Risingshadow

Seikkailuja mikrobien maailmassa

Ole Eklund
Seikkailuja mikrobien maailmassa - Ole Eklund
ei arvioita

Alkuteos ilmestynyt 1943. Suomentanut Elias Saarinen.

Äskettäin manalle mennyt dosentti, fil. tri OLE EKLUND oli paitsi tiedemiesalallaan tunnettu yleistajuisista tieteellisistä sanomalehtipakinoistaan ja esitelmistään. Viehättävästi sommitellussa kirjassaan »Seikkailuja mikrobien maailmassa» hän kuvailee mukaansatempaavasti ja ajatuksiaherättävästi kahden nuorukaisen elämyksiä meitä ympäröivässä, mutta paljain silmin näkymättömissä olevassa pienoismaailmassa. Vaikka nämä kertomukset kuvastavatkin rehevää mielikuvitusta, ne kuitenkin perustuvat todellisuuden pohjalle ja päästävät meidät kurkistamaan olioihin ja olosuhteisiin, jotka muuten vain suurennuslasi meille paljastaa. Kirjoittaja on itse myös kuvittanut teoksensa, ja siinäkin suhteessa on pidetty silmällä kuten tekstissäkin totuudellisuuden vaatimusta.

»SEIKKAILUJA MIKROBIEN MAAILMASSA» on alallaan oikea nuorten aarreaitta, joka tuottaa samalla sekä viihdytystä että hyötyä, ja asiantuntevana helppotajuisena esityksenä se kiinnostaa vanhempaakin lukijaa.

Adlibris: tarkista saatavuus

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Caapparin kääty (Roistoakatemia #1)
★ 9.22 / 23
Käärmeenlumooja (Faunoidit #1)
★ 8.80 / 266
Uinuvien kirjojen kaupunki (Zamonia)
★ 8.76 / 101
Skandar ja yksisarvisvaras (Skandar #1)
★ 8.76 / 12
Liikkuva linna (Howlin maailma #1)
★ 8.66 / 355
Varjojen kaupungit I–III (Varjojen kaupungit)
★ 8.64 / 88
Kapteeni Sinikarhun 13 1/2 elämää (Zamonia)
★ 8.64 / 142

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Ole Eklund

Ole Eklund (1899–1946) oli suomalainen kasvitieteilijä, oppikoulun opettaja ja ruotsin kielellä kirjoittanut lastenkirjailija.

Eklund pääsi ylioppilaaksi 1916 ja valmistui filosofian kandidaatiksi 1925 sekä tohtoriksi 1931. Eklund toimi Helsingin ruotsalaisen lyseon luonnonhistorian ja maantieteen vanhempana lehtorina 1929–46, Helsingin ruotsalaisen yhteiskoulun kemian ja fysiikan opettajana 1924–45 sekä Helsingin yliopiston kasvitieteen dosenttina 1933–46. Ole Eklund oli naimisissa vuodesta 1927 Gerda Johanna Lunelundin kanssa.

Eklund myös kirjoitti ruotsinkielisiä lastenkirjoja (Seikkailuja mikrobien maailmassa, 1943, suom. 1946) ja käänsi ruotsiksi saksalaista yleissivistävää luonnontieteellistä kirjallisuutta.

Tekstilähde: Wikipedia.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja