Vieras aikojen takaa
Alkuteos ilmestynyt 1981. Suomentanut Eila Kivikkaho. 3. painos 1990.
Askeleet tulevat kuin suoraan hiljaisuudesta häntä kohti, pysähtyvät huoneen kynnykselle. Nora tuntee että joku on hänen takanaan, odottaa, tarkkailee. Milloin hän koki sen ensi kerran? Sitä Nora ei tiennyt.
Askeleet tyhjässä asunnossa, kummalliset puhelinsoitot, surullinen nukke, kävelyt autiotalon puutarhassa, jonne Ludde-koira aina kiskoi taluttajansa – mitä ne merkitsivät?
Hän ei tiennyt... Mutta hitaasti Nora alkaa ymmärtää että joku ajan ja paikan tuolta puolen haluaa saada yhteyden häneen...
Maria Gripe
Maria Gripe (o.s. Walter, 1923–2007) oli ruotsalainen lasten- ja nuortenkirjailija. Hän sai Astrid Lindgren -palkinnon vuonna 1972 sekä Hans Christian Andersen -palkinnon elämäntyöstään vuonna 1974.
Maria Gripe syntyi Vaxholmissa. Gripe valmistui ylioppilaaksi Tukholmassa ja opiskeli yliopistossa. Vuonna 1946 hän avioitui Harald Gripen kanssa, joka sittemmin kuvitti useimmat Maria Gripen kirjat.
Kirjallisuutta
Ulkomaisia lasten- ja nuortenkirjailijoita. Toimittaneet Niklas Bengtsson ja Tittamari Marttinen. BTJ 1997.
Rakasti tätä kirjaa!! Se oli niin ihanan pelottava, jännittävä ja... ihana!!
Tämä ei ollut niin hyvä kuin aiemmin lukemani Pörriäinen lentää hämärissä, mutta hyvä kirja se oli silti. Pidin ideasta ja salaisuudesta, joka liittyi Agnes Ceciliaan. Myös Cecilia-nukke oli ihana. Pidän Gripen kirjoitustyylistä.