Pörriäinen lentää hämärissä
Keskiarvo 3.83
3.83 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (21)
Kirjahyllytilastot

Pörriäinen lentää hämärissä

Maria Gripe
Julkaistu: 1980 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: Tardyveln flyger i skymninger
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 1978. Suomentanut Eila Kivikkaho. 2. painos 1989.

Mitä ovat nauhurilta kuuluvat ylimääräiset kuiskaukset? Kuka on vanha nainen joka tahtoo pelata puhelimitse sakkia? Mistä hän arvaa soittaa tyhjään taloon juuri silloin kun David, Jonas ja Annika ovat siellä kukkia kastelemassa?

Harmittomasta pienestä kesätyöstä alkaa Annika ja Jonas Berglundin ja heidän ystävänsä Davidin selkäpiitä värisyttävä salapoliisiseikkailu, jonka ratkaisemisessa vanhat kirjeet, kolmetuhatta vuotta vanha egyptiläinen patsas ja sinikukkainen ruukkukasvi näyttelevät tärkeätä osaa.

(muokattu 12.12.2011)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Määrätty (Yön talo, #9)Orrin ja korppisota (Usvasaari, #4)Viillot (Viillot, #1)KymnaasiSirppipyörre (Takeshitan kintereillä, #2)

Kirja-arvioita (2)

Celestine avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Tää oli mahtava!!! Tykkäsin pala palalta hahmottuvasta tarinasta ja siitä naisesta, joka tahtoi pelata shakkia puhelimessa. Ja tietysti kuiskaukset ovat aika karmaisevia... Kivaa plussaa oli laulu nuotteineen lopussa. Loppu jäi vähän auki, joten ihan helposti alas menevä kirja tää ei ihan ole.
Eiska avatar
Kirjoittanut ()
4.0
Ihastuttavan vanhanaikainen seikkailu (onhan tämä jo vuodelta 80), jonka tunnelmasta ja yksityiskohdistan pidin hyvin paljon.
Paikalla 2 jäsentä ja 47 vierailijaa
Iivari, haplotus
Uusin jäsen: Alpaca Gameing
Jäseniä yhteensä: 9069