Hylätyt
Alkuteos ilmestynyt 2003. Suomentanut Ilkka Äärelä. Nidottu.
Maailmanloppu on tullut… ja mennyt.
Maa on karu, kuiva ja sangen tyly paikka menneisyydestä palanneille selviytyjille. He ovat paitsi tuntematon tekijä maailmassa, jossa yllätyksiä ei kaivata, myös vakava uhka planeetan niukoille ravintoresursseille.
Vaikka Mo’Steel onnistui nousemaan rosvoilijoiden klaanipäälliköksi kukistamalla Hawkin, selviytyjien on vielä uurastettava voittaakseen vaeltajakansan epäluulot. Rosvoilijoiden perinne vaatii, että heimon pitää lähteä pitkälle marssille kohti Pimeää vyöhykettä ja uuden klaanipäällikön mitellä voimiaan petojen jättiläismäistä johtajaa vastaan.
Mutta riittävätkö äly tai nokkelasti sepitetyt tarinat suojelemaan selviytyjiä Maan arvaamattomilta vaaroilta? Vai häviävätkö he sukupuuttoon kuten planeetan muut lajit – yli viisisataa vuotta sitten?
K. A. Applegate
Katherine Alice Applegate on syntynyt vuonna 1956 Michiganissa Yhdysvalloissa. Hän on asunut Texasissa, Floridassa, Kaliforniassa, Minnesotassa, Illinoisissa ja Pohjois-Carolinassa ja työskennellyt muun muassa eläinlääkärin apulaisena, konekirjoittajana ja tarjoilijana. Nykyisin Applegate asuu jälleen eteläisessä Kaliforniassa. Applegaten perheeseen kuuluvat aviomies Michael Grant, joka on myös nuortenkirjailija, Kiinasta vuonna 2003 ottolapseksi otettu tytär Julia sekä poika Jake. Kotona on myös kaksi kissaa ja kaksi koiraa. Applegate harrastaa sellon soittoa, matkustelua, lukemista ja puutarhanhoitoa.
Kirja on hyvä, mutta pidän itse enemmän niistä sarjan kirjoista, missä selviytyjät ovat vielä aluksella. Kirjan juoni kulki sujuvasti eteenpäin, tosin se oli paikoitellen hieman ennalta-arvattava. Henkilöt olivat Applegaten tapaan kuvattu hyvin, ja heihin pääsi hyvin sisään. Kirja oli Applegaten tapaan todenmukainen, sitä lukiessa kuvitteli itsekin olevansa rappeutuneella maa-planeetalla.