Hiljainen sydän
1. laitos: Storytel, 2022. Sähkökirja.
2. laitos: Haamu, 2025. Kansi: Nalle Mielonen. Nidottu.
Okkulttinen zombidekkari, jossa menneisyys riivaa
Vuosi 1869. Viimeinen nälkävuosi on juuri selätetty. Maria ja Sebastian karkaavat itse aiheuttamaansa seurapiirikohua ulkosaaristoon. Turvan sijaan he kohtaavat oudon tartuntataudin, joka vie Marian, mutta tarjoaa Sebastianille ikuisen elämän. Sen hintana on kuitenkin kammottava nälkä.
Vuosisata vaihtuu kerran ja toisenkin, ja Sebastian jatkaa outoa elämäänsä. Hän oppii hallitsemaan nälkäänsä ja piileskelee tavallisten elävien keskellä. Hän toimii rikostutkijana ja saa selvitettäväkseen murhasarjan, jonka yksityiskohdissa on jotakin huolestuttavalla tavalla tuttua.
Onko Sebastian sittenkään ainoa lajissaan? Kuka on toinen nälkäinen, joka ei ole oppinut peittämään todellista luontoaan?
Hiljainen sydän sykkii perinteiselle dekkarille, zombitarinoille ja ikuisen elämän mysteereille.
Juha-Pekka Koskinen
Juha-Pekka Koskinen (s. 1968) on hämeenlinnalainen kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Ristin ja raudan tie ilmestyi vuonna 2004. Koskinen on syntynyt Kemijärvellä. Hän valmistui Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi vuonna 1995. Koskinen on naimisissa ja hänellä on kolme lasta. Hänen harrastuksiaan ovat historia, musiikin kuuntelu ja puutarhanhoito.
Lähteitä
Muita teoksia kirjailijalta Juha-Pekka Koskinen
Kauhudekkari, jossa Sebastian ja Maria kohtaavat kohtalokkaan taudin. Molemmat kuolevat, mutta se ei olekaan vielä siinä. Sebastian jatkaa olemassaoloaan, vaikka sydän ei enää syki rinnassa ja ruokailutottumukset muuttuvat. Muutama sata vuotta myöhemmin hän sitten päätyy selvittämään murhaa, joka tulee turhan lähelle hänen omaa elämäänsä. Kuka pistää porukkaa kylmäksi Helsingissä?
Mielenkiintoinen tarina, joka liikkuu useissa aikatasoissa. Epäiltyjä on paljon ja päähenkilön mietteet tuovat syvyyttä tarinaan. Kokonaisuutena hyvinkin kompakti mysteeri.