Rakettilaivan kadetti
Alkuteos ilmestynyt 1948. Suomentanut Hugo L. Mäkinen. Kansikuvan tekijää ei mainita. Nidottu.
On vuosi 2075. Avaruusvartio ottaa vastaan uusia kadetteja. Maasta tulleet Fred ja Tex ovat tutustuneet toisiinsa jo matkalla, ja 30 000 km päässä maasta kiertävässä koululaivassa he tapaavat nuorukaisia monilta eri planeetoilta. Oscar on syntynyt Venuksen siirtokunnassa ja Pierren koti sijaitsee eräässä Jupiterin kuussa. Mutta kaikissa heissä on yhteistä se, että he ovat valiojoukkoa, perinpohjaisten ja fyysillisten kokeiden perusteella valittuja. Avaruusvartion tehtävänä on pitää yllä rauhaa ja järjestystä Aurinkokunnan Liitossa, ja sen miehiltä vaaditaan perinpohjaisen koulutuksen ja asiantuntemuksen lisäksi vankkumatonta moraalista ryhtiä ja rohkeutta. Monet seikkailut odottavat nuoria kadetteja.
Robert A. Heinlein
Robert Anson Heinlein (Yhdysvallat, 1907–1988) alkoi kirjoittamaan amerikkalaisiin science fiction -lehtiin vuonna 1939 ja pysyi tieteiskirjallisuuden kentän vaikuttajana seuraavat neljäkymmentä vuotta. Hän tunnettiin yhtenä ”kolmesta suuresta” tieteiskirjailijasta Isaac Asimovin ja Arthur C. Clarken kanssa. Heinlein sai Hugo-palkinnon seitsemän kertaa ja vuonna 1975 hänelle myönnettiin elämäntyöstään Yhdysvaltain tieteiskirjailijoiden yhdistyksen ensimmäinen suurmestaripalkinto. Heinleinin kirjoja on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta.
Raketti-sarja
Science Fiction -kirjat eli TIETEISROMAANIT ovat uusi kirjallisuuden laji, joka viime vuosina on huimaavalla vauhdilla valloittanut maailmaa. Amerikassa se on jo syrjäyttänyt salapoliisiromaanin ja päässyt kaikkien ikäluokkien mielilukemiseksi.
Tieteellinen seikkailuromaani on eräänlainen kuvitelma ajasta – eikä varsin kaukaisestakaan – jolloin tiedemiesten saavutukset on sovellettu käytäntöön ja avaruuden valloitus alkanut. Kyseessä ei suinkaan ole mielikuvituksen vapaa riehunta. SF-kirjojen tapahtumat perustuvat nykyaikaisen tieteen saavutuksiin ja vastaavat tiedemiesten käsitystä siitä, miten kehitys todellisuudessa tulee etenemään.
Sarja sisältää 3 pääteosta ja yhteensä teoksia 3 kpl.