Ihmeneloset
Keskiarvo 3.13
3.13 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (8)
Kirjahyllytilastot

Ihmeneloset

John Byrne
Julkaistu: 2005 (Egmont)
Alkuperäinen nimi: Fantastic Four Visionaries: John Byrne Vol 1
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: sarjakuvasupersankarisarjakuva

Tekijänä John Byrne. Alkukieliset kahdeksan ensimmäistä tarinaa on koottu teokseen Fantastic Four Visionaries: John Byrne Volume 1 vuonna 2001, mutta suomenkielinen laitos, jossa on yhdeksän ensimmäistä tarinaa, ei perustu siihen. Suomennos: Mail-Man. Toimittanut: Jouko Ruokosenmäki. Sidottu.

Kun kirjoittaja Stan Lee ja kuvittaja Jack Kirby keksivät Ihmeneloset vuonna 1961, he aloittivat samalla amerikkalaisen sarjakuvan Marvel-aikakauden, joka jatkuu yhä tänäkin päivänä. Herra Fantastinen, Näkymätön tyttö, Liekki ja Möykky olivat täysin uudenlaisia supersankareita, joilla oli supervoimien lisäksi tavallisten ihmisten tunteet, huolet ja ja ongelmat. Huikeiden kosmisten seikkailujen lomassa tämä Marvelin ensimmäinen supertiimi toraili keskenään kuin mikä tahansa tavallinen perhe.

Lee ja Kirby tekivät Ihmenelosia yhdessä yli 100 numeroa, eikä heidän jälkeensä kukaan muu onnistunut tavoittamaan sarjan henkeä yhtä pätevästi – kunnes Ryhmä-X:n, Kapteeni Amerikan ja Kostajien sivuilla kannuksensa ansainnut John Byrne ryhtyi kirjoittamaan ja piirtämään nelikon seikkailuja vuonna 1981. Byrne toi lehteen takaisin perhedraaman, supersankaruuden tragedian... sekä monia vanhoja vihollisia ja sivuhahmoja sarjan pitkästä ja rikkaasta historiasta. Haittaa ei ollut myös siitäkään, että Byrne osoittautui liki Kirbyn veroiseksi ylimaallisten maisemien ja tunnelmien kuvittajaksi. Byrne piirsi ja kirjoitti Ihmenelosten seikkailuja yhteensä yli 60 numeron ajan, ja tänä päivänä hänen töitään sarjan parissa pidetään jo klassikkoina.

Tähän kirjaan on koottu John Byrnen ensimmäiset yhdeksän Ihmenelos-tarinaa, joissa sankarimme kohtaavat mm. Nukkemestarin, Diablon, Epäinhimilliset, Tohtori Doomin sekä monta muuta värikästä hahmoa.

(muokattu 24.09.2015)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Yön ritari III: HerrakansaThor: LuojapommiBatman: Pöllöjen hoviBatman: Kuolema kulkee perheessäBatman: Synkkä voitto
Paikalla 1 jäsen ja 66 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Aada
Jäseniä yhteensä: 8770