Viimeinen yksisarvinen
Keskiarvo 3.57
3.57 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (86)
Kirjahyllytilastot

Viimeinen yksisarvinen

Peter S. Beagle
Julkaistu: 1994 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: The Last Unicorn
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiasatufantasia
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 1968. Suomentanut Leena Peltonen. Sidottu, kansipaperi.

Jo kauan, jo ajoista ennen muistin alkua yksisarvinen on elänyt yksin taiotussa syreenimetsässä, jossa kuolemalla ei ole valtaa häneen. Mutta sitten lumottuun metsään kantautuu synkkä viesti: ”Yksisarviset ovat kadonneet maailmasta”.

Kuningas Haggard on itsekkäässä kauneudenkaipuussaan vangituttanut kaikki maailman yksisarviset ja nimittänyt niiden vartijaksi kammottavan härän. Ainoa vapaa yksisarvinen lähtee pelastamaan lajitovereitaan tohelon taikurin Schmendrickin ja Molly Grue -nimisen naisen kanssa. Heidän taianomainen seikkailunsa huipentuu yksisarvisen ja punaisen härän yhteenottoon autiolla rantahietikolla.

Vuonna 1968 englanniksi ilmestynyt Viimeinen yksisarvinen on yksi fantasiakirjallisuuden rakastetuimmista nykyklassikoista. Nyt tämä kaikenikäisten fantasia on saapunut lumoamaan myös ne suomalaiset lukijat, jotka eivät ole vielä kärränneet sydäntään panttilainaamoon.

(muokattu 27.12.2014)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tyttö joka purjehti Satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla (Satumaa, #1)Tatatukin matka kristallivuorelleÄänihäkkiTutkimattomilla vesillä (Hukkuneiden laakso, #1)Tuulen avain
Paikalla 2 jäsentä ja 55 vierailijaa
Armeus, Salka
Uusin jäsen: Anniina Kellosalo
Jäseniä yhteensä: 8879