Vastannut: Mustelmann, 16.08.2026
Randomi jutusteluketju
10.12.2023
kyty
En tiedä tulevatko foorumit takaisin vai eivät, mutta voi olla että niiden tärkeys korostuu muuallakin kuin Redditissä sitä myötä kun botit ja algoritmit pilaavat muut sosiaalisen median kanavat. Itsekin olen huomannut käyttäväni somea entistä vähemmän: sitä kautta ei pidä yhteyttä tuttuihin eikä voi pahemmin verkostoituakaan, joka paikassa riidellään ja paikat täyttyvät epäilyttävistä kommenteista joita selvästi kirjoittavat joko robotit tai trollit, ja algoritmit piilottavat materiaalia ja näyttävät minulle yhä pienenevän kehän suosituksia sen perusteella että olen joskus pysähtynyt nanosekuntiksi jonkun videon kohdalle, tai sitten näen mainoksia ja suosituksia sen sijaan että näkisin seuraamieni tahojen päivityksiä. Uusiin mielenkiinnonkohteisiin on yhä vaikeampi törmätä edes hakemalla, koska algoritmit personoivat kaiken sisällön vaikka en haluaisi, ja näyttävät sitten pääosin sisältöä mitä en etsi.
Toki foorumit ovat vain yhtä toimivia kuin moderointi ja käyttäjät, ja ehkä aika kultaa muistot. Mutta vaikka riitoja ja trolleja oli (paljon) niin mikään ulkoinen taho ei määritellyt mitä sisältöä näkee jos ketjuja ei muuten tarvinnut poistaa, ja foorumeilla pyörivät olivat pääosin ihmisiä.

10.12.2023
sansa
Jatkoa foorumi-keskusteluun!
Muutama tovi sitten tuli mieleen kurkata, onko Risingshadow vielä olemassa, ja ilahduin kun vielä löysin tänne. Olin poissa saitilta sellaisen 15 vuotta. Mietin juuri tätä, miksi käyttö silloin loppui? Ja tulin siihen tulokseen, että (silloin uudet) some-kanavat Facebook ja instagram tulivat väliin. Aika ei riitä kaikkeen.
Nyt huomasin kaipaavani takaisin. Ehkä koska on hauska seurailla samanhenkisten ihmisten kirjoituksia. Ehkä koska on mukava tuntea olevansa osa kirjallisuudesta kiinnostunutta porukkaa. Ehkä nostalgia.
Yhtenä isona plussana nostan tähän, että täällä ei pomppaa esiin mainoksia tai muutakaan sisältöä, mitä en haluaisi nähdä :) voi paremmin hallita, mitä näkee.
Myös tämä "epävisuaalisuus" on kaikessa vanhanaikaisuudessaan vaihtelua ja luksusta :)
Jatkoa foorumi-keskusteluun!

08.04.2024
Ageha
Muissa uutisissa, onnistuin noin viikko sitten juhlissa väsyneenä vääntämään sormuksen liian suureen sormeen, ja nyt se on sitten somasti killunut jumissa reilun viikon ajan oikean käden nimettömässä (yleensä sijaitsee pikkurillissä...) ja joudun tässä nyt miettimään, kuinka kauan voi vaan odotella ja kattella ja kokeilla josko NYT vihdoin toimis ne samat kotijipot jotka ei tähän asti on toimineet, vai joko sitä on nöyrryttävä ja mentävä kultasepälle leikkaamaan koru katki että saisi sormen vihdoin vapaaksi. Hiukan hirvittää hinta, mutta toisaalta käsittääkseni siinä samalla voisi maksaa myös sormuksen korjaamisesta ja ennen kaikkea suurentamisesta.
Vohoi juku. Kevät tulee, sen mukana kevätallergiat. Pakko sanoa, että on tämä silti ehdoton lempparivuodenaikani. [img]/media/kunena/emoticons/rs_wub.png[/img] Lisääntyvä valo, linnunlaulu ja joskus pilkahtava sininen taivas tekevät kaikki terää mielenterveydelleni. [img]/media/kunena/emoticons/rs_grin.png[/img]

Muissa uutisissa, onnistuin noin viikko sitten juhlissa väsyneenä vääntämään sormuksen liian suureen sormeen, ja nyt se on sitten somasti killunut jumissa reilun viikon ajan oikean käden nimettömässä (yleensä sijaitsee pikkurillissä...) ja joudun tässä nyt miettimään, kuinka kauan voi vaan odotella ja kattella ja kokeilla josko NYT vihdoin toimis ne samat kotijipot jotka ei tähän asti on toimineet, vai joko sitä on nöyrryttävä ja mentävä kultasepälle leikkaamaan koru katki että saisi sormen vihdoin vapaaksi. Hiukan hirvittää hinta, mutta toisaalta käsittääkseni siinä samalla voisi maksaa myös sormuksen korjaamisesta ja ennen kaikkea [u]suurentamisesta.[/u] [img]/media/kunena/emoticons/rs_laugh.png[/img] On siis vähän liian löysä pienimpään sormeen mutta liian tiukka isompiin (kuten tuli todistettua)... Onneksi mitään vaaratilanteita jumi ei ole aiheuttanut, sormus pyörii kyllä ja jopa liikkuu hiukan ylös ja alas, mutta ei kerta kaikkiaan irtoa.
08.04.2024
^ Googlasin huvikseni, millaisia jippoja on. Lahjanarun kanssa kieputtaminen näytti hauskalta. Toivottavasti sormi vapautuu!
Sattumalta luen parhaillaan Mary Shelleyn Viimeistä ihmistä, jossa kevään saapumisella on oma merkityksensä. Paikoin kertoja maalailee siinä tuntemuksiaan, kun näkee luonnon heräävän kevääseen, mutta samalla tietää, että kesän lähestyessä ruttoepidemia jälleen pahenee. Siinä on vaikuttavasti kuvattu ristiriita, kuinka elämä ja kuolema ovat läsnä samaan aikaan. Erittäin ankeaa luettavaa, mutta ehkä se nyt tasaa minun kevätfiiliksiäni, jotten kaikesta valosta ja linnunlaulusta ihan höpsähdä.

Kevät ilahduttaa täälläkin. Jouduin tänään käymään toisella paikkakunnalla, jossa oli vielä paljon talvisempaa, vaikkei ole kuin n. 50 kilometriä pohjoisempana. Kyllä oli mukava ajella takaisin tänne kotileveyksien kevääseen. [img]/media/kunena/emoticons/rs_smile.png[/img] Eilen lenkillä näkyi punarinta (joka vähän minulle laulelikin, kun kyllin kauan odotin) ja kaksi isokoskelopariskuntaa (joiden poikasia toivon näkeväni taas kesällä, ovat niin söpöjä palleroita). Jotain ilahduttavan vihreitä vesikasvinpiippoja puski pinnalle. Hämmentää myös, miten voi iltaisin olla näin valoisaa, ei talven jäljiltä enää muistakaan...

Sattumalta luen parhaillaan Mary Shelleyn [i]Viimeistä[/i] [i]ihmistä[/i], jossa kevään saapumisella on oma merkityksensä. Paikoin[i] [/i]kertoja maalailee siinä tuntemuksiaan, kun näkee luonnon heräävän kevääseen, mutta samalla tietää, että kesän lähestyessä ruttoepidemia jälleen pahenee. Siinä on vaikuttavasti kuvattu ristiriita, kuinka elämä ja kuolema ovat läsnä samaan aikaan. Erittäin ankeaa luettavaa, mutta ehkä se nyt tasaa minun kevätfiiliksiäni, jotten kaikesta valosta ja linnunlaulusta ihan höpsähdä. [img]/media/kunena/emoticons/rs_laugh.png[/img]
12.04.2024
Ageha
Hohoo loistouutisia! Sormus irtosi myöhään eilen illalla, ja vielä ihan kotikonstein! [img]/media/kunena/emoticons/rs_grin.png[/img] Lahjanarun avulla sitten kuitenkin liukui pois. Sormi oli ehkä myös jotenkin vähemmän turvoksissa kuin tavallista, mikä mahdollisti lahjanarukikan toimimisen. Ihan helpottavaa ettei tarvitse ammattiapuun tässä tilanteessa turvautua. [img]/media/kunena/emoticons/rs_smile.png[/img]

Kevään merkit ovat tällä aikaa vain lisääntyneet, kadut täyttyvät jo haalarikansasta vapun lähestyessä... [img]/media/kunena/emoticons/rs_laugh.png[/img]
02.11.2024
Ageha
Ensilumi tuli! Ilmeisesti hirmumyrskyn mukana... :s Kieltämättä alkaa säiden ääri-ilmiöt hirvittää, käynnissähän on vasta ilmastonmuutoksen alkusoinnut.
Tänään kuitenkin ohjelmassa on ensisijaisesti talven alkamisesta nautiskelua, saa nähdä onko ulkona tarpeeksi lunta että saisi väsättyä lumiukon pihalle.

03.11.2024
Darkki
Me tehtiin eilen tyttöjen kans eka lumiukko ja lumienkeleitä. Lunta täällä Espoossa oli ehkä 3-4cm. Ihan riittävästi et meidän 3v kaksoset oli ihan innoissaan touhuttamassa :)
03.11.2024
Vajaa 4kk koiratytön kanssa nyt viikonloppuna harjoiteltu sellaista elämän perustaitoa kuin lumihankeen pissiminen. Muutoin onneksi lumesta ja jäästä tuntuu tykkäävän. :D
10.12.2024
Juova
1 viesti
Tervehdys. Vuosikymmen jos toinen vierähti niin etten kirjoihin juurikaan koskenut. Varmaan jonkun Sinuhen luin 15v sitten :D kröhöm hieman jäänyt muiden asioiden jalkoihin... Kunnes tajusin että formaatti on väärä. Ostin Kobon lukulaitteen muutama vuosi sitten emännälle ja hivenen myöhemmin otin storytelin kk-jäsenyyden ja lukulaitteen sen mukana itselle ja siitä se lähti. Vekotin kulkee aina mukana. Valehtelematta ainakin 10.000 sivua lukenut tässä viimeisen 1.5vuoden aikana ja tästä kiitän vain ja ainoastaan lukulaitetta.
Kännykällä tai tabletilla en halua lukea. Lukulaitteen e-ink näyttö on aivan fantastinen ja palvelee paremmin kuin hyvin.
Tullut luettua about melkeen kaikki Suomen true crime kirjat, Paollinin Tähtien Meri kaksikko, Musta tähti sarja, Andy Weirin tuotanto (Operaatio Ave Maria on tän vuosikymmenen paras scifi teos) Varamies, Dyyni, Kingin 11/22/63 ja ties mitä niin etten edes muistakaan. Tällä hetkellä kesken on Kirurgina Ruandassa mutta siitäkin on sivut jo loppumassa pian.
No se siitä alku esittelystä ja mahtailusta :) kysynkin teiltä jotka luette e-kirjoja, että mistä te niitä ostatte? Muutama nettikauppa löytyy: adlibris, suomalainen, ja ellibs. Itse tykkään lukea kirjat suomenkielellä (vaikka jotkut kirjat kärsivätkin armottomien kääntäjien käsittelyssä, esim operaatio ave maria) joten eipä noita kauppoja nyt kovin monia ole.
Oman Paikallisen kirjaston e-kirja kokoelmakin sulautu siihen valtakunnalliseen kirjastoon ja suojausmekanismi muuttui joten eipä niitä voi lukea lukulaitteella. Menivät mun osalta pilaamaan ilon heti yhdellä iskulla :/

Tykkäykset (1): Kuurankukka
17.12.2024
Freyja
On se aika vuodesta, kun työmuurahainen saa jälleen pitää pidemmän tauon. Tänään alkaa vuodenvaihteen ylittävä loma, vasta loppiaisen jälkeen takaisin töihin. Keitin juuri kanelilla höystetyn yökahvin, enkä ole lainkaan huolissani milloin nukun ja kuinka kauan. Ei muuta kuin kirja nenän eteen ja nautiskelen omasta ajasta ilman mitään stressiä.
29.12.2024
Juova (10. joulukuuta 2024)kysynkin teiltä jotka luette e-kirjoja, että mistä te niitä ostatte?En itse lue e-kirjoja, mutta nostanpa nyt samalla kysymystä, jospa joku vastaisi. :)
[quote=Juova (10. joulukuuta 2024)]kysynkin teiltä jotka luette e-kirjoja, että mistä te niitä ostatte? [/quote]

Tykkäykset (1): Freyja
29.12.2024
Freyja
Juova (10. joulukuuta 2024)kysynkin teiltä jotka luette e-kirjoja, että mistä te niitä ostatte? Muutama nettikauppa löytyy: adlibris, suomalainen, ja ellibs.Minä ostan suomenkieliset ekirjani tällä hetkellä Adlibriksestä. Olin ElisaKirjan vakioasiakas, joten nyt vielä on sellainen haahuileva tunne kun Elisa lopetti. Toistaiseksi Adlibriksestä on löytynyt kaikki haluamani. Englanninkieliset ostan Amazon.comista. Olen ollut siellä asiakkaana 00-luvulta, joten kun siirryin paperista sähköiseen lukemiseen v. -08, oli luonnollista jatkaa ostamista sieltä missä valikoima on laajin.
[quote=Juova (10. joulukuuta 2024)]kysynkin teiltä jotka luette e-kirjoja, että mistä te niitä ostatte? Muutama nettikauppa löytyy: adlibris, suomalainen, ja ellibs.[/quote]
30.12.2024
kyty
Hiistu (29. joulukuuta 2024) Varsinainen randomijuttuni oli, että ripustin juuri jouluvalot ikkunaan. :D Joku voisi sanoa, että joulu ikään kuin meni jo, mutta ei sellaista parane uskoa. Ennättää tässä nyt sentään muutaman illan niitä katsella, mukavasti kämppää valaisevat. Ensi vuonna ehkä rauhallisempi joulukuu ja runsaampi koristus.No mutta jouluhan on virallisesti ohi vasta loppiaisena tai oikeastaan nuutinpäivänä!

[quote=Hiistu (29. joulukuuta 2024)] Varsinainen randomijuttuni oli, että ripustin juuri jouluvalot ikkunaan. :D Joku voisi sanoa, että joulu ikään kuin meni jo, mutta ei sellaista parane uskoa. Ennättää tässä nyt sentään muutaman illan niitä katsella, mukavasti kämppää valaisevat. Ensi vuonna ehkä rauhallisempi joulukuu ja runsaampi koristus. [/quote]

Tykkäykset (1): Hiistu
31.12.2024
HourglassEyes
Koska itse ostan e-kirjani pääsääntöisesti englanninkielisinä, käytän itselle vuosien varrella tutuiksi käyneitä palveluja - pääseääntöisesti ostan e-kirjani amazonista (kindleen) tai Play Books palvelusta. Ironisesti näistä palveluista voi joskus saada ostettua kotimaisen e-kirjankin halvemmalla kuin mitä se maksaisi suomalaisessa palvelussa (tämä on oikeasti todella surullista).
Lainauspalveluna olen vuosikausia käyttänyt Ellibsiä, joka myöskin, surullista kyllä, tulee juuri tänään ainakin omalla alueellani tiensä päätökseen ja pitäisi siiryä käyttämään tätä "kansalliskirjastoa", joka ei, ikävä kyllä, ole näyttänyt kovinkaan positiivista puolta itsestään ominaisuuksiensa saati valikoimansa puolesta.
Vaikka luen aika paljon e-kirjoja, en ole koskaan kokenut tarpeelliseksi ostaa erillistä laitetta siihen. Alkuvuosina pelkästään puhelimella luku oli täysin ok, parina viime vuotena olen joutunut toteamaan, että ikänäkö alkaa väkisinkin tulemaan vastaan, joten olen siirtäntänyt e-kirjojen lukemisen (joskin vieläkin vastahakoisesti) tabletille, joten lukeminen on sujuvampaa. Tässä vaiheessa en koe, että tarvitsisin erillistä laitetta e-kirjojen lukemista varten - varsinkin jos laite on ns. sanotusti sidottu jonkun tietyn palvelun formaatteihin, kuten esimerkiksi Applella on tapana tehdä.

01.01.2025
Aulis
HourglassEyes (31. joulukuuta 2024)Meilläkin on vielä täysi joulu päällä. Kuusi saa olla yleensä koristeineen nuutinpäivään asti ja nököttää nurkassa vielä joskus paljaana pidempäänkin, jos ei pahasti ala karista. Muita koristeita aletaan keräillä pois loppiaisen seutuun.
Ja sitten vielä jouluvaloihin!
Vähän vieras ajatusmalli on minulle se, että aloitetaan hullu joulutus jo lokakuulla ja sitten tapanina dumpataan joulukamat pois kun ollaan jo kyllästytty koko hommaan. Itselle joulu oikeastaan alkaa vasta kunnolla noin aatonaattona.
Kai sitä on vähän vanhanaikainen tässä suhteessa. :D
[quote=HourglassEyes (31. joulukuuta 2024)]
Ja sitten vielä jouluvaloihin!
Meillä palaa kuusessa vieä valot, nuutinpäivään on vielä aikaa -ja ei se käynyt viimeksikään kuusta varastamassa, vaikka vähän venähtikin ;)[/quote]

Kai sitä on vähän vanhanaikainen tässä suhteessa. :D
05.01.2025
14.01.2025
Fiktiivi
Mustelmann (5. tammikuuta 2025)Olen haahuillut hypermarkettien käytävillä toisinaan pitkäänkin, mutten muista, että konnavahdit olisivat tulleet koskaan kyttäämään. Sen sijaan kirjakaupoissa ilmeisesti nykyään herätän epäilyksiä. Tämä on sikäli outoa, että aiemmin ainakin Akateeminen suhtautui varsin suopeasti hyllyjen välissä seikkaileviin asiakkaisiin. Pohdin, näytänkö siltä, etten mitään kirjoja kuitenkaan oikeasti lue vaan yrittäisin vaihtaa niitä huumeisiin kadun kulmalla. Vai näytänkö ehkä himolukijalta, joka on valmis epätoivoisiin tekoihin saadakseen käsiinsä kaiken kiinnostavan? Vai onko sitten niin, että yleinen linja on muuttunut ja selailijoita ei enää toivoteta tervetulleiksi, jos ostotapahtumia ei ala pian syntyä.kyty (30. joulukuuta 2024)Olin aina kuvitellut että kaupoissa tervehditään asiakkaita ihan vain ystävällisyyttään, mutta sitten lehdessä luki että sillä oikeasti estetään myymälävarkauksia. Nyt olen alkanut epäillä että pidetäänkö minua myymälävarkaana, käyttäydynkö jotenkin epäilyttävästi? :'D Asiaa ei auta että nuorempana jouduin useampaan otteeseen seuratuksi kaupassa, ja koska en tiedä mitä tarkalleen tein "väärin", olen olettanut että sen täytyi johtua vain käytöksestä tai ulkonäöstä. Nyt kun K-kaupoissa vielä vahditaan tekoälyllä asiakkaita, alan varmasti vahtia omaa käytöstäni entistä tarkemmin.Kunhan et käytä huppua tai aurinkolaseja sisätiloissa etkä pälyile hermostuneesti ympärillesi, ei kaupan henkilökunta tai vartija luultavasti kiinnitä sinuun mitään huomiota. Ostokset tulee myös hoitaa kohtuullisessa ajassa, sillä mitä pidempään käytävillä haahuilee, sitä epäilyttävämmältä asiakas alkaa vaikuttaa.
[quote=Mustelmann (5. tammikuuta 2025)][quote=kyty (30. joulukuuta 2024)]Olin aina kuvitellut että kaupoissa tervehditään asiakkaita ihan vain ystävällisyyttään, mutta sitten lehdessä luki että sillä oikeasti estetään myymälävarkauksia. Nyt olen alkanut epäillä että pidetäänkö minua myymälävarkaana, käyttäydynkö jotenkin epäilyttävästi? :'D Asiaa ei auta että nuorempana jouduin useampaan otteeseen seuratuksi kaupassa, ja koska en tiedä mitä tarkalleen tein "väärin", olen olettanut että sen täytyi johtua vain käytöksestä tai ulkonäöstä. Nyt kun K-kaupoissa vielä vahditaan tekoälyllä asiakkaita, alan varmasti vahtia omaa käytöstäni entistä tarkemmin.[/quote]
Kunhan et käytä huppua tai aurinkolaseja sisätiloissa etkä pälyile hermostuneesti ympärillesi, ei kaupan henkilökunta tai vartija luultavasti kiinnitä sinuun mitään huomiota. Ostokset tulee myös hoitaa kohtuullisessa ajassa, sillä mitä pidempään käytävillä haahuilee, sitä epäilyttävämmältä asiakas alkaa vaikuttaa.[/quote]
Plääh.
Kumppani sai joululahjaksi uuden switch-pelin, ja switchin ollessa varattuna huomaan selaavani Risingiä yhä enemmän. :smile:

Uusi vuosi ja uusi harkkapaikkojen hakukierros, ajatuskin uuvuttaa mutta tänään olisi taas tarkoitus lähettää menemään satsi hakemuksia. Hirvittää ajatus valmistumisesta ilman työkokemusta, tuntuu, että tässä maailmantilassa opintojen venyttäminen ikuisuuteen on fiksua jos se tarkoittaa sitä, ettei valmistu työttömäksi. Yritä tässä sitten keskittyä opintoihin kun tulevaisuuden toimeentulo ahdistaa jo nyt. :sad: Onneksi on vielä yksi vuosi ihan suunnitellustikin jäljellä opintoja, niin kaikki ei ole tämän hakukierroksen (vaan vasta seuraavan! :skull: ) varassa. Ja viimeisen opintovuoden ajan ajattelin laittaa surutta hakemuksia myös täysaikaisiin työpaikkoihin.

Vierailija-YPAYRO
1 viesti
Moi.
Tällä hetkellä tuntuu, että oon ajautunut umpikujaan elämäntapani suhteen ja muutoksia on tehtävä, tai luhistun kasaan tässä itseni eristämisessä ulkomaailmasta — yhteisöistä ja yhteiskunnasta. Jotain rajaa tälle omalle välttelytaipumukselle pitäisi asettaa. Siksi ajattelin rekisteröityä tänne, jospa täällä olisi hyväntahtoisia ihmisiä kenellä samanlaisia intressejä, ja ehkäpä haasteita elämässä.
Moi.

Oon uusi tyyppi näillä saiteilla. Etsin täältä tietoa ja kirjavinkkejä runoudesta, erityisesti japanilaisesta lyhyt-runoudesta. Olen vasta näin ~30-vuotiaana herännyt kunnolla lukemisen ja luovan kirjoittamisen merkitykseen elämässäni. On tullut aiemmat elämänvaiheet paettua elämäni tarkoitusta ja turrutettua itseään pelkällä viihdehömpällä, mikä ei ole ollut hyväksi psyykelle ja henkiselle kasvulle. Kunnon monokulttuurista elelyä harrastanut... :thinking:

04.01.2026
Sivuston tietokannassa on muutama scifi-, fantasia- tai kauhuteemainen runoteos, tässä niistä lista: https://www.risingshadow.fi/searchlist/poetry . Ainakaan nyt silmäilemällä en huomannut, että noista mikään olisi japanilaista runoutta, joten sellaista ei ehkä valitettavasti tietokannasta löydy. Japanilaisia ja Japaniin sijoittuvia tarinoita kyllä muutoin löytyy, jos myös kertomakirjallisuus kiinnostaa.
Jos runous ylipäätänsä kiinnostaa, noista tietokannassa olevista runoteoksista voisin suositella kokeilemaan jotain Elli Lepän teoksista, jos sikäläisissä kirjastoissa on. Hän kirjoitti joskus vuosia sitten myös tänne foorumille ja runoissa oli mielestäni aina kaunista ja syvämietteistä kielenkäyttöä.
Jos itse muuten haluat kirjoittaa omia runojasi näytille foorumille, Leirinuotio on alue sitä vasten. Siellä on nykyään hyvin hiljaista eli kommentteja ei välttämättä juuri tule, mutta voi halutessaan kokeilla esimerkiksi käydä kommentoimassa jotain LordStenhammarin runoa - kenties hän vastavuoroisesti nakkaa palautetta sinulle.
Tervetuloa sivustolle! Terveisin yhteiskunta. Tai noh, ainakin yksi täkäläinen edustaja. :smile:
Sivuston tietokannassa on muutama scifi-, fantasia- tai kauhuteemainen runoteos, tässä niistä lista: [url=https://www.risingshadow.fi/searchlist/poetry]https://www.risingshadow.fi/searchlist/poetry[/url] . Ainakaan nyt silmäilemällä en huomannut, että noista mikään olisi japanilaista runoutta, joten sellaista ei ehkä valitettavasti tietokannasta löydy. Japanilaisia ja Japaniin sijoittuvia tarinoita kyllä muutoin löytyy, jos myös kertomakirjallisuus kiinnostaa.
Jos runous ylipäätänsä kiinnostaa, noista tietokannassa olevista runoteoksista voisin suositella kokeilemaan jotain [url=https://www.risingshadow.fi/author/3123-elli-leppa]Elli Lepän[/url] teoksista, jos sikäläisissä kirjastoissa on. Hän kirjoitti joskus vuosia sitten myös tänne foorumille ja runoissa oli mielestäni aina kaunista ja syvämietteistä kielenkäyttöä.
Ehkä joku runoutta täällä enemmän tunteva osaa suositella japanilaista tai muuta runoutta? (Itselläni tosiaan heikommin aihe hallussa. Ehkä kuvaavana esimerkkinä, että viime vuonna meinasi lähikirjaston itsepalveluajalla iskeä pieni epätoivo, kun en meinannut edes löytää koko runohyllyä mistään. :suprised: Oli akuutti tarve saada yhteen korttiin värssy, Tommy Tabermannin teksteistä olen pitänyt niin jotain häneltä halusin laittaa. Löytyi onneksi lopulta hylly, muutama Tabermann ja sopivalta tuntunut runo.)
Jos itse muuten haluat kirjoittaa omia runojasi näytille foorumille, [url=https://www.risingshadow.fi/wall/leirinuotio]Leirinuotio[/url] on alue sitä vasten. Siellä on nykyään hyvin hiljaista eli kommentteja ei välttämättä juuri tule, mutta voi halutessaan kokeilla esimerkiksi käydä kommentoimassa jotain [url=https://www.risingshadow.fi/wall/leirinuotio/1903-painaja-ja-muita-runoja?page=11#nav]LordStenhammarin[/url] runoa - kenties hän vastavuoroisesti nakkaa palautetta sinulle. :wink:
25.02.2026
Mustelmann
Kävin tänään syömässä vakiopizzeriassani. Joka kerta tilausta tehdessäni pizza äijä ilmoittaa, että jälkiruuaksi on tarjolla kahvia. Hänen ilmeensä ja äänenpainonsa antavat vaikutelman, että kyseessä olisi suurikin lahja. Tänään pizza äijä tuli pöytääni kertomaan vielä uudelleen, että kahvia olisi todellakin tarjolla. En ole ennen tähän mahdollisuuteen tarttunut, mutta tällä kertaa päätin juoda syönnin päätteeksi kupillisen. Vanhaa ja palanutta tervaahan se oli, kuten aavistelinkin.
Tykkäykset (1): Hopea
12.03.2026
Mustelmann
Kävin eilen juoksemassa kuntoportaita ja sinne ilmestyi joku tuntematon pappa, jonka kanssa vaihdoin muutaman sanan. Suuntasin sen jälkeen ehkä puolentoista kilometrin päässä olevalle ulkosalille ja kun olin palaamassa sieltä kotiin, sama pappa tuli minua vastaan ja heitettiin siinä uudet heipat. Kävin myös tänään juoksemassa portaita, jolloin pappa ilmestyi jälleen paikalle ja vielä samassa kohdassa kuin eilen. En tiedä, mikä on tämän kertomuksen pointti, mutta jos näen papan vielä joskus, kysyn sitä häneltä.
14.03.2026
Ageha
Mustelmann (12. maaliskuuta 2026)En tiedä, mikä on tämän kertomuksen pointti, mutta jos näen papan vielä joskus, kysyn sitä häneltä.Jos kyseessä olisi elokuva, voitaisiin ennakoida seuraavaksi luvassa olevan dramaattisia käänteitä (kenties kuntoportaiden ja ulkosalien sulkemisuhka?), jotka johtaisivat kauniin sukupolvien välisen ystävyyden syntyyn. Tosielämästä paha sanoa mitä tämä meinaa.
[quote=Mustelmann (12. maaliskuuta 2026)]En tiedä, mikä on tämän kertomuksen pointti, mutta jos näen papan vielä joskus, kysyn sitä häneltä.[/quote]
Jos kyseessä olisi elokuva, voitaisiin ennakoida seuraavaksi luvassa olevan dramaattisia käänteitä (kenties kuntoportaiden ja ulkosalien sulkemisuhka?), jotka johtaisivat kauniin sukupolvien välisen ystävyyden syntyyn. Tosielämästä paha sanoa mitä tämä meinaa. :smile:
14.04.2026
Fiktiivi
Hesarin otsikko kiinnitti huomioni: Meloni moitti Jeesuksena esiintyneen Trumpin haukkuja paaville
No, ei kai tässä, maailmanpolitiikan normipäivä vuonna 2026. Otsikko ei edes ole erityisen liioitteleva. Loppuukohan tämä ympärivuotinen aprillipäivä joskus...?
Hesarin otsikko kiinnitti huomioni: [url=https://www.hs.fi/maailma/art-2000011942148.html]Meloni moitti Jeesuksena esiintyneen Trumpin haukkuja paaville[/url]

15.04.2026
Ainakin otsikko koettaa olla informatiivinen.
Ainakin otsikko koettaa olla informatiivinen. :laugh:
Olisi ollut Trumpille tuhannen taalan paikka vetäytyä Iranin sodasta ja esiintyä suurena hartaana kristittynä. Tyyliin: "Keskustelin paavin kanssa, hyvä henkevä keskustelu, me kaksi suurta älykästä miestä, tutkin sydäntäni, Jumala sieltä löytyi, sanoi minulle ole hyvä mies sotimati Lähi-idässä ja keskity olemaan PARAS presidentti IKINÄ omalla mantereella, ja niinhän minä olen, Jumala on mahtava, Amerikka on mahtava, Minä olen mahtava!!!" :roll: