Mantikora
Alkuteos ilmestyy 2024. Kuvitus: Peter Bergting. Suomentanut Sirkka-Liisa Sjöblom. Sidottu.
”Et saa häntä koskaan”, minä kuiskaan. ”Siitä minä pidän huolen.”
Upeasti kuvitettu varhaisnuorten kauhuromaani Finlandia-palkitulta kirjailijalta.
M niin kuin mantikora. Ihmisen kasvot, leijonan ruumis, kynnet ja häntä. Kolme riviä hampaita. Syö ihmisiä. Kuvaus vastaa selvästi isän uutta naisystävää, Ninaa. Hän hymyilee liikaa liian monilla hampaillaan ja tekee jatkuvasti herkullista ruokaa lihottaakseen perheen meheväksi. Rakastunut isä ei tietenkään näe vaaran merkkejä, mutta pikkuveli Jonaksen takia on toimittava. Mantikoran kukistamiseksi tarvitaan kuitenkin yksisarvisen sarvi…
Maria Turtschaninoffin kirjoittama ja Peter Bergtingin kuvittama varhaisnuorten romaani on mielikuvitusta kutkuttavaa kauhua, jossa lukija yllättyy kerta toisensa jälkeen.
Maria Turtschaninoff
Maria Turtschaninoff (s. 1977) on suomenruotsalainen nuortenkirjailija. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri ja työskentelee vapaana toimittajana. Turtschaninoffin toinen julkaistu teos Arra (2009) nousi Finlandia junior -palkintoehdokkaaksi ja se sai Svenska litteratursällskapet i Finlandin palkinnon. Vuonna 2014 Turtschaninoff voitti Svenska Ylen kirjallisuuspalkinnon teoksellaan Maresi, ja kirja voitti myös Finlandia Juniorin. Vuonna 2017 hänelle myönnettiin Svenska kulturfondenin suuri kulttuuripalkinto. Maria Turtschaninoff oli vuoden 2018 Finnconin kunniavieras.
Kuva: Söderström.