Ender (Ender, #1)
Keskiarvo 4.29
4.29 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (165)
Kirjahyllytilastot

Ender

Orson Scott Card
Julkaistu: 1990 (Ursa)
Alkuperäinen nimi: Ender's Game
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifisotilasscifi
Avainsanat: elokuva, hugo-palkinto, nebula-palkinto, portti-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 1985. Suomentanut Veikko Rekunen. Esipuhe: Annetta Meriranta. Kannen piirros: Vesa Lempiäinen. Ursa Science Fiction 14. Nidottu.

Hugo-palkinto 1986, Nebula-palkinto 1985, Portti-palkinto 1991 (käännösteokset, lehden lukijaäänestys). Toinen sija Locus-palkintoäänestyksessä (sf-kirjat) 1986. Valittu Tähtivaeltaja-lehden 1900-luvun tieteiskirjallisuuden Top 50 -listalle 2000 ja American Library Association's 100 Best Books for Teens -listalle 2000.

Ender oli lahjakas poika, ja hänen koulutuksensa oli raakaa ja tehokasta. Hänestä tuli maailman paras pelaaja. Mutta olisiko hän myös maailmankaikkeuden paras?

Kirja on saanut arvostetut Hugo- ja Nebula-palkinnot.

muokattu 11.08.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Voitokas (Kadonnut laivasto, #6)Peloton (Kadonnut laivasto, #2)All You Need Is Kill #1 (All You Need Is Kill, #1)Uljas (Kadonnut laivasto, #4)Pelko (Vion tarinat, #1)

Kirja-arvioita (2)

Jussi avatar
Kirjoittanut
5.0
Ender lasketaan tieteiskirjallisuuden klassikoihin ja on varmaankin Cardin tunnetuin romaani. Tarinan teemana on superälykkäiden lapsien kouluttaminen sotilaiksi, koska he ovat johtajien mielestä ainoa toivo taistelussa ihmiskunnan tulevaisuuden puolesta. Minä pidin Enderistä erittäin paljon. Kirja oli tiivis, ja sen loppuratkaisu oli todella yllättävä. Tarina tapahtuu tulevaisuudessa ja sijoittuu pääasiassa avaruuteen. Pääpaino on kuitenkin ihmisten välisissä suhteissa ja ... (lisää)
Freyr avatar
Kirjoittanut
5.0
Otin kirjan lukuun ilman sen suurempia ennakko-odotuksia. Nimi oli ennestään tuttu ainoastaan muutaman Yhdysvaltalaisen kollegan mainitsemana ja varsinaisen innostuksen aiheutti nyt vasta ilmestynyt samaa nimeä kantava elokuva. Kirja yllätti minut totaalisesti. Vaikka se on jo lähes neljännesvuosisadan vanha, onnistuu se tulevaisuuden kuvauksellaan pysymään nykyajan hengessäkin yllättävän hyvin. Tästä oivana esimerkkinä kirjassa paljon huomiota saaneet käsikäyttöiset ... (lisää)
Paikalla 34 vierailijaa
Uusin jäsen: Pieni ja sitkeä
Jäseniä yhteensä: 9868