Risingshadow

Kuura

Kuura-trilogia #1 / 3 ✓
Kuura (Kuura-trilogia #1) - Elina Pitkäkangas
★ 6.86 / 64

Kansi: Karin Niemi. Sidottu, kansipaperi.

Urbaania fantasiaa ja romantiikkaa sekoittava Kuura ammentaa tiivistunnelmaisen tarinansa klassisista ihmissusimyyteistä. Nykypäivän Suomeen sijoittuvassa kertomuksessa pedon ja ihmisen kahtiajako on pelkkä veteen piirretty viiva.

Lukiolaiset ystävykset Inka ja Aaron elävät suojattua elämää Turun kupeessa sijaitsevassa, muurin ympäröimässä Kuurankeron pikkukaupungissa, jossa ihmissusiin törmää enää vain uutisissa tai historiankirjoissa. Tasainen arki saa kuitenkin säröjä, kun Inkan pikkuveli joutuu vakavaan onnettomuuteen. Pelko rakkaan menettämisestä pakottaa Inkan etsimään apua muurin varjoisalta puolelta, kylmästä susien yöstä. Teko repii auki salaisuuden, jonka seuraamuksilta edes Aaron ei voi välttyä – etenkään sen jälkeen, kun mukaan vedetään suloinen, pedontuoksuinen Matleena.

Onko parempi varjella suurempaa hyvää vai rikkoa asetettuja rajoja rakkaimpiensa vuoksi?

"Olin tehnyt anteeksiantamattoman rikoksen. Olin nyt virallisesti vastuussa, mikäli Kuurankerossa ikinä tapahtuisi ihmissusien aiheuttamia surmia. Olin pelastanut ihmishengen."

Adlibris: tarkista saatavuus

FantasiaNuortenkirjallisuusUrbaani fantasiaParanormaali romantiikkaKotimainenIhmissudet
Julkaistu: huhtikuu 20, 2016 (Myllylahti)
Käyttäjien kirja-arvioita (8)

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Aloita uusi keskustelu (Vieraat tervetulleita)
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Elina Pitkäkangas

Elina Pitkäkangas (s. 1990, Hollola) on suomalainen nuortenkirjailija. Hän on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä. Hän tekee myös Youtube-videoita kanavalle For YA yhdessä kollegansa ja ystävänsä Sini Helmisen kanssa. Pitkäkangas on kirjoittanut ihmissusista kertovan nuorten aikuisten urbaania fantasiaa edustavan trilogian, johon kuuluu osat Kuura, Kajo ja Ruska. Kuura-trilogian maailmaan sijoittuva ennen varsinaista trilogiaa tapahtuva lisäosa, Hukan perimät, oli vuonna 2021 Topelius-ehdokkaana.

Kuura-trilogia

Kuura-trilogia sisältää 3 kirjaa — sarja on kokonaan valmis.

Kuura (Kuura-trilogia #1)

HourglassEyes
Kirjoja 499, Kirja-arviot 54, Viestit 2697
★★☆☆☆☆☆☆☆☆ 2 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

En ole aikoihin lukenut kirjaa, jonka naispäähahmo olisi ollut yhtä rasittava kuin kirjan Inka. "Minä, minä, minä, minä, minä..." Ugh. Mimmi aiheuttaa monenkymmenen kuolemat, mutta onnistuu potemaan syyllisyyttä vähän vain yhdestä. Kaikki tarinan aikana tehdyt päätökset ovat päin helv... mutta tämä tähtisilmä wannabegoodietwoshoes oikeuttaa ne kaikki, vain koska ei olekaan joka hetki se kaikkien kuningatar ja kaikki eivät tee niin kuin hän tahtoo. Voi KYYNEL! Aaronin osuudet kirjassa olivat ne minkä vuoksi vaivauduin lukemaan kirjan loppuun, hänen henkilöhahmonsa sentään pystyi osoittamaan järjellistä älyn käyttöä, vaikka ilmesesti hänen tarkoituksensa oli olla vain tarinan epäkypsempi osapuoli playboyn roolissaan. Jos se halvatun susi olisi tappanut tuon Inkan lopussa, olisin antanut siitä hyvästä yhden lisätähden.

14.06.2023
Marski avatar
Marski
Kirjoja 38, Kirja-arviot 27, Viestit 57
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Olin teininä pantannut tämän lukemista, koska kuvittelin tämän olevan Suomi-Twilight ihmissusilla. Aikuisiällä annioin kuitenkin mahdollisuuden ja hyvä niin. Ilmeisesti myös melkoisen suosittu kirjasarja, osia kun on aika vaikea löytää lähikirjastoistani varaamatta niitä.

Mielestäni tämä oli hyvä alku trilogialle, paljon kiinnostavia elementtejä, keskivaiheilla vähän tylsä, mutta parani loppua kohden. Monet ovat sanoneet Inkaa raivostuttavaksi ja itsekkääksi hahmoksi ja olihan hän sitä, mutta mielestäni se oli oikeastaan aika realistinen kuvaus tuon ikäisestä tytöstä, eikä kaikkien päähenkilöiden tarvitse olla rakastettavia. Muutkin hahmot olivat mielenkiintoisia, toiset enemmän kuin toiset ja kaikilla oli vähän ärsyttäviä piirteitä. Jotkin asiat jäivät vielä mietityttämän, mutta ehkää vastaukset niihin saa myöhemmissä osissa.

29.10.2022
PotatoUnicoorn avatar
PotatoUnicoorn
Kirjoja 12, Kirja-arviot 9
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Lupaava aloitus loistavalle trilogialle! Päähenkilöt kuitenkin osaavat välillä olla rodella rasittavia, mutta se tuo kirjana hyvön lisämaun!

21.10.2020
Matti Karjalainen avatar
Matti Karjalainen
Kirjoja 503, Kirja-arviot 153, Viestit 5
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Elina Pitkäkankaan "Kuura" (Myllylahti, 2016) on vuosien varrella minulle ehtinyt kehua yksi jos toinenkin lukija, eikä syyttä, sillä tämähän oli vetävästi kirjoitettua ja mukaansatempaavaa urbaania fantasiaa pienin kauhuvivahtein.

Pitkäkangas on luonut onnistuneen vaihtoehtotodellisuuden, jossa ihmissusia on hiippaillut Suomen metsissä jo vuosikymmeniä. Hukkien läsnäoloon ollaan valmistauduttu kovat piipussa liikkuvin Jahti-partioin ja kaupunkia ympäröivin muurein. Ja millaisia ihmissudet ovatkaan? Kaikesta romanttisesta tauhkasta huolimatta ennen kaikkea hirviöitä, eikä kenelläkään ole hauskaa kun peto pääsee irti. Verta ja suolenpätkiä on luvassa. Hyvä. Niin sen kuuluukin olla!

Minusta "Kuuran" molemmat kertojahahmot olivat sangen vastenmielisiä tyyppejä, mikä oli itse asiassa aika virkistävää, kun ottaa huomioon millaiseen muottiin genrekirjallisuuden nuoret päähenkilöt on yleensä puristettu. Etenkin Inka rikkoo perinteisiä kaavoja oikein urakalla. Nähtäväksi jää, tapahtuuko sarjan edetessä jonkinlaista kasvamista ja aikuistumista.

Setämiehestä Aaronin ja Matleenan välinen suhde tuntui vähän kornilta, mutta kohderyhmästä tämmöinen maailmoja mullistavan rakkauden kuvaus on varmaan tosi ihanaa. Lihallisempaakaan rakkautta ei kirjassa ole unohdettu. Seksiä harrastetaan runsaasti ja touhu yltyy hetkittäin aika kiimaiseksi.

Lajityyppinsä edustajana "Kuura" on ehdottomasti sieltä paremmasta päästä.

19.12.2019
ainojuulia avatar
ainojuulia
Kirjoja 7, Kirja-arviot 2
★★★★☆☆☆☆☆☆ 4 / 10

Kirja oli hyvä ja mukaansatempaava. Lukuunottamatta, että lopussa Inkan itsekkyys korostui niin paljon, että se alkoi ärsyttämään.

23.08.2019
_kirjakeiju_ avatar
_kirjakeiju_
Kirjoja 448, Kirja-arviot 378
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Jahas, mitäs tästä nyt sanoisi... Kirjan juoni oli mielenkiintoinen ja yllättävä, tykkäsin tavasta kertoa tarinaa kahden päähenkilön näkökulmasta. Aaronin kerronta miellytti minua, hänen playboytekniikansa olivat hauskoja. Mutta Inka, voiei. Miten ärsyttävää olikaan hänen teiniangstinen itsekkyytensä ja sosiopaattiset luonteenpiirteensä.

31.08.2016
Janski_hah avatar
Janski_hah
Kirjoja 118, Kirja-arviot 14
★★★★★☆☆☆☆☆ 5 / 10

Siis kirjanhan oisi voinut olettaa olevan ihan hyvä, tuon takakannen perusteella. Mutta tästä kirjasta en kyllä osannut sanoa oliko se hyvä vai ei... Inkan ajatusmaailma oli kyllä aika rasittava. Loppuratkaisuksi olisin toivonut jotain muuta. Mutta silti kirja oli ihan ok. Vaikea sanoa... Ei kai se huono ollut muttei ihan lempparikaan.

07.06.2016
Karin Niemi avatar
Karin Niemi
Kirjoja 1, Kirja-arviot 1
★★★★★★★★★★ 10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

For me the idea of Kuura was interesting from the very beginning, but I had this little concern that what if it's going to be exactly like Twilight (I didn't really enjoy Twilight). But after reading the book my doubts were gone. I loved the story, it was melancholic and dark but at the same time very beautiful.

Even though the genre is the same as Twilight, I think Kuura was different. It was genuine and the characters were more convincing and interesting. I personally didn't love the other main character called Inka, who is naive, jealous and selfish but you have to remember that no one is perfect. I think there is still some good in her (and who knows what happens in the next book!) She was not a relatable character, which was refreshing. Like in Game of Thrones - there are characters that we love and hate at the same time. That is what makes it all that interesting. Many people are probably going to hate Inka but I think it is great to have characters that awaken different kinds of emotions like infatuation, irritation and anger. Kuura was very emotive in every possible way. So many feelings, both good and bad. And the ending... Great job, Elina!

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2025 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja