Kategoria: Konserttisali | 18 viestiä | 163 lukukertaa
Vastannut: Melian, 18.05.2026

Mikä sinua potuttaa nyt?

29.11.2013
The Big Bad Wolf avatar
Matikkakisan tulokset. En tehnyt koetta virallisesti, joten mitenkään en olisi voinut selvitä seuraaville tasoille tai mikä palkinto olikaan kyseessä. Tein koko jutun huvikseni. Nähdäkseni miten olisin menestynyt.

Oletan, että tästä oli kyse.

Ope on ehtinyt tarkastaa neljä viidesosaa. Näillä tuloksilla olin jo koulun paras. Voi...

Edit: Sain sitten 26 pistettä, alimmillaan koulusta pääsi 19 pisteellä jatkoon. Maksimi 48.
Muokannut The Big Bad Wolf (02.12.2013)
30.11.2013
Emelie avatar
Kolusin eilen yhtä ulko-oven ja kylpyhuoneen vieressä olevaa kaappia, ja tajusin, että kaapin takaseinässä on hometta. :huh: Ilmankos olen oireillut allergisen nuhan kaltaisesti (niiskutusta ja silmäoireita). Hain eilen homeenpoistoainetta ja tänään aamupuhteina pesin sen seinän. Toivottavasti se auttoi eikä se home ole oikeasti vallannut sitä seinää siellä kaapin takana.
30.11.2013
kyty avatar
Aluerajoitukset pännivät. Haluaisin ostaa yhtä TV-sarjaa, mutta se ei tietenkään ole myynnissä täkäläisessä iTunesissa. En pidä "tekijät ovat itsekkäitä tyhmiä"-asenteesta, mutten yhtään enempää aluerajoituksista. Ei, en halua ostaa sarjan tunnaria tai podcastia aiheesta, haluan ne itse jaksot...

Ilmeisesti ei ole laillista tapaa hankkia tuota kun ei 1-alueen levyjen tilaaminenkaan tule kysymykseen.
02.12.2013
Asia, jota ei toivoisi joutuvansa sanomaan: täytyy putsata kylppärin katto. Äääh...
03.12.2013
Kuunliekki avatar
Uah, potuttaa kun uusien viestien näkyminen ei toimi. Marraskuussa ei paljoa ehtinyt täällä lueskella, mutta joitain ketjuja olen lukenut. Nyt kun olisi aikaa oikeasti lukea kaikki kiinnostava mitä tänne on tullut, se on lähes mahdotonta. Yritä siinä sitten löytää kustakin topicista se viesti mitä ei ole vielä lukenut tai edes ne ketjut joihin ei ole koskenutkaan, kun lukemattomia on luettuina ja luettuja lukemattomina. -.- Kai se selviäis kun kävis vaan järjestelmällisesti läpi kaiken mitä tänne on kirjotettu marraskuussa, mut ei tunnu energia riittävän siihen. Sit ärsyttää koko homma enkä jaksa lueskella täällä sitäkään vähää ja viestejä kertyy aina vain lisää ja kierre on valmis. Tietty sitä vois ignoorata kaiken mitä täällä on tapahtunu viime aikoina ja lukea vaan oikeasti uudet viestit, mut ei sekään tunnu kivalta.
04.12.2013
Piru Naiseksi avatar
Moterni informatsiooni-teknoloogia koukkuilee taas.
Lähetin eemeliä erääseen kilpailuun mutta sain oitis vastauksen: liitteeksi oheistamani itse teksti ei ollut auennut vastaanottajan koneella. Sieltä pyydettiin .doc-muotoista tiedostoa. Kyllähän minä suollokseni .doc -tyyliin mielestäni tallentelin ... no, taisi olla .docx se tiedostopääte - mutta ei kai yksi äksä suorite sellaista äksiöniä, että teksti muuttuu jokaohjelmin aukeamattomaksi...! :evil:
Onneksi sain siis huomautuksen todella pikaisesti ja lähetin mestaritekstini mestarillisesti postiohjelman viestikenttään liimattuna. Kyy matoi kyseiseenkin prosessiin, sillä en ollut löytää postiohjelmasta muotoilukomentoja. (Käytän niitä niin harvoin.) Sain kuitenkin viestin lähetettyä mutta aikaa taas kului.
Jaksan harmissani marmattaa siitä, että nämä tietotekniset järjestelmät vaativat käyttäjiltään niin muotovalioista osaamista.
04.12.2013
Rinja avatar
Piru NaiseksiKyllähän minä suollokseni .doc -tyyliin mielestäni tallentelin ... no, taisi olla .docx se tiedostopääte - mutta ei kai yksi äksä suorite sellaista äksiöniä, että teksti muuttuu jokaohjelmin aukeamattomaksi...! :evil:
Kyllä .docx-pääte valitettavasti on sellainen - toisin kuin .doc -, ettei se oikein tahdo aueta jos koneella ei ole Microsoftin Officea. Siksi .docx-muotoisia tekstejä ei otettu vastaan esimerkiksi Risingin kirjoituskisassa. Kerrottakoon myös, että minun elämäni on ollut vaikeaa tämän syksyn, kun olisi pitänyt lukea eräällä kurssilla muiden kirjoittamia esseitä ja he tuppasivat lähettämään ne .docx-muodossa, jota en itse saanut auki. Jouduin joka kerta pyytämään opettajalta, että muuttaisi sen minua varten pdf:ksi, ja kurssin loppua kohden en enää kehdannut pyytää kun opettaja tuntui alkavan väsähtää touhuun.
05.12.2013
Echramath avatar
Rinja
Kyllähän sen nyt sentään pitäisi Libre Officella aueta – pitää vain hakea uusin tai ainakin tarpeeksi uusi versio, eikä ihmetellä miksei docx aukea Open Officella, joka on vanhempi kuin Microsoft Office 2007. Libre Officehan on se projekti, johon merkittävä OpenOffice.orgin kehittäjäporukasta karkasi joskus 2009 (kun Oracle osti Sunin, sellainen tarina).

Mutta tällaisiahan ne meikäläisenkin murheet nykyään ovat.
LunaJei avatar
Koneiden kanssa ongelmia minullakin. Tuhat kertaa jo käynyt niin, että kun olen suoraan viestikenttään jotain kirjoittanut vaikkapa täällä tai jossain toisessa foorumissa yms. niin sillä aikaa sivu on automaattisesti kirjannut minut ulos, ja koko pitkä(hkö) tekstini katoaa. Tai vaihtoehtoisesti supermodernin läppärini netti on katkennut.
Athilora avatar
Nexus Mod Manager päivittää itseään. Tehnyt sitä jo melkein vuorokauden enkä saa siksi Skyrimiin Jarlaxle Baenren hattua.
Dragonil avatar
Surkeat itsenäisyyspäiväjuhlat. Itselleni itsenäisyyspäivä on tärkeä, oikeastaan tärkein juhla koko vuodessa - ja arvokkain. Kouluni ei tunnu ajattelevan samoin. Kertakaikkisen surkea juhla. Kasiluokkalaisten haparoivat musiikkiesitykset (yleensä kunnia soittaa tärkeimmissä juhlissa on annettu ysiluokkalaisille, ihan taitoeron takia), harjoittelematon tanssiesitys kasiluokalta (eli kaikki on kasien syytä...? :lol: ) jne. jne. Huoh... Ala-asteella kaikki oli paremmin.
08.12.2013
Warghast avatar
tuntuu, että tänään potuttaa jälleen vähän vaikka mikä.. lähtien omasta -sangen lihaisasta- ulkomuodosta, parisuhteettomuuteen ja siitä kumpuavaan, korvissa humisevaan yksinäisyyteen kuin myös heikosta biologisesta kädestäni, joka päätti taas alkaa särkemään kun olisin kirjoittanut jotain, aina omaan kolmenkymmenen vuoden ja kymmenen kuukauden ikään asti.

tästä puuttuu enää theriantropia, jotta viikko olisi mitä mainioin...
08.12.2013
Strato avatar
Huominen matikan tentti. Pitkästä uurastuksesta huolimatta mikään kurssin asia ei tunnu jäävän mieleen tai edes noudattavan mitään logiikkaa... :huh:
Kitten avatar
Koulussa tulee kamala kiire. Olen viimeisen viikon poissa, ja nyt seuraavan kolmen päivän aikana pitäisi saada kuvistyö valmiiksi, pitää äikässä esitelmä ja tehdä 5 koetta :huh:
Vanamo avatar
Echramath
Rinja
Minäkin olen jämähtänyt Open Officeen, mutta nyt lähdin metsästämään ja lataamaan tuota Libre Officea, josta en siis ollut koskaan ennen kuullutkaan. Kiitos siis tästä!

Jos nyt yritän aiheessakin pysyä, niin säännöllisesti potuttaa, kun miniläppärini on kovin hidas. Nettiselailu hoituu puhelimella paljon nopeammin, mutta esimerkiksi foorumiviestien kirjoittamiseen se ei oikein sovellu.

Pitäisi myös miettiä vaihtaisinko Operan johonkin toiseen selaimeen. Otin sen tällä läppärilläni käyttöön Firefoxin sijaan, kun sitä suositeltiin kevyempänä. Nykyään törmään kuitenkin jatkuvasti sivuihin, jotka eivät oikein halua toimia Operalla ja joudun sitten avaamaan Chromen tähän rinnalle. Toisaalta osa ongelmista johtuu myös siitä, että monet nettisivut ovat aivan liian raskaita koneelleni. Gmailin käyttäminen on esimerkiksi yhtä tuskaa, mutta kaikkea sähköpostittelua ei vain valitettavasti oikein voi kätevästi hoitaa puhelimella, jolla Gmail toimii kuin unelma.
The Big Bad Wolf avatar
Meni bilsankoe huonosti. Aamu, eka tunti, ei aikaa lukea välkillä. Revin valtaosan vastauksista hatusta. En ole koskaan ennen oikeasti heittämään monivalintoja arvalla, mutta nyt. Ja vika tehtävä, voi loistavaa. Yhdeksän pisteen essee aiheesta, johon hyvällä säkällä saa edes nuo yhdeksän sanaa. (valitse jokin ihon aisti ja kirjoita siitä.) Selitin sitten kaikkea asian vierestä, mutta kamu pani paremmaksi. "Kylmää aistivat aistisolut aistivat kylmää."
Jewel avatar
Flunssa. Sairastan harvoin, mutta nyt olen ollut kipeänä jo viikon. Väsyttää, mutta en saa nukutuksi, kun yskittää. :sad:
Nafisan avatar
- Kiire, jonka vuoksi naputtelin kakkos kandini kasaan yhdeltä istumalta (12 tunnissa) ja tuntuu, että siitä tuli ihan kamala. Huomenna saan kuulla tuomion. Lisäksi pitäisi naputtaa kymmenen sivua gradua ja 15 sivua esseetä tämän viikon aikana.

- Rising lagaa lumisateen vuoksi. Muistuttaa liikaa tunnetta siitä, kun olin tänään kuuden tunnin luentojen jälkeen pihalla ja lumi hakkasi naamaan.
Piru Naiseksi avatar
Oma henkilökohtainen keskusyksikköni ei saa ohjatuksi kehoani tekemään yksinkertaisiakaan liikkeitä niin napakasti tai sulokkaasti kuin haluan. Harjoitus auttaa mutta vain hieman - ja hitaasti. (Onneksi harjoittelu on sentään hauskaa!) Tekisi mieli liikuskella ulkonakin mutta liukkausvaara vaanii: äsken tuli kännykkääni varoitus jalkakäytävien paikottaisesta, vaarallisesta liukkaudesta. Tilaamani varoituspalvelu siis toimii, mikä sinänsä ei minua potuta. Mutta varoituksen tulo potuttaa samalla tavoin kuin ennustettu synkeä sää. "Älä tapa viestintuojaa", pulpahtaa mieleeni tämäntyypisissä tilanteissa. Mutta miksei sääennuste voisi luvata edes kulkukelpoista talvikeliä, jos ei pikaista kesää voikaan povata?
Ei huvita liikkua niin runsaasti kuin valoisana, sulateisenä vuodenaikana ... ja painoni nousee monta sataa grammaa :evil: .
Kirjaneito avatar
Nuha. Eilen olin täysin kunnossa, tänään olen niistänyt ja aivastellut valehtelematta koko päivän. :huh: Ja nyt tuloaan tekee myös inhoamani "kuiva yskä". Huomenna alkaa koeviikko eli ei ihan parhaimpaan paikkaan osunut. No, toivottavasti ei kuume nouse...
Skie avatar
Sää. Viikonloppuna kärvisteltiin töissä -37 asteen pakkasessa ja jossain vaiheessa jonkun mittari otti -43 asteen lukemiakin. Sitten menee vuorokausi ja yhtäkkiä ollaankin jo plussan puolella. Oikeasti, koita nyt sitten pukeutua sopivalla tavalla kun lämpötiloissa voi tapahtua tuollaisia 40 asteen heittoja.
12.12.2013
Piru Naiseksi avatar
Kehno muistini: en muistanut, että suuri osa kirjastomme asiakastietokoneista on tänä aamupäivänä varattu. (Onneksi pääsin vara-Piihemmon ääreen mutta tietokonesalia levottomammalle paikalle.)
Rahatilanteeni/saituuteniko: mieli tekisi lähteä pistämään jalalla rumasti päivätansseissa mutta paljoksun lipun hintaa. (Toisaalta minulla on alkuillasta harjoitukset, joten tansseista tulisi nopea lähtö.)
Sääennuste, joka uhkailee ulkonaliikkuvia myrskyvaroituksin. Inhoan sisälle sidottuna olemista!
12.12.2013
Scartti avatar
a) en pysty varaamaan kirjaa Sydänverellä, koska Piki ei anna valita noutopaikkaa.. pitää tunkkinsa prkl.

b) Twitter apps uudistui, taas... koko ajan menee huonompaan suuntaan.
14.12.2013
Ihmisten odottaminen. :sad: Jos jotain on määrä tapahtua "mahdollisimman aikaisin", ei se minusta tarkoita, että tapahtuu joskus iltapäivällä. Ja kun ei voida edes itse mitään ilmoittaa, vaan pitää soitella perään ja kysyä, missä ovat menossa. Yhtä koulutyötäkin pitäisi tehdä, mutten osaa keskittyä minkään jutun tekemiseen, jos tiedän, että edes nyt parin tunnin sisällä pitää lähteä jonnekin. Sekin potuttaa.

Lisäksi potuttaa, että jonkin asian harmittaessa miulla tulee mieleen kaikki aiemmat kerrat, jolloin sama asia harmittanut, jolloin harmittaa oikein kunnolla.
14.12.2013
Scartti avatar
Ostin tytölleni verhot.. tänään piti laittaa pakettiin, mutta tajusin, ettei siinä paketissa ole kuin yksi sivuverho. Jotenkin mun logiikalla ei voida myydä valmisverhopakettia, jossa on yksi verho.. siis laittaako joku yhden verhon roikkumaan tai maksaa yli 100 € parista verhosta :shock: Joo, ostan todella harvoin verhoja. Viimeksi ehkä 10 vuotta sitten ja sillon niissä paketeissa oli kyllä ihan kaksi verhoa. Ei ole enää edes kuittia tallessa, että voisin vain tyynesti palauttaa sen ja tarjouskin loppui, enkä todellakaan halua maksaa YHDESTÄ verhosta yli 50 €. Huoh, opettele lukemaan niitä pakettien merkintöjä.