Käyttäjän Atran matkassa avatar

Atran matkassa

Noviisi· Taso 6

LUKIJAN OMA ÄÄNI

Kirja-arviot

Käyttäjän Atran matkassa omat ajatukset lukemistaan kirjoista. Nämä ovat lukijan kirjoittamia kirja-arvioita, eivät Risingshadow’n toimituksellisia arvosteluja.

6 kirja-arviota
Järjestä kirja-arvioitaJärjestys: Kirjoituspäivä · Uusin ensin
Taistelun myrskyt

Taistelun myrskyt

9/10Kirjoitettu 20.4.2020

Aivan loistava kirja, kuten edeltävätkin! Hiukan toki erilainen, mutta silti todella hyvä. En malttanut laskea kirjaa hetkeksikään alas, sillä tarina imaisi hetkessä mukaan. Loppu oli toki hieman erikoinen, mutta se saa janoamaan jatkoa:)

Väristys

Väristys

Maggie Stiefvater

6/10Kirjoitettu 28.1.2020

Kaunis tarina! Surullinen tunnelma hieman hidasti lukutahtia, mutta se ei haitannut. Tytön ja suden suhde oli hyvin suunniteltu ja kaunis.

Outolintu

Outolintu

Veronica Roth

10/10Kirjoitettu 6.5.2019
Näytä spoileriksi merkitty arvio

Täytyy sanoa, että yksi parhaimmista lukemistani kirjoista! Kirjaa lainatessa epäilin sitä, tuleeko se olemaan hyvä, tai jotain muuta, mutta Outolintu oli todella hyvä! Mukaansa tempaiseva juoni on todellakin plussaa, sekä hahmot ovat hyvin kuvailtuja. Epäilin aluksi Trisiä ja hänen rohkeuttaan siirtyessään Vaatimattomasta Uskaliaaseen. Toki Tris välillä vaikuttaa olevan 'tönkkö' (kuten kirjassakin sivuhenkilöt sanovat), mutta se ei haittaa ollenkaan, sillä se tuo kirjaan sitä jotain. Välillä vain mietin, että minkä takia ihmiset ovat jaettu Terävään, Sopuisaan, Vaatimattomaan, Rehtiin ja Uskaliaaseen, ehkä se on joku jolla estetään vallankumousta? Ainiin, onhan kirjassa vielä osattomat, jotka eivät kuulu mihinkään aiemmin mainitdemaani osastoon. Trisin ja Neljän suhdetta on kuvattu mielestäni hyvin: aluksi se lähtee pelkästä vilkuilusta, ja jossain vaiheessa Neljä heittää Trisiä päin veitsiä. Mielestäni Outolintu on hyvin samanlainen kuin Nälkäpeli, mutta silti niin erilainen.

Varjojen kuningatar

Varjojen kuningatar

10/10Kirjoitettu 5.5.2019

Ehkä paras kirja tästä sarjasta! Aelin on niin mielenkiitoinen hahmo, joka ei anna kenenkään häiritä suunnitelmiaan! Kirjasta mukavalukuisen teki sen nopea tapahtumien tahti, joiden välillä saattoi olla jotain hiukan rauhallisempaa. Varjojen Kuningattaressa oli synkkyyttä ja jännistystä, mutta myös herkkyyttä.

Uskollinen

Uskollinen

Veronica Roth

6/10Kirjoitettu 5.5.2019
Näytä spoileriksi merkitty arvio

Kirja oli mielestäni hyvä, mutta välillä tökki vähän turhankin paljon. Loppu oli aivan kamala. Nyt en edes tiedä, olisiko kannattanut lukea Uskollista... Pidän kahdesta edellisestä osasta paljon enemmän, mutta tämäkin menettelee. En tarkoita, etteikö kirja olisi ollut hyvä, mutta Outolintu oli paljon parempi. Alusta ei voinut mitenkään arvata Trisin kuolemaa, mutta hyvä niin.

Tris oli todella mielenkiintoinen hahmo, jota jään kaipaamaan.

Lasipalatsi

Lasipalatsi

10/10Kirjoitettu 17.1.2019

Itse pidin kirjasta erittäin paljon. Heti alussa kirjan juoni tempaisee mukaansa Celaenan seikkailuihin. Taphtumista on kerrottu hyvin sekä kirjan henkilöiden luonteet tulevat hyvin esille. Vaikka kirja oli alussa hiukan tylsä, se nappasi hyvin mukaan ja jännitys tiivistyi loppua kohden todella paljon.