Molly Moon ja arvaamaton aikamatka
Alkuteos ilmestynyt 2006. Suomentanut Ulla Selkälä. Sidottu.
Hypnoottinen orpotyttö tulee taas! Molly Moonin seikkailut ovat ehtineet jo kolmanteen osaansa.
12-vuotias Molly pystyy mihin tahansa, sillä hän on suuri hypnotisoijamestari mahtavien hypnotisoijien suvusta. Tällä kertaa hän kohtaa elämänsä toistaiseksi haastavimman vastustajan, mielipuolisen maharadzan.
Kaikki saa alkunsa, kun eräänä päivänä Mollyn kotiin ilmestyy outo, turbaanipäinen mies, joka katoaa ilmaan Petula mukanaan. Pian hän tulee takaisin hakemaan myös Mollya, ja seikkailu aikojen halki ja poikki käynnistyy. Tie vie 1870-luvun Intiaan, jonne on kulkeutunut myös neljä muuta Molly-kopiota eri ikäisinä, Petula pentuna sekä Mollyn ystävät Rocky ja Forest. Mollyn on höynäytettävä maharadzaa, jotta kaikki pääsevät palaamaan takaisin omiin aikakausiinsa, mutta ensin hänen on selvitettävä, miten aikamatkustus toimii. Tästä seikkailusta ei puutu huumoria, Intian-nähtävyyksiä, kulttuuria eikä filosofiaa. Voiko Molly Mooneja edes olla koskaan liikaa?
Molly näyttää, että myös tytöt osaavat seikkailla. Hän on valloittava sankari ja esikuva kaikille vauhtia, kommelluksia ja yllätyksellisiä juonenkäänteitä rakastaville.
Molly Moon on ollut valtaisa menestys yli 20 maassa ja yli 30 kielellä.
”Tämä elämää suurempi tarina tarjoaa ihastuttavan raukkamaisia pahiksia, sympaattisen sankarittaren, joka elää jokaisen lapsen unelmaa, ja paljon nopeatempoista toimintaa.” (Publishers Weekly)
”Tarvitsetko taukoa Harry Potterista? Kokeile Molly Moonia — se on vauhdikasta, hervotonta ja taatusti omaperäistä.” (Telegraph)
“Toiminta ja kiero huumori saivat minut jatkamaan lukemista, koska halusin nähdä pelastaako Molly päivän ja kuinka hän sen tekee.” www.kidsreads.com
Käyttäjät lukeneet myös
Georgia Byng
Georgia Byng (Britannia, s. 1966) on kotoisin Hampshiren River Itchenistä. Lopetettuaan koulunkäynnin hän harjoitti teatteriopintoja ja työskenteli näyttelijänä sekä lasten viihdyttäjänä. Näyttelijäntyön hän jätti, koska odotti ensimmäistä lastaan ja halusi kirjoittaa. Byng asuu Lontoossa. Hänen perheeseensä kuuluu taiteilijamies ja kolme lasta.
Byngin esikoisteos Molly Moon – hervoton hypnoosiseikkailu (2002) on ilmestynyt yli kahdessakymmenessä maassa.
Linkkejä
Anna Heinilä: Molly Moon ja tajuton timanttitemppu. Turun sanomat 4.3.2005.
Molly Moon, Micky Minus ja ajatuskone. Rivien välissä 11.7.2009.
Molly Moon
Kuusiosainen sarja, jonka suomentaminen jäi kesken.
Molly Moon sisältää tällä hetkellä 4 kirjaa.
Vähän plääh. Miksi Molly selviää niin helposti kaikesta. Oli kuitenkin ihan OK. Yhden meidän rotan nimi on Molli Moon.
Kaksi ensimmäistä osaa lukeneena (toinen osa oli jo melkoista pakkopullaa) tämäkin oli tietysti pakko selata läpi. En lämmennyt yhtään! Paljon pieniä yksityiskohtia millä ei ole mitään väliä, ja lopun paljastus joka pakottaa lukemaan neljännen osan oli vähän turhan hutaisten tehty. Nuorille lapsille tämä viellä saattaa mennä, mutta nuoret aikuiset jättäkää välistä.
'Molly Moon ja arvaamaton aikamatka' ei ollut yhtä hyvä kuin aiemmat Mollyt. Pikemminkin 'Molly Moon ja arvaamaton aikamatka' tuntuu eräänlaiselta välinäytökseltä, jossa selviää Cornelius Loganin salaisuus ja myös jälleen kerran uusi hypnoosimestarien temppu, tällä kertaa aikamatkailu. Puhevikainen jättiläishypnotisoija maharazda Waqt oli aika erikoinen pahis, tosin hän oli hullu ettei hän siten ollut mielenkiintoista luettavaa. Kirja ei ollut kovinkaan erikoinen tai korkealle nouseva. Ensimmäkseen samaa vanhaa toistoa ja kliseitä, eniten ärsytti se että Molly tuntui selviävän kaikesta yllättävän helposti. Mutta muuten kirja oli aivan mukiin menevää nuortenfantasiaa. Suosittelen kirjaa aiemmat Molly Moonit lukeneille. Arvosana: 7-.