Pisania avatar
Vastannut: Darkki, 24.09.2025

Sivuston ulkoasuun muutoksia

20.08.2025
Darkki avatar
Olen tässä jonkin aikaa miettinyt, että olisi ehkä tarpeellista tehdä pitkästä aikaa sivuston ulkoasulle jotain. Teknisiä uudistuksia sivustolle tullut paljonkin viimeisten vuosien aikana, mutta sivuston ulkoasu on ollut aika pitkälti samankaltainen jo lähemmäs kymmenen vuotta. Aika olisi siis tehdä uudistus, mutta millainen ... ?!

Olen nyt tässä viikon päivät koittanut rakentaa uutta ulkoasuteemaa, jollaiseksi ehkä itse koen, että sivuja olisi kiva uudistaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että muut olisivat asiasta samaa mieltä ja fakta on, että kaikkia ei voi miellyttää vaikka millaiseksi sivut ikinä tekisikin. Siksi ajattelin, että tässä on nyt järkevintä saada mahdollisimman monelta käyttäjältä mielipiteitä ja ideoita, jotta saisimme tehtyä uudesta ulkoasusta mahdollisimman toimivan ja miellyttävän käyttää.

Tässä on nyt hahmotelmaa uudesta ulkoasusta, jonka kantavana teemana on ollut selkeys, modernimpi ulkoasu ja helppolukuisuus. Huomiona, että tämä on vasta hyvin raakile ja tässä ulkoasussa on vielä PALJON tekemistä. Mielelläni kuitenkin kuulisin teiltä jo fiiliksiä miltä tuntuisi, jos ulkoasu menisi tähän uuteen suuntaan. Kaikki risut ja ruusut ovat erittäin tervetulleita, koska niiden kautta pystyn hahmottamaan paremmin epäkohtia, jotka kaipaavat vielä muutoksia. Toki olisi myös kiva huomata mistä asioista uudistuksissa tykkäätte :)

Huom! Uutta ulkoasua pystyvät katsomaan vain kirjautuneet käyttäjät, sekä tärkeimpänä huomiona on, että uusi ulkoasu on rakennettu nyt vain toimimaan kirjasivuilla. Voitte kyllä katsoa myös muita sivuja lisäämällä minkä tahansa sivun osoitteen perään "?uusi" ilman hipsuja, mutta MITÄÄN koodauksia muiden sivujen osalta ei ulkoasuihin ole tehty, joten todennäköisesti sivut näyttävät todella huonoilta :) Suosittelen siis katsomaan uutta ulkoasua vain kirjasivuilla toistaiseksi.

Uutta ulkoasua voi demota esimerkiksi osoitteessa:
https://www.risingshadow.fi/book/9708-rautaliekki?uusi (ei enää käytössä)
Aulis avatar
Ensituntumalta ulkoasu näyttää oikein selkeältä.

Itse pidän huomattavasti enemmän nykyisestä mustasta taustaväristä. On jotenkin omaan silmään mukavampi, sopii lisäksi sivuston nimeen ja erottuu edukseen muista nettisivuista.
Tykkäykset (1): Darkki
Darkki avatar
Kiitos Aulis kommentista! Tosiaan värisävyt uudessa ulkoasussa ovat nyt aika vaaleat. Vaihtoehdot olivat rakentaa teemaa suoraan tummalle tai vaalealle pohjalle, ja päädyin testaamaan nyt vaaleaa sävyä. Hyvä puoli on, että värisävyjä voi muuttaa ja tummentaa tarvittaessa :)
Darkki avatar
Testailut jatkuvat, ja olisi hienoa kuulla teidän mielipiteenne siitä, mikä uuden ulkoasun kirjasivuilla on nykyistä parempaa tai toimivampaa. On hyvin mahdollista, että kaikkien kokeilujen jälkeen päädymme lopulta siihen, että paras ratkaisu on pitäytyä tässä nykyisessä ulkoasussa, mutta tuoda tänne mukaan ne uudet parannukset, jotka on havaittu toimiviksi uuden ulkoasun testailuissa.
Darkki avatar
Kiitos kaikille jotka antoivat palautteita tämän osalta! Tuli myös paljon privaattipalautetta :)

Päädyin nyt lopulliseen ratkaisuun, että tulemme parantamaan tätä nykyistä ulkoasua. Tässä on paljon potentiaalia kehittää vielä tätä eteenpäin ja turha keksiä uutta ulkoasua, kun niin moni nähtävästi tykkää tästä nykyisestä. Tulen parantamaan sivuston ulkoasua tässä lähiviikkojen aikana, joten näette kokoajan kun sivuilla tulee muutoksia.

Edelleen toki saa antaa palautetta ja toivoisinkin sitä. Mikä tahansa sivustolla kaipaa uudistusta tai jos demosivujen ulkoasussa on jotain parempaa kuin täällä, niin vinkatkaa näistä ihmeessä! Yritän parannalle nyt sivut mahdollisimman hyviksi muokaten tätä nykyistä ulkoasua :)
Tykkäykset (2): Freyja, Ageha
22.08.2025
Darkki avatar
Nämä nykyiset ulkoasut muuttuivat jo nyt melko paljon varsinkin kirjasivun osalta ja parhaiten muutoksia näkee esimerkiksi sivulla:

Pientä säätöä nämäkin kirjasivut vielä vaativat siellä täällä, mutta nyt sivuilla on jo erinäisiä mukavia uudistuksia ja ulkoasun viilauksia käytössä.
Tykkäykset (1): Kyynel
26.08.2025
Darkki avatar
Nyt voit klikata kirjan sivuilla kirjan kansikuvaa suurentaaksesi kuvan isommaksi. Kännykän ruudulla kuva menee koko ruudun kokoiseksi.