Ensimmäiset ihmiset kuussa

@ H. G. Wells
Ensimmäiset ihmiset kuussa (Otavan romaanisarja #33) - H. G. Wells 6.00   2

Alkuteos ilmestynyt 1901. Suomentanut Samuli Suomalainen.

Tiedemies Cavor tekee merkittävän keksinnön. Hän kehittää "cavoriitin" eli aineen, joka ei päästä painovoimaa lävitseen. Tästä alkaa uskomaton seikkailu, kun tiedemies Cavor ja liikemies Bedford suuntaavat cavoriitillä päällystetyllä pallolla Kuuhun.

Kuun pinnalle päästyään Cavor ja Bedford kohtaavat seleniitat – Kuun alkuperäisasukaskansan. Intoa herättää myös se, että Kuusta tuntuu löytyvän kultaa yhtä paljon kuin maapallolta rautaa. Mutta ovatko seleniitat niin ystävällisiä kuin miltä aluksi vaikuttaa? Entä pääsevätkö Cavor ja Bedford ehjin nahoin takaisin Maahan?


Luokitus: Scifi

Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 1907 (Otava)
Alkuperäinen nimi The First Men in the Moon
Tietoja muokattu syyskuu 16, 2020

Otavan romaanisarja

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Ensimmäiset ihmiset kuussa (Otavan romaanisarja #33) 6.00   2

Kirja-arviot & arvosanat

Eija
Arvosanat 1221
Kirja-arviot 330
Viestit 1179
joulukuu 14, 2019
6 / 10

Kirja on viimevuosisadan alusta ja suomennettu melko tuoreeltaan vuonna 1907. Kirja on vapaasti ladattavissa Project Gutenbergistä. Kesti hetken tottua vanhanaikaiseen suomenkieleen ja vanhoja sanoja ja sananmuotoja tuli bongattua matkan varrella. Kertoja Mr. Bedford tapaa oudonpuoleisen keksijän Mr. Cavorin. Cavor keksi puolivahingossa menetelmän, jolla pystyttiin rakentamaan kulkuneuvo, pallo, matkustamaan Kuuhun. Niinpä parivaljakko matkusti ja pääsi laskeutumaan Kuuhun. Siellä oli kaikenlaista, mm. älyllistä elämää.  Tarinassa on hieman huumoriakin mukana. (18.4.2019)