Risingshadow
  • David Mitchell

Jacob de Zoetin tuhat syksyä

Jacob de Zoetin tuhat syksyä - David Mitchell
★ 7.84 / 6

Jacob de Zoetin tuhat syksyä: Romaani. Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentaneet Tuukka Toppari ja Erkki Värrälä. Sidottu.

Englantilaiskirjailija David Mitchellin viides romaani sijoittuu vuoden 1799 Japaniin, Nagasakiin ja Dejiman keinotekoiselle saarelle. Nuori ja suoraselkäinen virkailija Jacob de Zoet saapuu rikkauksien perässä hollantilaiselle kauppa-asemalle Dejimalle, joka oli kahden sadan vuoden ajan Japanin keisarikunnan ainoa ikkuna ulkomaailmaan. Saarta kansoittavat juonivat kauppiaat, tulkit, vakoojat, palvelijat ja jalkavaimot vetävät nuoren virkailijan korruption, kielletyn rakkauden ja valtapelien pyörteisiin.

Historiallisilla yksityiskohdilla kyllästetyssä romaanissa yhdistyvät rakkaustarina ja jännityskertomus. David Mitchelliltä on ilmestynyt aiemmin suomeksi teokset Pilvikartasto ja Black Swan Green.

Adlibris: tarkista saatavuus

Historia1800-luku
Julkaistu: lokakuu 24, 2014 (Sammakko)
Alkuperäinen nimi: The Thousand Autumns of Jacob de Zoet
Kirja-arviot ja kommentit (1)

Kirjan tilaus

Paflagonian perilliset: Iax Agolaskyn päiväkirjan säästyneet sivut
★ 6.90 / 10
Krypta
★ 6.74 / 31
Keltainen kuningas (Basam Books klassikko)
★ 6.22 / 14
Veren ääriin (Aikamme kertojia)
★ 7.78 / 9
Lontoon salatieteellinen seura
★ 6.38 / 8

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

David Mitchell

Englantilainen David Mitchell (s. 1969) julkaisi ensimmäisen romaaninsa vuonna 1999, ja hänet palkittiin parhaana brittiläisenä esikoiskirjailijana. Hänen romaaniinsa Pilvikartasto (2004) sai parhaan brittiläisen kirjan palkinnon. Kirjailija valittiin Time-lehden maailman sadan merkittävimmän ihmisen joukkoon vuonna 2007.

Mitchell on valmistunut Kentin yliopistosta Englannissa. Ennen kirjailijanuraansa hän opetti englantia Hiroshimassa, ja hän asui Japanissa kahdeksan vuotta. Nykyisin kirjailija elää perheineen Irlannissa.

Mitchellin kirjoittamat lajityyppien rajat ylittävät teokset ovat voittaneet puolelleen niin lukijat kuin arvostelijatkin. Lahjakkaan tekijän romaaneissa on vivahteita niin maailmankirjallisuuden klassikoista kuin tieteiskirjallisuudesta. Kirjoja on myyty yli neljä miljoonaa kappaletta.

Lähteitä

Eija avatar
Eija
Kirjoja 1491, Arviot 443, Viestit 1453
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Tapahtumat sijoittuvat pääosin vuosien 1799 ja 1800 ajalle Japaniin, Nagasakin edustalle rakennettuun Dejiman saarelle, missä hollantilaiset virkamiehet pyörittivät Kauppakomppaniaa. Korruptio kukoistaa ja välistä vetäjiä on johtoportaasta työläisiin. Saarelle saapuva kirkasotsainen, nuori Jacob de Zoet on poikkeava yksilö omanedun tavoittelijoiden joukossa.

Tarinaa kuljetetaan hitaanlaisesti eteenpäin, mikä tekee lukemisen raskaanpuoleiseksi, vaikka kerronta on usein hyväntuulista. Henkilöiden taustoja saadaan selville kerrottuina tarinoina milloin kortinpeluun kylkiäisenä, milloin biljardimittelön lomassa tai nunnaluostarissa nunnien kertomuksissa.

Kirja on jaettu kolmeen osaan. Pidin eniten toisesta osiosta - vähintäänkin epäilyttävistä vaiheista nunnaluostarissa. Kirja oli pääosin minulle todella hidaslukuinen ja oli luettava jotain muuta välillä. Vaikka en itse ihan sinuiksi päässyt kirjan kanssa, selvää on, että tarina on taitavasti rakennettu ja hyvin kirjoitettu.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja