Kategoria: Konepaja | 442 viestiä | 216,8 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 19.04.2026
Vastannut: kirill potemkin, 19.04.2026
Randomi jutusteluketju
Niittysalvia
PuolikuuÄlä vaan, sama ajatus on tullut itsellenikin mieleen... Muutenkin, kyllä pölyhiukkkasten luulisi lähtevän vähemmälläkin teholla, jolloin imurinvalmistajille jäisi aikaa miettiä vaikkapa laitteittensa kestävyyttä. Siinä olisi ainakin vielä parantamista, jollei nyt joku koe kaiken mahdollisen (kuten vaikka vahingossa oman nahkansa) imuroimista. :'DStrato Jännästi tossa imurissa on olevinaan portaaton säätö, mutta oikeasti siinä on vain kaksi imutehoa: ei ime ja imee kuin musta aukko. Hieman hankaloittaa mattojen imuroimista kun ne matot lähtee aina mukaan :cheesy:Tosin tulee pakostakin mieleen usein imuroidessani pyörittelemäni ajatus siitä, voisiko silmänsä imuroida irti.
[quote="Puolikuu" post=22539][quote="Strato" post=22533] Jännästi tossa imurissa on olevinaan portaaton säätö, mutta oikeasti siinä on vain kaksi imutehoa: ei ime ja imee kuin musta aukko. Hieman hankaloittaa mattojen imuroimista kun ne matot lähtee aina mukaan :cheesy: [/quote]

Tosin tulee pakostakin mieleen usein imuroidessani pyörittelemäni ajatus siitä, voisiko silmänsä imuroida irti.[/quote]

Louhikäärme
NiittysalviaEiköhän niitä ole mietittykin. Kodinkoneethan suunnitellaan kestämään vain jonkin aikaa, jotta kuluttajat ostaisivat aina välillä uusia vanhojen tilalle.
imurinvalmistajille jäisi aikaa miettiä vaikkapa laitteittensa kestävyyttä
[quote="Niittysalvia" post=22956]
imurinvalmistajille jäisi aikaa miettiä vaikkapa laitteittensa kestävyyttä[/quote]
Eiköhän niitä ole mietittykin. Kodinkoneethan suunnitellaan kestämään vain jonkin aikaa, jotta kuluttajat ostaisivat aina välillä uusia vanhojen tilalle. :tongue:
Puolikuu
Antikvariaattisella osastolla luuhasin pitkään ja ostin kaksi kirjaa: Tolkienin elämäkerran ja Jaroslav Hasekin Kunnon sotamies Sveik ensimmäisessä maailmansodassa. En löydä näppäimistöstäni niitä alaspäin olevia väkäsiä.
En tiedä mitä muut ovat mieltä, mutta minusta antikvariaateissa oli todella kallista. Muualta messualueelta sai uusia kirjoja samaan hintaan, kuin mitä tuolta käytettyjä. Erityisesti ihmetytti Stephen Kingin Se- teoksen hinta: osat I ja II olivat yhdessä antikvariaatissa 56 euroa ja toisessa vielä enemmän.
Kirjamessuilla oli ihan mukavaa. Valitettavan moni kiinnostava puheenvuoro oli päällekäin! Don Rosa heitteli yleisölle kasvattamiaan chilejä. :cool:

Antikvariaattisella osastolla luuhasin pitkään ja ostin kaksi kirjaa: Tolkienin elämäkerran ja Jaroslav Hasekin [i]Kunnon sotamies Sveik ensimmäisessä maailmansodassa[/i]. [size=2]En löydä näppäimistöstäni niitä alaspäin olevia väkäsiä.[/size]

HourglassEyes
PuolikuuSinähän olet löytänyt vielä suhteellisen "halvat" versiot, torstaina kierrellessäni törmäsin Se I-II kovankantisiin parissa paikassa hintaan 90€ ja yhdessä 80€. Pokkarit olisi olleet hintaan 60€ yhdellä myyjällä. -Päädyin ostamaan kirjan englanninkielisenä pokkarina, 6€! :cheesy:
[quote="Puolikuu" post=22958]

En tiedä mitä muut ovat mieltä, mutta minusta antikvariaateissa oli todella kallista. Muualta messualueelta sai uusia kirjoja samaan hintaan, kuin mitä tuolta käytettyjä. Erityisesti ihmetytti Stephen Kingin [i]Se[/i]- teoksen hinta: osat I ja II olivat yhdessä antikvariaatissa 56 euroa ja toisessa vielä enemmän.[/quote]

Puolikuu

26.10.2014
Minä katselin messuilla Kingin Ihmissuden vuotta ensin yhden divarin hyllystä. Hintaa oli 12,50 ja tiesinn, että suunnilleen saman verran se tulee kustantamaan, jos ostan joskus viitsiessäni netistä, joten jätin hyllyyn. Vähän ajan päästä katselin samaa kirjaa toisen divarin pöydästä ja hintaa hulppeat 30 euroa. :eek: Menin lopulta takaisin sille ekalle hyllylle ja ostin kirjan, kun sen verran säikähdin tuota toista hinnoittelua... Kaksi myyjää siinä keskenään kommentoivat, että Kingiä meni, joten olivat ehkä kiinnittäneet huomiota niiden menekkiin.

Minä katselin messuilla Kingin [i]Ihmissuden vuotta[/i] ensin yhden divarin hyllystä. Hintaa oli 12,50 ja tiesinn, että suunnilleen saman verran se tulee kustantamaan, jos ostan joskus viitsiessäni netistä, joten jätin hyllyyn. Vähän ajan päästä katselin samaa kirjaa toisen divarin pöydästä ja hintaa hulppeat 30 euroa. :eek: Menin lopulta takaisin sille ekalle hyllylle ja ostin kirjan, kun sen verran säikähdin tuota toista hinnoittelua... Kaksi myyjää siinä keskenään kommentoivat, että Kingiä meni, joten olivat ehkä kiinnittäneet huomiota niiden menekkiin.
rottapoika
Huu! Oon täällä ensimmäistä kertaa kirjoittelemassa (en oo vielä kunnolla edes perehtynyt sivustoon...) ja hämmennyn aina täällä käydessäni yhtä paljon siitä, että vierailijoita ja kirjautuneita on paikalla noinkin ''paljon''. Yleensä tällaset (foorumi)sivustot on aika kuolleita. Mutta hyvä että tää on pysyny kasassa! :D PS. Itsekin olisin halunnut kirjamessuille, mutta käytännön syistä en päässyt paikalle...
punnort
HiistuOngelma: Minulla ei ole hajuakaan, mitä kello on. (Riippuu, onko kännykän kello siirtänyt itseään automaattisesti vai ei...) Ensimmäinen ratkaisuvaihtoehto: Jos lähetän Risingille viestin, näen viestin aikaleimasta kellonajan!Aina voi myös lähettää tekstiviestin itselle. Nekin tulevat aikaleimalla varustettuina.(Toinen vaihtoehto: Jatkan uniani, kunnes koirat heräävät. Oletettavasti niillä tulee nälkä aamupäivän aikana. ... Joka tapauksessa kello ei ole vielä paljoa, joten ei jaksa niin kiinnostaa.)
[quote="Hiistu" post=22953]Ongelma: Minulla ei ole hajuakaan, mitä kello on. (Riippuu, onko kännykän kello siirtänyt itseään automaattisesti vai ei...) Ensimmäinen ratkaisuvaihtoehto: Jos lähetän Risingille viestin, näen viestin aikaleimasta kellonajan! :tongue: (Toinen vaihtoehto: Jatkan uniani, kunnes koirat heräävät. Oletettavasti niillä tulee nälkä aamupäivän aikana. ... Joka tapauksessa kello ei ole vielä paljoa, joten ei jaksa niin kiinnostaa.)[/quote]

Kirjaneito
^Tervetuloa! Pidetään Rising yhdessä hengissä
^Tervetuloa! Pidetään Rising yhdessä hengissä :wink:
HourglassEyes
PuolikuuJuttelin hetken aikaa niiden myyjien kanssa keneltä lopulta ostin tuon enkkupokkarin kirjasta, he ainakin sanoivat, ettei suomennosta ole paljoa liikkeellä (heillä itsellään sitä ei ollut) eivätkä olleet yhtään hämmästyneitä näkemistäni korkeista hinnoista sen osalta.HourglassEyes Sinähän olet löytänyt vielä suhteellisen "halvat" versiot, torstaina kierrellessäni törmäsin Se I-II kovankantisiin parissa paikassa hintaan 90€ ja yhdessä 80€. Pokkarit olisi olleet hintaan 60€ yhdellä myyjällä. -Päädyin ostamaan kirjan englanninkielisenä pokkarina, 6€! :cheesy:Mitä ihmettä oikeasti! 90 euroa on ihan järjetön hinta. Onko tota kirjaa painettu jotenkin tosi vähän vai mistä ihmeestä on kyse? Kuusi euroa pokkarista kuulostaa jo ihan kohtuulliselta, mutta että 60 euroa... :lol:
Hiistu kirjoitti
^ En tiedä tuon kirjan tilanteesta, mutta Stephen King saattaa olla nimi, jonka perään laitetaan helposti vähän ekstraa, kun kysyntää on.Varmasti näin tehdään. Ja samalla laitetaan näkyvälle paikalle houkuttelemaan ohikulkijoita. Yksi messuilla jututtamani divarinpitäjä puolestaan sanoi Pratchettin olevan oiva houkutin osastolla. Eipä käy kieltäminen, juuri Pratchettien takia minäkin siihen pysähdyin...
- Ja onnittelut hyvästä hankinnasta Ihmissuden vuoden osalta, ihan käypä hinta tuo 12,5 sanoisin, itse maksoin kyseisestä kirjasta kesällä divarissa 10€.
[quote="Puolikuu" post=22973][quote="HourglassEyes" post=22964] Sinähän olet löytänyt vielä suhteellisen "halvat" versiot, torstaina kierrellessäni törmäsin Se I-II kovankantisiin parissa paikassa hintaan 90€ ja yhdessä 80€. Pokkarit olisi olleet hintaan 60€ yhdellä myyjällä. -Päädyin ostamaan kirjan englanninkielisenä pokkarina, 6€! :cheesy:[/quote]

Mitä ihmettä oikeasti! 90 euroa on ihan järjetön hinta. Onko tota kirjaa painettu jotenkin tosi vähän vai mistä ihmeestä on kyse? Kuusi euroa pokkarista kuulostaa jo ihan kohtuulliselta, mutta että 60 euroa... :lol:[/quote]

Hiistu kirjoitti
[quote]^ En tiedä tuon kirjan tilanteesta, mutta Stephen King saattaa olla nimi, jonka perään laitetaan helposti vähän ekstraa, kun kysyntää on.
[/quote]

Varmasti näin tehdään. Ja samalla laitetaan näkyvälle paikalle houkuttelemaan ohikulkijoita. Yksi messuilla jututtamani divarinpitäjä puolestaan sanoi Pratchettin olevan oiva houkutin osastolla. Eipä käy kieltäminen, juuri Pratchettien takia minäkin siihen pysähdyin... :wink:
Emelie
PuolikuuEn tiedä mitä muut ovat mieltä, mutta minusta antikvariaateissa oli todella kallista. Muualta messualueelta sai uusia kirjoja samaan hintaan, kuin mitä tuolta käytettyjä.Me pistimme sama merkille jo viime vuonna. Ihan älyttömiä hintoja, törmäsin esimerkiksi yhteen kirjaan, joka maksoi 60 euroa, mutta josta tiedän, että tilaamalla sen netistä, maksan ~30 euroa. Messukeskuksessa myyntiosastoje pitäminen on kallista, joten se todennäköisesti selittää noita kovia hintoja.
[quote=Puolikuu]En tiedä mitä muut ovat mieltä, mutta minusta antikvariaateissa oli todella kallista. Muualta messualueelta sai uusia kirjoja samaan hintaan, kuin mitä tuolta käytettyjä. [/quote]

rottapoika
Mitä ihmettä, ite löysin ton ensimmäisen osan tuosta ''IT'' kovakantisena ilmaiseksi kirjaston ''ota tästä'' hyllystä!??! D: Tosin, oli vanha ja aika huonokuntoinen, mutta silti o:
Kuurankukka
AgehaMinun myös! Niin kaikkein söpöin!<- Ihan aiheesta kukkaruukkuun, tämä on muuten lempihymiöni koskaan ikinä!
Minäkin kävin kirjamessuilla, oli hauskaa. Ostin monta kirjaa, mutta jäätelöön ei saanut sitä karkkirouhetta mitä oisin halunnut, mikä pettymys.
Myös puhelimeni vastaanottaa tekstiviestit melko satunnaisilla aikaleimoilla (no nyt ne näyttää olevan oikein), siksi minulla on irkki. Josta tulikin mieleeni että Risingilla on tsätti, kannattaa kokeilla!
[quote="Ageha" post=22526]:roll: <- Ihan aiheesta kukkaruukkuun, tämä on muuten lempihymiöni koskaan ikinä![/quote]
Minun myös! Niin kaikkein söpöin! :roll:

Minäkin kävin kirjamessuilla, oli hauskaa. Ostin [url=http://i.imgur.com/4bW4Iat.jpg]monta kirjaa[/url], mutta jäätelöön ei saanut sitä karkkirouhetta mitä oisin halunnut, mikä pettymys.

Ageha
^Oih, Haavoittuneet kirjastot on ihana kirjan nimi!
Minulla on uudet nappikuulokkeet (pitäisi hankkia myös ihan kuulokkeetkuulokkeet mutta nekin ovat rikki ja kaikenlaista pitäisi hankkia niin tyydyn näihin toistaiseksi) enkä osaa pitää näitä oikein korvissa, tuntuvat epämukavilta juuri nyt kun en jaksaisi näprätä näitä ikuisuuksia hyvään asentoon... ;_; Mutta tekee vähän kipeää kun en tänään yhtään katsonut miten ne korviini survoin.
^Oih, Haavoittuneet kirjastot on ihana kirjan nimi!

Ja komppaan Kuurista, Risingin chattia kannattaa tulla katsomaan! Olette ehken huomanneet Mitä opit tänään? -ketjusta mutta itse opin siellä kaikkea jännää ja mahdollisuus jutella muiden käyttäjien kanssa ja jeejee. Vähän hiljaista saattaa kyllä olla aika usein mutta jos jättää chatin taustalle auki vaikkapa tunniksi pitäisi jossain vaiheessa jotain tapahtua, etenkin jos itse sanoo jotain tullessaan. :smile:

28.10.2014
Pisania
28.10.2014
Echramath
PisaniaKaivoin ensimmäistä kertaa vuosiin vanhan NESin naftaliinistaan! Kirjastoon oli tullut jokin aika sitten muutama retropeli ja pitihän sitä päästä vielä kerran elämässään paukuttamaan vanhaa suosikkia, Super Mario kakkosta. Sain jopa laitteen yhdistettyä telkkariin sen kummemmitta vaikeuksitta :shock: ja pienen haun jälkeen se oikea kanavakin löytyi. Yllättävän hyvin muistiin on jäänyt myös ohjaimen käsittelyn taito (tosin tuppasin kuolemaan jatkuvalla syötöllä), vaikka viimeksi olen pelannut joskus vähintään kymmenen vuotta sitten.Perus-NESissä (ja aika monissa muissakin ajan vehkeissä Commodore 64:sta lähtien) on muuten ihan toimiva komposiittivideoliitäntä ynnä monoäänilähtö. Vaikka komposiitissa meneekin koko videosignaali samassa johtimessa, toisin kuin R/F-eli anteninjohdossa, ääni menee sentään erikseen ja täten kuvan sekä äänenlaatu molemmat paranevat. Lisäksi vehkeen saa kiinni nykyaikaiseen televisioon, jossa ei enää ole analogiviritintä.
NESissä jopa ystävällisesti on ihan tavallinen RCA-lähtö, eikä niitä myöhempien aikojen ihmekaapeleita, jotka tietysti tietysti Sonylla ja Nintendolla ovat ihan omansa eivätkä mitään teollisuusstandardia.
[quote="Pisania" post=23087]Kaivoin ensimmäistä kertaa vuosiin vanhan NESin naftaliinistaan! Kirjastoon oli tullut jokin aika sitten muutama retropeli ja pitihän sitä päästä vielä kerran elämässään paukuttamaan vanhaa suosikkia, Super Mario kakkosta. Sain jopa laitteen yhdistettyä telkkariin sen kummemmitta vaikeuksitta :shock: ja pienen haun jälkeen se oikea kanavakin löytyi. Yllättävän hyvin muistiin on jäänyt myös ohjaimen käsittelyn taito (tosin tuppasin kuolemaan jatkuvalla syötöllä), vaikka viimeksi olen pelannut joskus vähintään kymmenen vuotta sitten.[/quote]

Ageha
Koska minä mitään kelloa ruudun alalaidasta ilmeisesti huomaa...
Enkä edelleenkään ole saanut sitä toimimaan koulun koneilla. :neutral:
Jajaja sen lisäksi koulussa on kylmä. En yleensä koskaan ole sisätiloissa takki päällä mutta nyt olen jättänyt sen ylleni, varmaan oikeasti eka kerta koskaan.
Edit: PITKÄN KAMPPAILUN JÄLKEEN OLEN CHATISSA! O/ Jotenkin pääsin reittiä irc.lc/myirc/risingshadow
Also, lurkkeri spotattu. Hävisi ennenkuin ehdin sanoa hei. ._.
Chatista vielä, että toimii muuten loistavasti kellona minullekin. Nyt jo kahtena iltana olen Dynin paikalle tullessa tajunnut että on myöhä jä häipynyt nukkumaan. :tongue: Koska minä mitään kelloa ruudun alalaidasta ilmeisesti huomaa... :roll:

Enkä edelleenkään ole saanut sitä toimimaan koulun koneilla. :neutral:

Jajaja sen lisäksi koulussa on kylmä. En yleensä [u]koskaan[/u] ole sisätiloissa takki päällä mutta nyt olen jättänyt sen ylleni, varmaan oikeasti eka kerta koskaan.

Kirjaneito
Pitäisi vääntää maantiedon kurssityötä muttei huvittaisi. Loikoilen siskon huoneen lattialla ja olen lavastanut kaiken näyttämään tehokkaalta. Tosiasisassa värittelen jo valmista ja karttaa ja kuuntelen Bastillea. Jos joku haluaa kertoa minulle millaiset eksogeeniset tapahtumat muokkaavat maanpintaa jossain Kongon demokraattisen tasavallan alueella niin siitä vaan... :roll:
29.10.2014
AgehaNyt jo kahtena iltana olen Dynin paikalle tullessa tajunnut että on myöhä jä häipynyt nukkumaan.No, kannattaa muistaa, että mä olen kaks tuntia myöhäisemmällä aikavyöhykkeellä kuin suurin osa Risinglaisista...
[quote=Ageha]Nyt jo kahtena iltana olen Dynin paikalle tullessa tajunnut että on myöhä jä häipynyt nukkumaan.[/quote]

No, kannattaa muistaa, että mä olen kaks tuntia myöhäisemmällä aikavyöhykkeellä kuin suurin osa Risinglaisista... :tongue: Lauantaina tosin palaan taas Suomeen, katotaan muuttuuko kello sitten radikaalisti (ja jotta vielä hämäisin lisää, lähden kotiin paluusta viikon päästä Saksaan).
31.10.2014
Strato
Olis paljon hommia tehtävänä, joten päädyin olemaan tekemättä mitään...
Jotenkin tän biisin lyriikat sopii hyvin
[video size=100 width=480 height=360 type=youtube]YcgCMv68YwE[/video]
Jotenkin tän biisin lyriikat sopii hyvin
Olis paljon hommia tehtävänä, joten päädyin olemaan tekemättä mitään...

Jotenkin tän biisin lyriikat sopii hyvin :grin: [video size=100 width=480 height=360 type=youtube]YcgCMv68YwE[/video]
31.10.2014
Karajishi
StratoOlis paljon hommia tehtävänä, joten päädyin olemaan tekemättä mitään...Kuvaa aika täydellisesti omaa fiilistä tällä hetkellä.. Olisi noin miljoona ja yksi asiaa tekemättä, mutta sen sijaan että alkaisin tekemään niitä, istun koneen ääressä ja selaan Risingiä.
Lisäksi olen hyvin kateellinen Dynille.. Minulla on ollut ihan kamala matkakuume jo noin ikuisuuden, kun koko elämäni aikana olen päässyt käymään tasan Tallinnassa ja Viipurissa, mutta näköjään pitää odottaa vielä toiset 8 vuotta ennen kuin pääsen yhtään minnekään
[quote="Strato" post=23233]Olis paljon hommia tehtävänä, joten päädyin olemaan tekemättä mitään...[/quote]

Lisäksi olen hyvin kateellinen [i]Dyn[/i]ille.. Minulla on ollut ihan kamala matkakuume jo noin ikuisuuden, kun koko elämäni aikana olen päässyt käymään tasan Tallinnassa ja Viipurissa, mutta näköjään pitää odottaa vielä toiset 8 vuotta ennen kuin pääsen yhtään minnekään :roll: