Pikkunoita
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (10)
Kirjahyllytilastot

Pikkunoita

Otfried Preussler
Julkaistu: 1978 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Die kleine Hexe
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasatufantasia, nuoret
Avainsanat: noidat

Alkuteos ilmestynyt 1957. Kuvittanut Winnie Gabhardt-Gayler. Suomentanut Kaarina Helakisa. Sidottu.

Pikkunoita on vasta sadankahdenkymmenenseitsemän vuoden ikäinen. Isot noidat eivät ota näin nuoria lainkaan täydestä, puhumattakaan että huolisivat heidät vapunyön tansseihin. Sekös pikkunoitaa kiukuttaa. Vastoin viisaan Abraksas-korppinsa neuvoa hän lentää luudalla Kyöpelinvuorelle. Kaikki menisi hyvin ellei vastaan osuisi äreä ukkosnoita Römpömpeli. Röyhkimyksen on saatava rangaistus: pikkunoita saa palata jalkaisin kotiin. Tansseihin hänet kelpuutetaan vasta vuoden päästä, mikäli hän siihen mennessä on oppinut kunnon noidaksi. Siitä alkaakin pikkunoidan ankara opintie.

Pikkunoita on tämän päivän tunnetuimpia satukertomuksia. Se on ilmestynyt suurpainoksina kuudellatoista kielellä. ”Sisällöltään ja muodoltaan kirja kohoaa huikeasti nykypäivän lastenkirjatulvan yläpuolelle. Miten pikkunoita innokkaasti harjoittelee noitakonsteja, miten hän rankaisee pahoja ihmisiä ja lopulta lyö laudalta vanhat noidat – kaikki tämä on kerrottu verrattoman humoristisesti.” (Jugendbuchratgeber, Wien)

muokattu 29.12.2014

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kulkuri, noita ja lohikäärme (Tarinoita Alagaësiasta, #1)Noitalapsi (Noitalapsi, #1)Vapaat pikkumiehet (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #2)Loitsuja ja lemmenlommoja (Rachel, #3)Verenvahti
Paikalla 32 vierailijaa
Uusin jäsen: Ilona
Jäseniä yhteensä: 9574