Veren kirjat 3
Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentaneet Ulla Selkälä ja Ilkka Äärelä. Päällys: Jari Rasi. Jalavan kauhusarja 14. Nidottu.
World Fantasy -palkinto 1985.
Sisällys:
- Valkokankaan poika (Son of Celluloid, 1984)
- Rawhead Rex (Rawhead Rex, 1984)
- (Pornokauppiaan) käärinliinan tunnustukset (Confessions of a (Pornographer's) Shroud, 1984)
- Syntipukit (Scape-Goats, 1984)
- Ihmisen jäännökset (Human Remains, 1984)
Kauhun modernin mestarin Clive Barkerin kolmas novellikokoelma on nyt tullut suomeksi. Kirjassa on neljä toinen toistaan rajumpaa novellia. Valkokankaan poika esittelee elokuvateatterin ikioman kummituksen, Rawhead Rex on maasta kaivettu ikivanha hirviö, joka tuhoaa koko englantilaisen kylän.
(Pornokauppiaan) käärinliinan tunnustukset on tarina, jossa kuollut mies kostaa kiduttajilleen. Syntipukit-novellissa hukkuneet merimiehet nousevat vetisestä haudastaan. Ihmisen jäännökset on kertomus, jossa miesprostituoitu kohtaa muinaisen olennon, joka vie hänen persoonansa.
Veren kirjat 3 on vahva todiste Barkerin kertojanlahjoista.
Clive Barker
Clive Barker syntyi Liverpoolissa Englannissa 1952 ja kasvoi työväenluokkaisessa perheessä. Hän nousi kuuluisuuteen novellisarjalla Veren kirjat 1–6 (1984–85). Ensimmäinen kokoelma sai sekä British Fantasy Awardin että World Fantasy -palkinnon. Vaikuttajikseen Barker on listannut muun muassa Herman Melvillen, Edgar Allan Poen, Ray Bradburyn ja William S. Burroughsin.
Barker on työskennellyt kirjoittamisen lisäksi teatterin ja kuvataiteiden parissa. Hän on kuvittanut itse eräät kirjansa ja ohjannut elokuvan Hellraiser (1987). Barker asuu Los Angelesissa. Hän kirjoittaa Abarat-sarjan neljättä ja viidettä kirjaa.
Veren kirjat
Clive Barkerin novellien sarja. Splatter-kauhua.
Sarja sisältää 6 teosta.
Pääsarja Jalavan kauhusarja