Kuinka Prinsessa Ruususta rangaistaan
Alkuteos ilmestynyt 1984 salanimellä A. N. Roquelaure. Suomentanut Timo Utterström. Nidottu.
New York Timesin bestsellerlistan valloittanut eroottinen versio tutusta sadusta!
Kuinka Prinsessa Ruususta rangaistaan jatkaa vaihtoehtoista Prinsessa Ruususen tarinaa mukailevaa trilogiaa. Ruusunen häädetään prinssinsä luota, ja
hänelle langetetaan ”rangaistus”: Ruusunen päätyy häkellyttävän komean
sotilaan käsittelyyn tutustumaan rakkauden, alistumisen ja hellyyden
syövereihin…
Ruusus-satua päivittävä trilogia tuo vanhaan satuun
tihkuvaa himoa ja eroottista kaipuuta. Erotiikkaa lähestytään naisen
nautinnon kautta, eikä häpeämättömän sadomasokistinen kuvaus sorru
liikaan väkivaltaisuuteen, vaan pitäytyy ihastuttavassa viehkeydessä.
Anne Rice
Anne Rice (o.s. O'Brien, 1941–2021) oli yhdysvaltalainen kauhu- ja fantasiakirjailija. Hänen kirjojaan on myyty yli 176 miljoonaa kappaletta.
Rice syntyi amerikanirlantilaiseen perheeseen New Orleansissa mutta muutti nuorena Teksasiin. Rice opiskeli San Franciscon yliopistossa ja suoritti tutkinnon politiikan tutkimuksesta. Ricen esikoisteos Veren vangit ilmestyi 1976. Sarjaa jatkoivat Vampyyri Lestat (1985) ja Kadotettujen kuningatar (1988). Vuonna 1994 Neil Jordan teki Veren vangeista elokuvan Ricen oman käsikirjoituksen pohjalta.
Prinsessa Ruusunen
Sarjan neljättä osaa Beauty's Kingdom (2015) ei suomennettu.
Prinsessa Ruusunen sisältää 3 kirjaa.
Pääsarja Basam Shakti
Melkoisen hämmentävä teos, mutta miksipäs ei! Kerronta oli ihan sujuvaa ja tarinassa oli ainakin riittävästi monenlaisia käänteitä. Juoni ei ollut tässä keskiössä, vaan kohtausten kuvailu. Kyllä tykkäsin tästä.
Ruusustrilogia jatkuu. Tarina alkaa heti siitä mihin se ensimmäisessä osassa jäi ja käsittelee Ruususen aikaa kaupungissa. Lopussa taas saadaan aikaiseksi lenkki seuraavaan kirjaan. Juonihan on nyt taas ohuttakin ohuempi, mutta sen pienuus on sitten korvattu yksityiskohtaisilla kuvailuilla erilaisista seksuaalisista tapahtumista, niin kuin kirjan henkeen kuuluukin. Jos ensimmäinen osa oli minusta tylsä, tässä oli sitten jo enemmän potentiaalia. Hahmot tuntuivat elävämmiltä ja tarina itsessään järkevämmältä, jos se nyt on mahdollista. Tarina oli hyvin epätasalaatuinen ja välillä olin antamassa yhden tähden, välillä melkein viisi. Päädyin lopulta keskimääräiseen kolmeen tähteen, koska tarinan idea ei ollut mitään uutta ensimmäiseen kirjaan verrattuna, mutta paikoitellen tässä tarinassa oli jopa järkeä. Suosittelen kyllä vain niille, jotka ovat kiinnostuneet BDSM-genrestä ja niille, jotka edes jollain asteella pitivät sarjan ensimmäisestä osasta.