Ulkomaisia nuortenklassikoita
Scifin ja fantasian kannalta merkittävistä kirjailijoista ovat esittelyssä seuraavat: Lloyd Alexander, Edgar Rice Burroughs, Arthur Conan Doyle, Rudyard Kipling, Ursula Le Guin, Jack London, Hieronymus von Münchhausen, Jonathan Swift, Mark Twain ja Jules Verne.
Mitä klassikot ovat? Perinteisesti ne on nähty kirjoina, jotka ovat selviytyneet elinvoimaisina isältä pojalla, joskus jopa satoja vuosia. Uudetkin teokset saattavat muuttua hyvinkin nopeasti klassikoiksi, niitä käännetään eri kielille ja niistä otetaan toistuvasti uusia painoksia.
Tämä teos esittelee lukijalle kolmekymmentäyksi ulkomaista nuortenkirjailijaa ja runsain mitoin heidän klassikkotuotantoaan. Jokaisesta kirjailijasta on tuotu esiin henkilötiedot, kotipaikka, koulutustausta ja suomennetut teokset, joista keskeiset ovat myös kuvailun ja analysoinnin kohteina. Teos valottaa kirjailijan persoonaa ja elämänvaiheita sekä antaa mahdollisuuden tarkastella hänen kirjallista tuotantoaan tätä taustaa vasten.
Teosluetteloita ja -hakemisto.
Mervi Koski
Mervi Koski (s. 1955) on Hämeenlinnan kaupunginkirjaston lasten- ja nuortenosaston osastonjohtaja, joka on kirjoittanut nuorille lukijoille niin tietokirjoja kuin tarinoitakin.
Mervi Koski on syntyisin Tampereelta. Filosofian maisteriksi hän valmistui Tampereen yliopistosta aineinaan muun muassa kirjallisuustiede, suomen kieli ja informatiikka. Perheeseen kuuluu aviomies, kolme aikuista lasta, miniöitä, vävyjä, mummoja, enoja... tavallisia koiria ja jokunen villakoirakin sängyn alla.
BTJ-Avaimen kirjailijaesittelyt
Sarja sisältää 18 teosta.
Alasarja Ulkomaisia nykykertojia
Alasarja Kotimaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita
Alasarja Kotimaisia nykykertojia