V niin kuin verikosto
Keskiarvo 4.44
4.44 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (110)
Kirjahyllytilastot

V niin kuin verikosto

Alan Moore, David Lloyd
Julkaistu: 2005 (Egmont)
Alkuperäinen nimi: V for Vendetta
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi, sarjakuva
Avainsanat: elokuva, ydinsota

Alkuteos ilmestynyt vuosina 1982–1989 jatkokertomuksena sarjakuvalehdissä. Käsikirjoittaja Alan Moore. Kuvittaja David Lloyd. Suomentanut ja toimittanut Jouko Ruokosenmäki. Sidottu.

V NIIN KUIN VERIKOSTO on viiltävä tutkielma yksilön vapaudesta, sorrosta ja inhimillisyydestä, huikean monitasoinen draama sekä piinaavan jännittävä trilleri. Kirjoittaja ALAN MOORE on sarjakuvamaailman arvostetuimpia kirjoittajia, rohkea uudistaja ja kokeilija, jonka aiemmin suomennetut työt (mm. Kerrassaan merkillisten herrasmiesten liiga, Tappava pila ja Helvetistä) ovat keränneet niin kehuja kuin kaupallista menetystäkin. Taiteilija DAVID LLOYD (mm. Hellblazer, Kauhu) loistaa V:ssä hallitulla kuvakerronnalla ja tunnelmallisella kuvituksella, joka herättää Mooren ideoiman vaihtoehtomaailman sekä hahmogallerian henkiin ennennäkemättömällä tavalla.

muokattu 30.11.2015

Muita kirjoja joista saatat pitää

Rämeen olento: Kuudes kirja (Rämeen olento, #6)Saga: Kuudes kirja (Saga, #6)Calling (Neon Genesis Evangelion, #13)Rämeen olento: Toinen kirja (Rämeen olento, #2)Valotusaika

Kirja-arvioita (2)

Varjolehti avatar
Kirjoittanut
5.0
Aku Ankan lukijat eivät kutsu sarjakuvia taiteeksi, koska he ovat jääneet paitsi sellaisista mestariteoksista kuin ”V niin kuin Verikosto”. Ensinnäkin hulluuden ja nerouden rajoilla häilyvä V on demonisessa naamiossaan ja harkitussa persoonattomuudessaan yksi kirjallisuushistorian kiehtovimpia ja tyylikkäimpiä antisankareita. Ja mitä tekniseen puoleen tulee, intensiivisessä käsikirjoituksessa ja taidokkaasti pelkistävissä ruuduissa on todellista imua. Teki mieli laiminlyödä ... (lisää)
Juippi avatar
Kirjoittanut
5.0
Tartuin V niin kuin verikostoon eräänä sunnuntai-iltapäivänä ajatuksenani lukaista parikymmentä sivua ja jatkaa viikolla. Kävi kuitenkin harvinaislaatuisesti ja ehtoolle asetuttaessa koko opus olikin jo kahlattu läpi. Vaikka leffa oli jo tuttu, imaisi juoni mukaansa niin, ettei paremmasta väliä. Tunnelma on verikostossa enemmän kohdallaan, eikä vähiten piirrosjäljen ansiosta (sen verran on kuitenkin nipotettava, että muutamia hahmoja en tahtonut aina erottaa toisistaa, kun ne ... (lisää)
Paikalla 61 vierailijaa
Uusin jäsen: Perus Minä
Jäseniä yhteensä: 9645