Nukkekuningas
Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: David Martin. Nidottu.
Sotia ja juonitteluja!
Silvanestin haltiavaltakunta on saavuttanut lähes entisen suuruutensa. Mutta kun Porthios palaa takaisin kotimaahansa, hän aloittaa kapinan nuorta Gilthasia, omaa veljenpoikaansa vastaan.
Gilthasin huolia lisäävät vihreiden lohikäärmeiden ja Takhisiksen ritarien uhkaukset. Gilthasin on valittava sukulaisuuden ja kunnian väliltä sodan ja juonittelun keskellä.
Douglas Niles
Douglas Niles (s. 1954) on yhdysvaltalainen pelisuunnittelija ja fantasiakirjailija. Hän oli yksi Dragonlancen maailman kehittäjistä. Niles asuu Wisconsinin maaseudulla vaimonsa Christinen kanssa. Heillä on poika David ja tytär Allison, joka palveli Irakin sodassa. Douglas Nilesin harrastuksiin kuuluvat patikointi, pyöräily, kitaran soitto sekä ajan viettäminen perheen ja ystävien kanssa.
Dragonlance: Kaaoksen sota
Sarjan suomentaminen jäi kesken.
Pääsarja Dragonlance
Kirjan alkua vaivasi pieni huolimattomuus yksityiskohdissa. Lisäksi varsinkin alussa samoja asioita toistettiin kertomakohdissa. Dialogi eteni kevyesti, mutta hyvin. Huolimattomuus ja toisto tulivat esiin siinä määrin että huomasin sen, vaikken virheitä erikseen etsikään. Kirjan tapahtumat etenivät kahdella tasolla siten, että varsinaista tarinaa kerrottiin ja täydennettiin lukujen lopussa eräiden hahmojen keskustellessa asioista. Tämä tuntui alusta saakka irralliselta, mitä se oli loppuun saakka. Olen pitänyt Nilesia hitusen parempana kirjoittajana, ehkä annettu aihetta ei vain ollut helppoa pukea kirjaksi? Kevyt Dragonlance-sarjaa täydentävä kirja, jonka lukematta jättämisellä ei menetä mitään. Varsinkaan menetystä ei tunnu, jos DL:ää seuraa suomeksi, sillä monia muita haltiavaltakuntiin sijoittuvia kirjoja ei Jalava ole kääntänyt.