Risingshadow

Noitametsä-trilogia #1 / 1
Robin Jarvis
Noitametsän okapeikot (Noitametsä-trilogia #1) - Robin Jarvis
★ 6.48 / 41

Alkuteos ilmestynyt 1999. Suomentanut Kaijamari Sivill. Sidottu.

Toisin kuin muilla Noitametsän asukkailla, ihminkäisten unohtuneella kansalla oli vain rippunen taikavoimia. Mutta tämä yksinkertainen pikkusiunaus oli pitänyt heidän väkensä hengissä jo ikiajat. Heillä oli hallussaan muodonmuutoksen tai oikealta nimeltään ihmentymisen taito. He osasivat halutessaan muuttaa muotoaan miksi tahansa itsensä kokoiseksi eläimeksi. Tätä taitoa Gamaliel ja Kernella Tumpin, Finnen Lufkin, Bufus ja Mufus Doolan ja muut ihminkäislapset tulevat totisesti tarvitsemaan taistelussaan kuningatar Rhiannonia ja okapeikkoja vastaan.

Noitametsän okapeikot aloittaa uuden kiehtovan fantasiasarjan. Se kertoo ikivanhasta Noitametsästä, jonka kätköissä asustaa monenlaista haltijaväkeä. Tämä on heidän tarinansa ja alkaa kirkkaana maaliskuun aamuna viihtyisässä kammiossa suuren tammen rungossa.

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaNuortenkirjallisuus
Julkaistu: 2002 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Thorn Ogres of Hagwood
Kirja-arviot ja kommentit (3)

Kirjan tilaus

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Caapparin kääty (Roistoakatemia #1)
★ 9.22 / 23
Käärmeenlumooja (Faunoidit #1)
★ 8.80 / 266
Uinuvien kirjojen kaupunki (Zamonia)
★ 8.76 / 101
Skandar ja yksisarvisvaras (Skandar #1)
★ 8.76 / 12
Kapteeni Sinikarhun 13 1/2 elämää (Zamonia)
★ 8.64 / 142
Varjojen kaupungit I–III (Varjojen kaupungit)
★ 8.64 / 88
Liikkuva linna (Howlin maailma #1)
★ 8.64 / 358

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Robin Jarvis

Robin Jarvis on syntynyt Liverpoolissa Englannissa 1963. Hän on opiskellut graafista suunnittelua Newcastlessa. Aikaisemmin Jarvis on suunnnitellut ja valmistanut lavasteita ja nukkeja tv-mainoksiin ja sarjoihin.

Lasten ja nuorten fantasiakirjailijana Jarvis luo oman fantasiamaailmansa maantieteineen, jota kansoittavat erilaiset hirviöt, eläimet ja satuolennot ja jossa valkea ja musta taikuus taistelevat vallasta. Jarvis myös kuvittaa itse teoksensa.

Linkkejä

Wikipedia

Noitametsä-trilogia

Sarjalle ei ole suomenkielistä nimeä. Vain ensimmäinen kirja suomennettiin.

Noitametsä-trilogia sisältää tällä hetkellä 1 kirjan.

Noitametsän okapeikot (Noitametsä-trilogia #1)
★ 6.48 / 41

02.09.2009
Milu avatar
Milu
Kirjoja 125, Arviot 7, Viestit 11
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Positiivista on se, että kirjan juoni on jännittävä ja mukaansatempaava. Miinusta siitä, että väkivallalla tosiaankin välillä mässäillään liikaa. Kirja voisi olla kevyttä viihteellistä kesä-/talvilukemista aikuisille ja isoille lukijoille. Se tosin vääntää joskus rautalangasta asioita lastenkirjan tapaan. Tyyli on kirjailijalle tyypillinen.

09.04.2008
Iiduliinu avatar
Iiduliinu
Kirjoja 34, Arviot 2
★★☆☆☆☆☆☆☆☆ 2 / 10

Kirja on yhdellä sanalla kuvailtuna: Kamala. Siinä on ihan liikaa raakuuksia, varsinkin lopussa, joista jää elinikäiset traumat. Alussa juoni on ihan kiinnostava, mutta jotenkin ennalta-arvattava. Kun sitten viholliset tulevat okapeikkojen kylään, niin kirjassa aletaan kuvata tapahtuvia raakuuksia ällöttävän pikkutarkasti. En suosittele kirjaa kenellekään.

22.03.2012
Acylyn avatar
Acylyn
Kirjoja 130, Arviot 5
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Luin tämän kirjan aika kauan aikaa sitten, eli en ihan tarkasti muista sen tapahtumia. Tosiaan väkivallalla mässäillään aika paljon ja kuolemaa on mukana, (SPOILAUSTA!)ja aika kevyesti kirjailija tapatti hahmojaan : Muistan aina miten toinen niistä kaksosista (vai oliko ne edes kaksosia vaiko veljeksiä?) kuoli, se tuntuu niin kauhealta kun kaksosten ei kuuluu olla toisistaan erillään :S Mutta toisaalta se on ihan hyvä juttu niin eipä ole niin kliseistä. Kirjan tarina ei nyt kovin kummoinen ollut, mutta ei siinä nyt hirveemmin kliseitäkään ollut (tai sitten en itse kiinnittänyt niihin huomiota?). Itse tykästyin tähän kirjaan, tässä oli semmoinen vanhan sadun omainen tunnelma, ihan kuin vanhassa tuvassa pimeenä talvi iltanan kerrottu tarina. Odottelen innolla seuraava osaa (kenelläkään tietoa milloin tulee? Voisi yksityisviestillä lähettää) yli kymmenen vuotta saanut totakin odotella :S. Yhteenvetona siis; Väkivaltainen ja surullinen tarina, jossa saattaa joku huomata huumoriakin. Itse pidin tästä. Arvosanani koulun asteikolla olisi 8 1/2 ehkä jopa se 9.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja