Kuunkivi
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Kuunkivi

Wilkie Collins
Julkaistu: 1949 (Pellervo-seura)
Alkuperäinen nimi: The Moonstone
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, jännitysrikoskirjallisuus

Alkuteos ilmestynyt 1868. Suomentanut Aarre Lehto.

Brittineito nimeltä Rachel Verinder saa 18 vuotta täytettyään isänperintönään valtavan timantin, joka on nimetty Kuunkiveksi. Tytön upseeri-isä on Intian komennuksellaan saanut tämän ainutlaatuisen aarteen haltuunsa, mutta sillä on kiven kotimaassa paitsi rahallinen myös huomattava spirituaalinen arvo; eräs bramiiniryhmä onkin omistanut elämänsä kiven vartioimiselle. Niinpä kalleuden siirtymistä Englantiin ei katsota hyvällä. 18-vuotisjuhlailtansa tanssiaisten jälkeen Rachel huomaa perintökivensä kadonneen, ja näin alkaa monensuuntaisten epäilysten, dramaattisten tapahtumien, erikoisten henkilöhahmojen ja väärien vihjeiden hämmentämä pitkällinen selvitystyö.

Wilkie Collinsin Kuunkiven vuodelta 1868 katsotaan olevan maailman ensimmäinen yhtenäisenä teoksena julkaistu salapoliisiromaani. Sitä ennen rikoskirjailijana oli mainetta ehtinyt niittää Edgar Allan Poe, mutta hänen lyhyet tarinansa olivat ilmestyneet vain lehdissä. Collinsin kerronta on kestänyt aikaa saaden vain lisäviehätystä historiallisen klassikon asemastaan.

muokattu 14.04.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tonttu: Matka pimeyteenTuhat ruumisarkkua (The Man from U.N.C.L.E., #1)Radiosalapoliisit kuoleman kynnykselläBiggles TiibetissäVihreäviittainen nainen
Paikalla 42 vierailijaa
Uusin jäsen: Ilona
Jäseniä yhteensä: 9574