräilin eilen keskustaan illanistujaisiin ja aamuyöllä sieltä takaisin (yhteensä siis n. 27 km), niin tänään on käsivarret kipeät tuosta kyynärvarren kohdalta??!!
Et sattumoisin pyöräile sillain tyypillisesti etukenossa tukien itseäsi ohjaustankoa vasten? Tai kunnolla vauhtia polkiessasi jännitä koko kroppaasi?
Pianisti avatar
Rinja avatar
Rasimus
Rasituksen lisäksi osatekijänä voi olla myös kylmä ja/tai viima, jos käsivarret eivät olleet lämpimästi suojatut. Jos ne olivat, niin sitten ei tokikaan :smile: Mulla vain tämä ongelma on taas ajankohtainen, koska kädet ja jalat eivät nykyisin siedä kylmää tai vetoa yhtään, ja vielä pahemmaksi menee jos samalla niihin kohdistuu pienintäkään rasitusta. Särky voi kestää kauankin.
Athilora avatar
Kuurosokea PianistiKuuntelin matikantunnilla sivusta, kuinka jotkut juttelivat Game of Thronesin järkyttävästä jaksosta. Koska en ole seurannut sarjaa mutta aion aloittaa kirjat syksyllä, koin lievää spoileripelkoa. En kuitenkaan tunkenut sormia korviin, ainakaan kovin paljoa.
Telkkarisarjasta ei kannata kokea hirveän suurta spoilerikammoa, koska GoT ja ASoIaF kulkevat pääjuonia lukuunottamatta hyvin erilaista reittiä kohti samaa pistettä. Kenties olennaisimmat käännekohdat show'n katselija voisi sinulle spoilata, muttei juuri sen enempää.
02.09.2014
pihlajapuu avatar
Rinja
Rasimus
Rasimus: Pyörä on tollainen "perusmoderni" naistenpyörä, eli ajoasento on aika pysty. Sen sijaan Rinjan ehdottama kylmyys voi kyllä olla osatekijä... Lisäksi tajusin jälkikäteen, että kuljetin osan matkasta käsissäni melko raskasta rengaslukkoani, mikä on voinut myös aiheuttaa tuon... (kun en ole sille pyörän sarvikkoa fiksumpaa paikkaa vielä keksinyt, kun satulan "tolppaan" kiinnitettynä hankasi rungosta maalia pois..)

Emelie: Joo, häntäluu todellakin tulee herkästi kipeäksi. :D Ongelmaa alkoi ilmetä vasta, kun isä avuliaasti meni vaihtamaan vanhan, pienen osuman ottaneen satulani johonkin Biltema-yksilöön...
02.09.2014
punnort avatar
Olen miettinyt ideaa sellaisesta yhdistetystä uima- ja jäähallista. Talvella se olisi uimahalli, ja kesällä uima-altaat jäädytettäisiin niin, että niiden päällä pystyisi luistelemaan. Mitä mieltä olette ideasta?